LOADING

Type to search

Rácsodálkozom

Három magyar sorozatgyilkos nő, akiknek kegyetlenségére nincsenek szavak…

Share

A kutatások szerint kevesebb női sorozatgyilkos van, mint férfi. Történetük azonban idegborzoló. Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas cikk!

Ha egy asszony mérges

Névjegy: nikotinos gyilkos Név: Holhós Jánosné

A világ nem túl sok női sorozatgyilkost tart számon, de egy biztos, azon a szerény listán hazánk előkelő helyet tölt be Holhós Jánosnénak köszönhetően.

A kivívott címet kegyetlenségének és jelentéktelen gyilkossági indítékainak köszönheti. Áldozatait mérgezéssel szedte, módszere nyomán pedig még napjainkban is a nikotinos gyilkosként emlegetik.  Erzsébet fondorlatos észjárásának köszönhetően élte túl a nélkülözés érzésével átitatott mindennapjait. Gyilkosunk egy egészen szokatlan módszert választott az élete során őt ért sérelmek megtorlásához. A két világháború környékén a nikotint leginkább permetezőszerként ismerték szerte az országban. Annak beszerzése megfelelő engedélyek birtokában nem volt lehetetlen.

Köztudott tény volt ugyanakkor, hogy ezt a szert csak nagy körültekintéssel szabad használni, hiszen a tömény méreg akár a bőrön keresztül is képes felszívódni, és már néhány cseppje is halált okozhat. Holhósné is tisztában volt ezzel, hiszen ő maga is dohánytermesztéssel foglalkozott. Így pontosan tudta, mit várhat a szertől, ha azt valaki elfogyasztja…

Első gyilkossága és annak előzménye volt talán a legmegrendítőbb. Erzsébet, megelégelve a keserű házasságát, döntést hozott: végez első férjével, Rostár Istvánnal. A férfi igencsak rossz hírnévre tett szert a környéken. Komoly alkoholproblémákkal küzdött, és részegen többször is fizikailag bántalmazta feleségét. Az indíték adott volt, a gyilkosság kivitelezése viszont annál inkább vérfagyasztó. Mint korábban említettük, Erzsébet dohánytermesztéssel kereste a napi betevőre valót, így jól ismerte a gyilkos fegyvert. Mivel azonban a hatásában nem volt biztos, így azt egy ötéves gyermeken is kipróbálta. Ezt a gyilkosságot azonban, ekkor még megúszta…

Visszafordíthatatlan vonzalom

Névjegy: nem volt ragadványneve Név: Ladányi Piroska

Vannak olyan elhíresült sorozatgyilkosok, akiket nem kell rémnevekkel illetni, hiszen már csak a tetteik miatt is örökre emlékezni fogunk rájuk. Ilyen honi rém volt a halálakor még csak huszonegy esztendős, hányatott sorsú Ladányi Piroska, aki öt kiskorú leánygyermeket küldött másvilágra aberrált vágyai miatt, majd az elhagyatott tanyavilág egyik kútjába taszította a kis testeket.

Kilátástalan élete és alul iskolázottsága ellenére Piros tájékozott, az élet dolgaival teljesen tisztában levő lány volt. Meglepő személyiségjegye, hogy szerette a könyveket, kedvtelésből űzte a költészetet és mindemellett folyékonyan beszélt oroszul is. Ez utóbbi érthető is, mert betegesen vonzódott az orosz katonákhoz, és közülük számtalannal ideig-óráig tartó szerelmi kapcsolatot is ápolt. A biszexuális hajlamú, nekrofil sorozatgyilkos fiatalkorú női áldozataival rendszerint bizalmi viszonyt alakított ki, ennek köszönhetően könnyedén elcsalhatta őket magához.

A gyanútlan lányok meggyilkolásához a legkülönbözőbb eszközöket használta: egyszerű dróttól kezdve a nadrágszíjig bármivel képes volt megfosztani az életüktől a fiatal, megvezethető, ámde korukhoz képest testileg jóval fejlettebb leányokat. A kegyetlen gyilkosságok élvezete nem volt elég a perverz gyilkos számára. Rendszerint közösült az azonos nemű holttestekkel, vagy maszturbációs célra használta őket haláluk után. Miután elérte a kielégülést, a testeket a háza tornáca alatt megbúvó kútba rejtette.

Álruhába bújt ördög

Névjegy: Pipás PistaNév: Fődi Viktória

Pipás Pista, a szegedi tanyavilág rettegett és egyben misztikus alakja Átokházán született. Ha ez önmagában nem lenne árulkodó előjel az életéről, akkor jó, ha tudjuk, tetteiért az ítélőtábla halállal büntette, kivégzésének napja pedig péntek 13-ára esett. Vagy mégsem? A személyét érintő legendák sokrétűek, számos közülük ma már ellenőrizhetetlen, és csupán szóbeszéd útján terjed, így az idő folyamán igencsak vesztettek a hitelességükből. Pipás Pista talán a magyar kriminalisztika egyik legnagyobb talánya.

Amit biztosan tudunk róla, hogy széles körben nagy tiszteletnek örvendett, bár a tiszteletet leginkább a tőle való félelemnek köszönhette. Pipás Pista magának való, ügyes kezű, szorgos földműves volt, jó erőben lévő, és nő…Pipás rendszerint akasztással végezte ki az áldozatait, az eseteket pedig minden alkalommal öngyilkosságnak igyekezett beállítani. Első gyilkosságát egy bizonyos Pampuskáné felkérésére követte el. A nő állítása szerint sógora beteges, semmirekellő férj volt és csak nyűgként telepedett felesége, az ő húga nyakára. Pipás elfogadta a felkérést, és látogatást tett a férfinál, aki a csűr gerendáján végezte fellógatva. Ezt követően pedig hamar híre ment, hogy Pistát rá lehet venni efféle kegyetlen dolgokra. Ahogyan pedig lenni szokott, az első gyilkosságot követte a többi, ahol az áldozatok szinte kivétel nélkül férfiak voltak. Megunt férjek, szeretők, kellemetlen rokonok. A számtalan feltételezett gyilkosságból azonban csupán kettőt tudtak rábizonyítani.

Pipás Pista, leánykori nevén Fődi Viktória, egyszerű földművesek gyermeke volt. Szülei, Lukács és Mária a szegény szegedi tanyavilágban, sok máshoz hasonlóan, nélkülözésekkel teli életet élt, és mozgásterületük is erre a környékre koncentrálódott. Viktória apja, Fődi Lukács lelkesen hódolt az alkohol iránti szenvedélynek, és gyakorta említik, hogy az italozások után rendszeresen bántalmazta a családját, bár ez sosem lett bebizonyítva.

A részleteket Csabai Márk osztotta meg velünk! IDE kattintva olvashatsz róla még!

(A fotókat a szerző bocsátotta rendelkezésünkre.)

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *