LOADING

Type to search

Élem Inspiráció Karácsony

9+1 dolog, amit megtehetsz, hogy felkészülj a következő évre!

Share

Fontos, hogy tudd, már idén is dolgoztál eleget, DE! Soha nem baj, ha tudatosan indítjuk a következő évet.

Gondolj az egészségedre!

Kezdd el az edzésprogramot, amit már olyan régóta tervezel, de az is jó, ha csak sétálsz egy nagyot. Ha szeretsz futni, akkor minél hamarabb kerekedj fel, mert elsőre nem hinnéd, de isteni érzés hóban futni. A lényeg, hogy csinálj valamit, és figyelj oda, hogy mit eszel.

Önkénteskedj!

Akár egy jótékonysági süti vásár, akár egy állatmenhelyre mész kutyát sétáltatni vagy csak ennivalót viszel, segítségre mindenhol szükség van, és te is sokkal boldogabbnak fogod érezni magad.

Selejtezz egyet!

Találd meg a benned élő Marie Kondo-t és szabadulj meg minden felesleges ruhádtól és cipődtől, amelyeket január óta nem vettél fel. Meglátod, váratlanul felszabadító érzés lesz…

Találj egy új hobbit!

Rettenetesen sok időt töltünk a telefonunkon lógva, pedig sokkal jobban is kihasználhatnánk az energiáinkat. Biztos, hogy neked is sok minden van, ami tetszik és még több minden jutott már eszedbe, amit szívesen kipróbálnál vagy elkezdenél. Most itt az idő, belevághatsz…

Beszélgess egy jót a szüleiddel!

Mind elfoglaltak vagyunk, de muszáj foglalkozni azokkal, akiket szeretünk. Ezért szánj egy kis időt a szüleidre is, egy jó beszélgetéstől mindenki jobban fogja érezni magát. Gondolj arra, hogy ők milyen sok időt szántak rád, míg felneveltek!

Találkozz a barátaiddal!

És a barátokra is jusson egy kis idő, hiába történik annyi minden, hiába van sok dolgod. Nyilván sokkal egyszerűbb lebeszélni magadat fáradságra vagy a sok munkára hivatkozva, de gondolj bele… Ők a legjobb barátaid és olyan sok minden van mögöttetek. Szervezzetek egy kültéri találkozót és igyatok egy forró teát!

Költs kevesebbet!

Nagyon fontos, hogy kényeztessük magunkat és olykor megajándékozzuk magunkat is. De! Az is is legalább olyan fontos, hogy legyen egy kis megtakarításunk. Sokkal könnyebb étteremben ebédelni vagy vacsorázni, de otthon főzni viszont olcsóbb. Még az is lehet, hogy nem csak a pénztárcád lesz hálás, de az egészséged is.

Igyál kevesebb alkoholt!

Igen, tudjuk, hogy ellazít és segít kikapcsolódni, átmenetileg feldob és annyira, de annyira gondtalannak érzed magad tőle, de csak egy ideig, és cseppet sincs jó hatással az egészségedre (és aami azt illeti a pénztárcádra sem). Viszont rengeteg üres kalóriát és cukrot tartalmaz, egyéb ártalmas és májkároító hatásairól ne is beszéljünk. Szerintem még jobban sem alszol tőle…

Kényeztesd a bőrödet!

A környezeti hatások, a hideg téli idő, a szmog mind nyomot hagynak a bőrünkön. Vannak nők, akik a tízlépéses koreai bőrápoló módszer hívei, de talán most elég lesz ennél kevesebb is: tisztítás, hidratálás, néha egy kis radírozás és máris sokat tettél a szép és egészséges bőrért.

Élvezd az életet!

Pszichológusok szerint a boldogság nem azon múlik, hogy sikerül-e elérnünk a kitűzött céljainkat, hanem sokkal inkább azon, hogy mennyire élvezzük az élet adta apró dolgokat, amelyek nap mint nap megtörténnek velünk. Nyisd ki te is a szemed és vedd észre a sok szépséget, ami körülvesz!

Olvasd el ezt is:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *