LOADING

Type to search

Budapest Eszem-iszom Ez+az Utazom

Csillaghegyi fürdővendéglátás kicsit másképp..!

Share

Fürdővendéglátás Csillaghegyen.

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő Budapest legrégebbi és legszebb ősfás parkkal körülölelt strandja, amely a több, mint hárommilliárdos beruházás eredményeként 2018 októberétől egész évben várja a fürdőzni vágyókat. A hegyoldalban épült, hétszintes létesítményben helyet kapott többek között egy 33×25 méteres úszómedence, tanmedence, valamint a szaunavilág, amely a fürdő legfelső szintjét elfoglalva, városra néző terasszal és egy látványos medencével csábít relaxálásra.

Ha pedig mindez nem lenne elég, az 500 négyzetméteren kialakított, varázslatos gyerekparadicsom – a fővárosban egyedülállóan – egész évben biztosítja a kisgyermekek és családjaik számára a fürdőzés és önfeledt kikapcsolódás lehetőségét. A fürdő éke és büszkesége a régi újpesti fürdőből örökölt, Barcsay Jenő által készített mozaik.

A Csillaghegyi fürdő méltán közkedvelt a lakossági és a sportoló közönsége körében egyaránt: színvonalas szolgáltatásain és tiszta, langyos vizén túl változatos domborzati viszonyainak köszönhetően is egyedülálló élményt nyújt vendégeinek. A fürdő több, mint 90 ezer nm parkosított területen helyezkedik el és jelenleg 15 medencével rendelkezik. Mai formáját 2000-ben nyerte el, amikor minden medencéjét vízszűrő-forgató berendezéssel látták el.

Vize mérsékelt ásványi anyag tartalmú, nátriumszegény, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos természetes ásványvíz, forrásai télen-nyáron 23 °C-os hőmérséklettel természetes törésen fakadnak fel. Nagy mennyiségben tartalmaz kovasavat. Dr. Hankó Vilmos és Schafarzik Ferenc műegyetemi tanár szerint vize ugyanaz, mint a budai (Császár, Lukács, Király, stb.) fürdők vize, ezekkel közös vízmedencéből származik.

A fürdővendégek elégedettségét és teljes körű kikapcsolódását szolgálja az újonnan megnyitott panorámás étterem, az Aqua Stella bisztro is, amely a fürdővendéglátást „kicsit másképp”, azaz új alapokra helyezve álmodta meg: eredeti olasz recept alapján sütött pizzával, tészta ételekkel, minőségi alapanyagokból, frissen készült kézműves hamburgerrel, desszerttel várja a vendégeket minden nap 8:00-20:00 között.

További információ: http://www.csillaghegyifurdo.hu/

Forrás:
Budapest Gyógyfürdői Zrt.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *