LOADING

Type to search

Élem Inspiráció Karácsony

Nyugodtan érezheted magad szörnyen amiatt, hogy jönnek az ünnepek (és mindenki hepi) …

Share

Karácsonykor akarva-akaratlanul a tökéletességre törekszünk. Mosolygunk, ha kínos kérdést tesz fel a nagynéni, akkor is, ha odaég a mézeskalács. Még magunknak sem merjük beismerni: ez egy szörnyű karácsony…

Megengedheted magadnak a vágyat, hogy valaki megcsókoljon a fagyöngy alatt. Azt is, hogy kínosan érezd magadat, amikor a nagynénéd már megint a szerelmi életedről faggat, vagy amikor a nagymamád szívtiprónak hív annak ellenére is, hogy egy éve nem voltál már randevún.

Lehetsz féltékeny az unokatestvéreidre, akik ujján már ott virít a karikagyűrű, a hasuk pedig már jól láthatóan gömbölyödik. Érezheted magányosan magadat akkor is, ha olyan emberek vesznek körül, akik törődnek veled – a maguk módján.

Megengedheted magadnak, hogy visszarepülj az időbe és újra gyerek legyél. Hogy gyermeki lelkesedéssel díszítsd a fát és süsd a mézeskalácsot. Megengedheted magadnak a visszatekintést azokra az időkre, amikor az ünnepi asztal még túlzsúfolt, a beszélgetések élénkebbek, a család pedig népesebb volt.

Lehetsz szomorú emiatt.

Megengedheted az elkeseredést, hiszen a dolgok megváltoztak…

Lehetsz frusztrált és dühös, amikor a család azt érezteti, hogy valami nincs rendben veled. Lehetsz ideges a „vicces” megjegyzések miatt, amelyek arról szólnak, hogy milyen csendes vagy, esetleg nem mozdulsz ki otthonról.

Ülhetsz a szoba sarkában a telefonoddal a kezedben és dönthetsz úgy, hogy figyelmen kívül hagyod a problémás családi beszélgetéseket. Közben küldhetsz üzeneteket azoknak a barátoknak, akik valóban megértenek és tisztelnek téged.

Lehet rossz karácsonyod…

Nem kell erőlködnöd, hogy tökéletes vagy éppen elviselhető legyen.

Megengedheted magadnak, hogy számold a perceket az ünnepi időszak végéig. Ne érezd azt, hogy valami baj van veled csak azért, mert boldogtalan vagy az „év legboldogabb napján”. Lehet, hogy egyszerűen rossz napod van. Az is, hogy mindössze bosszant a családod.

Nem baj, ha nincs kedved a hamis mosolyokhoz, az erőltetett beszélgetésekhez, az sem, ha nincs elég pénzed, hogy még a szegről-végről unokatestvéredet is meglepd valamivel. Egyszerűen csak próbáld meg kizárni az elvárásokat és szórakozz!

Hozd ki a legtöbbet az ünnepekből!

Összpontosíts a pozitív dolgokra. A vacsorára. A desszertekre. A pihenésre. Azokra a családtagokra, akikkel szívesen töltesz időt. Ám ha mégsem tudod nyakon csípni az ünnep szellemét, akkor sincs semmi baj.

Hiszen ez csak egy nap…

Itt állsz az újév küszöbén, ami azt jelenti, hogy van még 365 nap esélyed a boldogságra.

Ezt ne feledd!

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *