LOADING

Type to search

Karácsony

Akkor is lehet ünnepelni karácsonykor, ha idén nincs párkapcsolatod

Share

Egyedül töltöd idén az ünnepeket, mert nem rabolta el senki a szívedet, vagy éppen most intettél búcsút a kapcsolatodnak? Van ez így! És hidd el: lesz ez még így se! Egyedül is meg lehet és meg is kell birkózni a karácsonnyal!

Ha házasként vagy kapcsolatban élőként olvasod ezt a cikket, akkor is lehetnek olyan emlékeid, amikor bizony egyedül voltál az ünnepekkor, és emésztetted magad.

Mert mit csinál az ember lánya, ha kap egy csodás karácsonyi üdvözlőlapot / képeslapot amin ott virít egy meghitt családi közös kép? Legszívesebben elsírná magát! És igen, vannak akik karácsonyra másoknak közös képeket küldenek a boldog és kiegyensúlyozott családjukról, hogy te úgy érezd magad, mint Noé bárkáján az az egyetlen állatka, akinek nincs párja.

Vagy amikor meghívnak egy családi összejövetelre, ahol aztán felmerül a kérdés. Tudod, AZ A KÉRDÉS! Randizol most valakivel? Te pedig mosolyogsz és mondod, hogy nem, és a fejedben máris tervezed a menekülési útvonalat a további kapcsolatodat érintő kérdések elől.

Mert nem szeretnél több a párkapcsolatodra vonatkozó kérdést megválaszolni, helyette inkább beszélgetnél arról a szuper sorozatról, amit legutóbb láttál a Netflixen, vagy a munkádról, de igazából bármi másról, ami nem a szerelmi életed.

Rendben van, hogy néha szorongást, és szomorúságot érzel, mert neked nincs senkid. Az is rendben van, hogy másra tereled a szót a kapcsolati státuszod helyett egy beszélgetésben. Inkább az álmaidról, a céljaidról és a munkádról beszélsz, ahelyett, hogy a nem létező szerelmi életedet boncolgatnád a nagymamáddal, a főnököddel, vagy éppen a volt osztálytársaddal.

Az is rendben van, ha karácsonykor otthon ülsz és az összes giccses karácsonyi filmet megnézed a tévében, mert legalább ezt az időt magaddal töltöd.

És hidd el, hogy eljön majd annak is az ideje, amikor nem egyedül nézed majd ezeket a filmeket! Ez most egy ilyen ünnep, kérlek legyél kedves magadhoz, és értsd meg, hogy nem attól függ a boldogságunk, hogy épp mi a párkapcsolati státuszunk…

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *