LOADING

Type to search

Családozom Élem Karácsony

Amit még tegyél meg idén: mondj búcsút a mérgező kapcsolatoknak!

Share

Ránézni az életünkre és a kapcsolatainkra meglehetősen nehéz. Félünk meglátni a hibákat és az egyenetlenségeket, mint amilyenek a mérgező kapcsolatok. Néha azonban elengedhetetlen rájuk nézni.

Az öngondoskodás többet jelent annál, hogy hébe-hóba adsz magadnak egy szabadnapot, amit a munkától távol töltesz. Néha azt jelenti, hogy megváltoztatsz valami monumentálisat, amihez nagy mennyiségű bátorság szükséges.

Például lecsökkented a mérgező kapcsolataid számát…

Hogy kiiktatod az ártó és negatív embereket az életedből.

Hogy kitörölsz valaki olyat a közösségi média felületeidről és a mindennapjaidból is, akit szeretsz. Hogy csökkented a drámák és a szenvedés mennyiségét. Mert bár nehéz lenyelni a keserű pirulát, hátra kell lépni és szakítani azzal – legyen az barát vagy partner –, aki már nem támogatja a fejlődésedet.

Így a múltban hagyhatod a fájdalmat, hogy egy egészségesebb és szebb jövőt építhess.

Ha az utóbbi időben boldogtalannak érzed magadat, nem mehetsz tovább ugyanazon az úton. Muszáj lépéseket tenned a változás érdekében. Ha ártó kapcsolatok vesznek körül, hiába ragasztgatod le a sebeidet sebtapasszal, idővel úgyis fel fogják tépni.

Ez csak időszakos megoldás.

Egy minimális ideig talán kitart a tapasz, de nem örökké. A mérgező kapcsolatok mindig problémát fognak okozni, gátolják a fejlődésedet és a boldogságodat. Ha szereted magadat, akkor gondoskodsz ezekről.

És igen…

Lehet, hogy búcsút kell venned valaki olyantól is, aki már hosszú ideje az életed része. Nem, nem lesz könnyű. Önmagadról gondoskodni sosem az. Ugyanakkor időnként akkor is meg kell kérdezned a tükörbe nézve: az emberek, akik az életed részei, megérdemlik, hogy a jövőben is azok legyenek?

Nincs mese! Át kell értékelni a kapcsolatokat! Meg kell nézni, hogy a barátok, ismerősök és munkatársak, akikkel napi szinten beszélsz, támogatnak vagy inkább lehúznak. A búcsú fájni fog, ám egy idő után elhalványul.

Te pedig felszabadulsz.

És egy nap örülni fogsz annak, hogy megtetted a szükséges lépéseket.

Megtetted önmagadért…

Olvasd el ezt is:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *