LOADING

Type to search

Élem Ez+az Főoldal Rácsodálkozom

Azok a párok, akik sokat posztolnak magukról bizonytalanok a kapcsolatukban

Share

Egy friss kutatás szerint a boldog kapcsolatok titka nem abban van, hogy naponta hányszor vallunk egymásnak online szerelmet.

Az hogy érzéseinket online éljük meg nem annyira meglepő. Minden alkalommal, amikor szerelmes posztokat küldünk ki a Facebookra, vagy az Instagramra, akkor érdemes egy kicsit megállni és elgondolkozni.

Ugye neked is van ismerősi körödben egy olyan pár, akik az egész kapcsolatukat a nagyvilág előtt élik online? Szerelmes üzenetek, meghitt fotók, és persze mindez csöpögősen romantikus köntösbe csomagolva, hogy senki se maradjon le arról, hogy mekkora a szerelem. Ha te is csináltál ilyet, vagy láttál mostanság ilyen párt, akkor érdemes elolvasni ezt a cikket. A  Bright Side talált ugyanis egy kutatást, amiből kiderült, hogy a túlzottan sok szerelmes poszt pontosan az ellenkezőjét mondja el egy kapcsolatról…

Maradjunk egy szint alatt

Teljesen egészséges lehet, ha időről időre megosztod a romantikus képeidet. A korábbi tanulmányok azt mutatták, hogy azok az emberek, akiknek közös profilképe van (tehát a pár mindkét tagja szerepel a képen) elégedettek a kapcsolatukkal. Más szakértők szerint ez korlátozza az egyént. A tudóscsoport szerint azok, akik megpróbálják láthatóbbá tenni a kapcsolatukat a közösségi oldalakon azok bizonytalanok lehetnek a partnerük érzéseiben.

Ezt bizonyította be az a teszt is, amiben 108 randizó pár vett rész. Mindenki 2 hétig minden este kitöltött egy rövid online tesztet. Leírták érzéseiket a kapcsolatukkal kapcsolatos érzéseiket, és azt is, hogy milyen tevékenységeket osztottak meg a Facebook-on (beleértve a fényképeket, üzenőfalas hozzászólásokat és állapotfrissítéseket). Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik mindent megosztottak ők bizonytalanabbul érezték magukat a kapcsolatban, amiben éppen benne voltak…

A párok tagjai online keresik a megerősítést

Nikki Goldstein párkapcsolati szakértő véleménye szerint, akik online népszerűsítik a kapcsolatukat gyakran bizonytalanságokkal küzdenek, vagy problémájuk van a társaikkal. Sokan másoktól szeretnének érvényesítést keresni a kapcsolatukra, és ezt a kedvelésekkel és a lájk gombbal jól lehet mérni.

De a bizonytalanság nem az egyetlen kérdés, ami felmerül ilyenkor. A Bruneli Egyetem kutatói azt is kiderítették, hogy azoknak az embereknek, akik gyakran posztolnak romantikus módon a partnereikről, azoknak alacsony az önértékelésük.

A tudósok szerint az ilyen viselkedés azzal magyarázható, hogy növelni kell az önértékelést, és megcáfolni mások benyomásait, hogy kapcsolataik rosszul működnek. Ezek az emberek az érvényesítésre törekszenek, hogy bebizonyítsák maguknak és másoknak, hogy kapcsolatuk rendben van, így bizonyítva, hogy ők is jól vannak.

Annyit posztolj, amennyi jól esik

Természetesen nincs mód arra, hogy lemérjük, hogy mennyi az a posztmennyiség, ami már túllépi a határokat egy kapcsolat esetében. Mindenesetre ha szeretnéd megélni a kapcsolatodban a fontos és romantikus dolgokat, akkor éld meg, és ne posztold rögtön. Próbáld meg, hogy legközelebb, amikor ilyet posztolsz felteszed magadnak a kérdést: ez tényleg olyan, ami mindenkire tartozik? Ha a válasz igen, akkor oszd meg, ha nem, akkor raktározd el az agyadban, és őrizd emlékként.

Te sok mindent megosztasz online a kapcsolatodról? Hogy viszonyulsz ahhoz, aki gyakran teszi ezt? Szerinted nem hamisak az ilyen kapcsolatok, amik ennyire a net előtt zajlanak?

Ezt olvastad már?


Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *