LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

10 dolog, ami akkor történik, amikor egy olyan harcot vívsz egyedül, amiről nem akarsz beszélni…

Share

Tudjuk, hogy ma az a divat, hogy mindenki, mindent kiposztol. De van az a helyzet, amikor olyan nehéz élethelyzetben vagyunk, amiről beszélni sincs kedvünk. Amikor a lelkünk elfáradt, amikor úgy érezzük: ezt a harcot egyedül vívjuk.

De azt se feledd el, hogy segítséget kérni soha nem szégyen!

Ha egy nagy csoportban is egyedül érzed magad

Egy társasági eseményen mindenki beszélget körülötted, ráadásul nagyszerű beszélgetéseket folytatnak, de te úgy érzed, hogy veled senki sem akar foglalkozni? Valószínű, hogy megértenék, amit mondanál, de te inkább hallgatsz, mintsem beszélsz, mert így könnyebb minden.

Az emberek mindenféle címkét megadnak neked

Visszahallod, hogy te vagy a  „szeszélyes” vagy  „kiszámíthatatlan” vagy a „távoli”,  de ez főleg azért van, mert senki sem tudja, hogy igazán mi is zajlik benned. Akik címkéket aggatnak rád, nem ismernek eléggé.

Már beszéltél az érzéseidről a hozzád közel állóknak

Beszéltél már erről a barátaiddal, a családoddal és talán a terapeutáddal is, de továbbra is kihívást jelent, hogy elmagyarázd, hogy min mész kereszül. Néha még a legbölcsebb ember sem fogja megérteni, mi történik veled, amíg nem történik meg velük.

Fáradt vagy úgy tenni, mintha minden rendben lenne 

Unod, hogy azt mondod, hogy nincs semmi baj veled, és fáradt vagy, hogy hazudj az embereknek arról, hogy mi folyik benned. Fáradt vagy attól, hogy úgy teszel, mintha erős lennél, és mosolyogsz, amikor belül sírni akarsz. Azt szeretnéd, ha mindenki tudná, hogy mi a baj veled, hogy aztán békén hagyjanak, de tudod, hogy ez nem lehetséges.

Jobban őrzöd magad

Nem vagy olyan nyitott és barátságos, mint régen. Nem akarod, hogy bárki rád tukmálja magát. Az emberek csak egy magányos alakot látnak benned, pedig te is inkább csak megvédeni akarod magad a többiek elől.

Könnyen csalódsz

Amikor vitában vagy valakivel, akiről semmit sem tudsz, akkor a legkisebb dologgal is meg tud sérteni. Könnyen megbánthat egy vicc, vagy akár egy beszólás is felkavarja a lelked.

Az elméd zavart 

Könnyen elvonják a figyelmed, sokszor vagy feledékeny és mindig úgy érzed, hogy nincs napközben elegendő időd arra, hogy mindent elvégezz. Mindig stresszes és ideges vagy, még alvás közben is.

Elszigeteltségre vágysz

Úgy gondolod, hogy minél inkább részt veszel az életben, annál kevésbé csíped ezt. Úgy érzed, hogy egy hosszú nyaralásra van szükséged, távol az emberektől, és a zajtól, hogy újra megtaláld önmagadat.

Imádkozol, de elveszted a reményt 

Azért imádkozol, hogy a dolgok javuljanak, hogy a dolgok megváltozzanak, de úgy érzed, hogy minden olyan marad, amit nem tudsz lerázni magadról és nem hiszed, hogy ebben segíthet valaki más.

Tudod, hogy te vagy az egyetlen, aki segíthet saját magadnak, de még mindig próbálod kitalálni, hogy hogyan tehetnéd ezt!

Ne add fel a reményt, hamarosan jobbra fordulnak a dolgok.

Ezt olvastad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *