LOADING

Type to search

Családozom Élem Eszem-iszom Inspiráció Karácsony

10 hygge tipp, hogy idén élvezd a telet!

Share

Fagyos téli reggeleken, amikor a bundabugyitól kezdve mindent magunkra kell húzni, hogy ne fázzunk, tényleg nem könyű szeretni a telet. Pedig ilyenkor is klassz dolgokat tartogat számunkra, csak észre kell venni a lehetőségeket.

Amikor arra ébredsz, hogy kint mínusz 5 fok van, először is gondolj a skandináv országokra, ahol ez idő tájt jó esetben mínusz 10 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála, és a nap nagy részében a sötétség az úr. De mivel az emberek ott sem akarják fél éven keresztül rosszul érezni magukat, feltalálták a hygge-t (meg a lagomot is…), amely melegséggel és jó érzéssel tölti meg a hideg mindennapokat. De vajon miket csinálnak, hogy élvezetessé tegyék maguknak ezt a fagyos, havas, ködös, szürke évszakot?

Amennyire csak lehet megtöltik melegséggel és puhasággal az otthonukat.

Meleg színek, puha anyagok, kötött takarók és párnák, sok fény és illatos gyertyák, nem is kell ennél több, hogy pillanatok alatt jó hangulatot teremtsünk.

Irány szánkózni!

Emlékszel, amikor gyerekkorodban szombaton ebéd előtt felvettétek a legvastagabb zoknit, belebújtatok az overállba, fejetekbe húztátok a sapkát és kimentetek szánkózni a barátokkal? Megkerestétek a legjobb lejtőt, amelyen villámgyorsan lehetett lecsúszni, majd a végén hatalmasat borulni. Emlékszel arra az önfeledt érzésre? Nos, az a jó hírünk, hogy ezt most is megteheted, és nem is kell hozzá más, mint hívni néhány barátot, felöltözni, fogni a szánkót és nekivágni a csúszós lejtőknek. Reméljük, hogy idén lesz hó, és nem csak filmen látjuk majd…

Csináld magad Spa!

Keress különféle szépségápolási recepteket, és készítsd el otthon kedvenc fürdősódat, bőrradírodat vagy arcpakolásodat. Helyezz néhány gyertyát a fürdőszobába, párologtass illóolajokat és kezdődhet a szépséges spa szeánsz.

Mit szólsz például ehhez?

Írj leveleket!

Ha te is rabja vagy az írószereknek és a levélpapíroknak, akkor a kézírás sem fog gondot okozni. Gondolj egy barátodra vagy rokonodra, akit régen nem láttál és írj neki egy levelet. Meglátod, mennyire örül majd!

Hívj fel rendszeresen valakit, aki nem tud kimozdulni az otthonából!

Semmitől sem érzi magát jobban az ember, mintha jót tesz valakivel. Szánd rá Te is az időd, hogy rendszeresen felhívd a nagymamádat, aki fájó lábai vagy a csúszós utak miatt nem tudja kitenni a lábát a lakásból vagy egy barátodat, aki begipszelt lábbal fekszik otthon.

Próbálj ki egy új forró ital receptet!

Lehet gyömbéres, sütőtökös, rumos, whiskys, kakaós, kávés…böngéssz a receptek között, majd tedd bele hordozható bögrébe és sétálj egyet a környéken. Fedezd fel magadnak újra a téli utcákat, érezd ahogy csípi az arcodat a fagyos levegő és erre a kis időre engedd meg magadnak, hogy jól érezd magad. Csak úgy…

Szervezz egy brunch-ot!

Hívd meg a legjobb barátnőidet, facsarj narancslevet, készíts (vagy egyszerűen vegyél) fahéjas csigát, főzz egy liter kávét, verj fel tejszínhabot, tegyél be jó zenét és kezdjétek a hétvégét egy szuper délelőtti partival.

Olvass el egy könyvet, amely örömmel tölti meg a szívedet!

Fantasztikus mennyi jó könyv jelenik meg időről-időre, ember legyen a talpán, aki ellent tud állni a kísértésnek és nem vesz meg egyszerre tizenöt darabot. Akár egy könyvesboltba tévedsz be, akár a könyvtárba, akár otthon a még ki nem olvasott könyvek között böngészel, biztosan találsz olyat, amely megnevettet vagy amelyiktől jól érzed magad.

Próbálj ki egy téli sportot!

Mert tényleg sok mindent lehet csinálni télen. Itt van például a jól bevált szánkózás vagy a korcsolyázás, de építhetsz hóembert, felfedezheted a benned élő curling bajnokot, vagy hógolyózhattok egyet a gyerekekkel és a barátokkal.

Keresd a Kaszást és Sánta Katát, avagy irány egy csillagvizsgáló!

csillagvizsgalo.hu

A téli égbolton a kora esti órákban látszik legjobban e két csillagkép, amelyet tiszta időben és inkább kevésbé fényszennyezett helyekről lehet megfigyelni. A Kaszáscsillagot, másnéven Oriont az ég alja felé déli irányba keresd, Sánta Katát azaz Szíriuszt pedig valamivel alacsonyabban találod majd és fényes kékesfehér színéről ismerheted fel.

Most csak néhány ötletet adtunk, de hidd el, nem kell sok ahhoz, hogy télen is megtaláljuk az örömöt nap, mint nap, mert a lehetőségek tárháza végtelen. Használd a fantáziádat!

Olvasd el ezt is:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *