LOADING

Type to search

Ez+az Mozizom Rácsodálkozom

15 dolog, amit feltétlenül tudnod kell a szülinapos Leonardo DiCaprioról

Share

Ma ünnepli születésnapját Leonardo DiCaprio, akit nem tudunk nem imádni. Hatalmas környezetvédő, aki nem csak szájhős, hanem tényleg tesz is azért, hogy a Földünknek jobb legyen, emellett kiváló színész és rengeteg szerepben tündökölt már karrierje során. Jöjjön 15 érdekesség róla, amit nem sejtettél még te sem!

1. Egy orosz milliomos 1,5 millió dollárt fizetett csak azért, hogy űrutazásra menjen Leóval. Őrület!   

2. 2009- ben  Leonardo és Kate Winslet  (ő alakította a Titanic című filmben Leo filmbéli szerelmét) kifizették az ápolási otthont az egyik Titanic túlélőnek, aki már azon gondolkozott, hogy eladja az emlékeit, mert nem jutott pénze az otthon költségeire.

3. Folyékonyan beszél németül.

4. Leónak felkínálták Patrick Bateman szerepét az Amerikai Pszicho-ban de elutasította, mert akkoriban még a rajongói köre főként tizenéves lányokból állt.

5. Honnan ered a Leonardo név? Az édesanyja éppen egy olasz múzeumban nézelődött, amikor egy Leonardo da Vinci festménynél elkezdett rúgni a baba ezért adta a nevet fiának.

6. A színész nagyon nagy műgyűjtő hírében áll. 2011-ben megvett 1,2 millió dollárért egy Salvador Dali festményt. Ugyanezen az akción egy Picassora is licitált, de végül a Dalit szerezte meg.

7. Leo első ügynöke azt javasolta neki, hogy változtassa meg a nevét Lenny Williamsre, mert így sosem fog befutni. Elég nagyot tévedett!

8. Leonak van egy saját etikus kereskedelemmel foglalkozó kávé társasága.

9. 2014-ben Leo alapítványa 3 millió dollárt adományozott az óceánok vadvilágának megmentésére.

10. 2013-ben 3 millió dollárral segítette a színész és szervezete a Nepálban élő tigriseket.

11. 2005-ben egy partin egy nő bort borított Leo arcában. A nőt két év börtönre ítélték.

12. A 90-es években Leo egy „The Pussy Posse” nevű csoport tagja volt. A csoport többek között Lukas Haas, Tobey Maguire, Harmony Korine és David Blaine személyekből állt. Azokban az években Leo és Toby annyira rossz filmeket készítettek együtt, hogy Leo jogi lépéseket is tett, hogy az “alkotások” nem jelenhessenek meg DVD-n sehol se az Egyesült Államokban.

13. A középső neve Wilhelm.

14. Leonardo legrosszabb filmje a Rémecskék 3. része, amit még 1991-ben vállalt el gyerekként.

fotó: imdb.com

15. Van egy szigete Belize partjainál, és azt tervezi, hogy a teljes szigetet környezetbarát üdülőhellyé alakítja.

forrás

Boldog szülinapot kívánunk Leo!

Ezt olvastad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *