LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Nem érdekel mennyid van… Tudsz-e kedves lenni?

Share

A kedvesség az amit keresek az emberekben, ami lenyűgöz az emberekben… Ez természetesen nem volt mindig így. Talán a korral jár? Nem tudom…

Egészen fiatalon tanította meg az Édesanyám, hogy legyek kedves. Természetesen azt is megtanította, hogy egy nőnek néha a sarkára kell állni, ha ki szeretné vívni az igazát, és ma már tudom, a kettő nem zárja ki egymást.

Lehetsz ugyanis úgy is kedves, hogy közben a saját érdekeidet is a szemed előtt tartod. (Ez számtalan más cikk témája is lehetne.)

Nem érdekel, hogy mennyire vagy szép, jóképű, sármos vagy szexi. Nem érdekel, hogy mennyire vagy dekoratív nő, vagy férfi, és mennyit ér a ruha, ami rajtad van. Nem nyűgöz le a tökéletes sminked, ha közben nem vagy kedves, ha nem figyelsz másokra.

Nem érdekel, hogy mennyi pénz van a bankszámládon, hogy játszva kifizetheted a fél házat, vagy megveheted a fél várost. Az érdekel benned, hogy lehajolsz-e egy gyengébbhez, hogy felsegítsd.

Nem érdekel, hogy mennyire vagy tehetséges, hogy csodásan festesz és énekelsz, hogy állva tapsol neked a színház. Az érdekel, hogy képes vagy-e egy kezdőnek szeretettel és kedvességgel átadni a tudást és a tapasztalatot, ami benned van.

Nem érdekel, hogy mennyire vagy sikeres a munkádban, ha emellett nagyképű vagy és azt hiszed bármit megtehetsz, mert te több vagy másoknál. Az érdekel, hogy ha segítséget kérni jönnek hozzád, akkor hogyan válaszolsz. Akkor hogyan reagálsz.

Nem érdekel, hogy neked vannak a legszebb fotóid a szocméidában, és az sem, hogy ebből mennyi igaz. Az érdekel, hogy észreveszed-e a fájdalmat és elkeseredést egy-egy komment mögött. Az érdekel, hogy van-e benned elég bátorság, hogy ne légy önző akkor sem, ha rossz napod van, és egy komment megbánt. Tudsz annyira kedves lenni, hogy ilyenkor ne válaszol? Tudsz annyira nagylelkű lenni, hogy ilyenkor nem mész bele egy felesleges szájkaratéba?

Nem érdekel, hogy mennyire vagy érett és okos, vagy intelligens. Tudom, hogy néha azt hiszed te már láttál mindent, de kérdem én. Vagy annyira okos, hogy kedves legyél azokhoz, akik gyengébbek és kevésbé tapasztaltak? Képes vagy csöndben maradni, amikor másnak van itt az ideje? Be tudod fogni a szád, hogy mások hangját is hallani lehessen?

Nem érdekel, hogy mennyi fájdalmad van. Tudod néha egyszerűen hátra kell lépni néhány lépést még akkor is, ha ez pokoli nehéz. Azért, hogy másokra süssön a nap. Azért, hogy másoknak is eljöjjön a gyógyulás. Néha úgy gyógyulunk meg, ha másokat meggyógyítunk. Néha attól leszünk jobban, hogy másokhoz vagyunk kedvesek még akkor is, ha nekünk is fáj.

Tudsz kedves lenni a gyengékhez? Tudod támogatni azt, aki fáradt, elesett, gyászol és szomorú? Oda tudsz figyelni másokra akkor, amikor neked sem könnyű?

Akkor hatalmas szükség van most rád jobban, mint valaha…

Olvasd el ezt is:

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *