LOADING

Type to search

Élem Inspiráció Karácsony

Ha úgy érzed, hogy nehéz éved volt, akkor ezt neked írtuk…

Share

Ősszel és télen minden nyugodt és békés. A természet aludni tér, hogy tavasszal megújulhasson. Emiatt egy kicsit mi is úgy érezzük: szükségünk van a megújulásra. Főleg akkor, ha úgy érzed, hogy ez az év nem volt túl kegyes hozzád.

Az év utolsó néhány hetében ne feledkezz meg arról, hogy…

1. Nem baj, ha ebben az évben úgy döntöttél, kinyitod végre a szívedet – függetlenül attól, hogy szerelem vagy szívfájdalom lett a vége.

Annyira erős voltál! Annyira erősen hittél a szerelemben! Kérlek, tegyél így a jövőben is!

Legyél továbbra is bátor, nyitott és mutasd meg a szívedet a világnak! Mondd el az embereknek, ha szereted őket. Ha ők úgy döntenek, hogy nem viszonozzák, te akkor sem vesztettél semmit.

Az, ha elmondod valakinek, hogy szereted, soha nem baj…

2. Talán ez az év csendesen telt. Talán azt érezted, nem haladsz semerre, én mégis azt mondom, hogy fejlődtél! Növekedtél. Haladtál előre. Még akkor is, ha egyetlen számottevő pillanatot sem tudsz felidézni, ami alátámasztaná ezt, többet fejlődtél, mint hinnéd.

A változás néha csendben és finoman történik.

Időnként a növekedés annyit tesz, hogy új perspektívából nézel rá valamire. Hogy haladsz tovább az utadon – még akkor is, ha a bizonytalanság megpróbál visszatartani.

És néha a növekedés csak annyit jelent, hogy észreveszed a jó dolgokat a világban. Hogy végiggondolod elalvás előtt, milyen szép pillanataid voltak aznap…

3. Az utolsó hetekben kérlek, ügyelj arra, hogy legyen legalább egy nap, amikor pihensz. Amikor nem kell erősnek lenned. Amikor nem kell sem a hajadnak, sem a sminkednek tökéletesnek lennie. Amikor egyszerűen nem kell tudomást venned a világ nyomásáról.

És amikor nehézségek jönnek szembe, tudd, hogy nem kell egyedül megbirkóznod velük. Nem kell megerőltetned magadat emiatt. Helyette lásd meg azokat az embereket, akikre támaszkodhatsz!

Akik előtt lehetsz gyenge és szomorú… Akik előtt sírhatsz…

Hagyd, hogy átöleljenek. Hogy meleg és támogató karokba zárjanak és átvegyék a súly egy részét, amit eddig te cipeltél.

4. Változni szeretnél az új évben? Akkor is tiszteld és becsüld azt az embert, aki most vagy. Biztosan vannak céljaid, amelyeket el akarsz érni. Kérlek, ezt anélkül tedd, hogy rosszul éreznéd magadat amiatt, hol tartasz most.

Gondolj bele!

Egyszer régen az volt a célod, hogy olyan ember legyél, aki most vagy! Büszke lehetsz erre! Büszke lehetsz mindenre, amit eddig elértél, még akkor is, ha most egyetlen célod a változás.

Tiszteld önmagadat!

Becsüld azt, aki most vagy és ne vedd le a szemed a céljaidról!

5. Ne kérj bocsánatot azért, aki vagy. Se azért, ahogyan öltözködsz, ahogyan az idődet töltöd. Ne kérj bocsánatot, mert túl csendes, vagy túl hangos vagy. Azért se, kit szeretsz és hogyan mutatod meg ezt a szeretetet.

Vagy, aki vagy. És ezért soha nem kellene szabadkoznod…

Soha ne törekedj arra, hogy azonosulj a társadalommal. Azok az emberek, akik elfogadnak, úgy fognak szeretni, ahogy vagy. Ígérem. És ezek az emberek odakint vannak a világban. Rád várnak.

És soha nem kell azt érezned, hogy csak akkor vagy szerethető, ha feladod a személyiséged egy darabkáját. Önmagad egy darabkáját…

Megérdemled, hogy szeressenek anélkül, hogy meg kellene változnod. Mert szerethető vagy. Mert egyedi vagy. Mert nincs veled semmi baj! Tehát kérlek, ne kérj bocsánatot…

Se most, az év végén, se jövőre …

Olvasd el ezt is:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *