LOADING

Type to search

Élem Ez+az Főoldal Inspiráció Utazom

Egy kutatás szerint az utazás boldogabbá tesz, mint a házasság…

Share

Nem számít, hogy mindössze egy hátizsákkal utazol vagy öt bőrönddel egy luxushotelben szállsz meg, mert minden utazás egy tapasztalás. Pozitív hatással van az egészségre és mérhetően megemeli az endorfin szintet. Néhány ember számára ezek olyan örömforrások, amelyek felülmúlják még a házasságkötés vagy akár a gyermekszületés csodás élményét is.

A Booking.com által készített felmérés szerint az emberek jó része az utazást életük legnagyobb boldogságot adó élményeik közé sorolják. Lássuk, mit is mutatnak ezek az eredmények.

Az utazás azonnali boldogság löketet ad.

Annak érdekében, hogy minél pontosabb eredményt kapjon, a Booking.com több, mint 17.000 embert kérdezett meg a kutatás során. A válaszadók megerősítették, hogy kevés olyan dolog van, amely helyettesítheti egy utazás által okozott boldogságot. Ezt alátámasztja, hogy a kutatásban részt vevők 77 %-a úgy nyilatkozott, hogy általában akkor foglalják le a nyaralásukat, amikor úgy érzik, hogy fel kell dobni a hangulatukat.

Az utazás több boldogságot tud szerezni, mint sok életesemény.

A tanulmány legérdekesebb része az, hogy a válaszadók azt állították, hogy többre értékelnek egy utazást, mint más fontos eseményt. A kutatásban részt vevők 49%-a még az esküvőjén érzett boldogságnál is az öröm egy magasabb szintjét érzi már akkor, amikor elkezdi tervezni az utazást. A megkérdezettek közel fele válaszolt úgy, hogy még egy randi sem dobta úgy fel, mint egy utazás, sőt 45 % szerint még az eljegyzés sem ad annyi lendületet, mint egy kiruccanás vagy egy nyaralás. A válaszadók 29 %-ának pedig még gyermekük születése sem adott annyi endorfin löketet, mint ha világot látott volna.

És a vásárlás sem okoz akkora örömet, mint egy utazás.

Kimutatták tovább azt is, hogy az emberek jobban szeretnek új tapasztalatokat gyűjteni, mint vásárolni, és többre értékelnek egy utazást, mint materiális javakat birtokolni. A válaszadók 70%-a nyilatkozott úgy, hogy nagyobb megelégedéssel tölti el egy nyaralás, mint ha mondjuk vásárol magának egy ruhát.

Nagyon úgy tűnik, hogy az emberek készek feláldozni a kényelmüket egy utazási élményért, hiszen 56% inkább utazna, mint ruhát vásárolna és 48% kész lenne elhalasztani a lakásfelújítást is. Bár a válaszadók több, mint fele azt állította, hogy nincs jobb hangulatjavító, mint az utazásra vásárolni például egy cipőt.

A legtöbben már attól jól érezik magukat, ha csak tervezgetik az utazást.

Meglepő módon a válaszadók 72%-a már attól jobban érzi magát, ha csak tervezgeti a következő utazását, 80%-uk már attól izgalomba jön, ha ránéz egy térképre és számba veszi a városokat, amelyeket meg szeretne nézni. Tízből hat ember egyértelmű érzelmi töltést érez, amikor a hotel értékeléseit olvassák és elképzelik magukat az adott helyen.

Neked mi a véleményed?

Olvasd el ezt is:

forrás

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *