LOADING

Type to search

Ajánlom Karácsony

Krimirajongók karácsonya: ezeket a könyveket szerezd be! (Szerintünk…)

Share

Ha van egy krimirajongó családtagod, barátod, vagy éppen egy kollégád és még semmi ötleted, hogy mivel lepd meg, akkor most ajánlunk néhány szuper regényt!

Jo Nesbo – Kés

Az egyik legsikeresebb skandináv krimiíró minden bizonnyal Jo Nesbo, aki különleges főhőséről mesél legújabb regényében. Harry Hole nyomozó kicsit megfeneklett az előző regény óta. A férfi ismét az alhololhoz menekül, miután kirúgták a főiskolai állásából. Egyetlen esélye van, hogy az oslói rendőrség döglött aktáival kezdjen valamit. A nyomozó élete azonban egy részeg éjszaka után teljesen morbid fordulatot vesz, amikor felébred és a keze és a ruhája csupa vér. A rémálom ezúttal nem tűnik el, és kezdetét veszi Harry életének legdurvább időszaka. Vajon sikerül tisztáznia magát? Mi történt azon az éjszakán?

Ludányi Bettina – Nyomodban

Nemrég jelent meg az Álomgyár kiadónál Ludányi Bettina legújabb könyve. Bettina az egyik szerzőnk, de nem csak ezért ajánljuk a Nyomodban című izgalmas krimijét, hanem mert tényleg letehetetlen! A regény főszereplője
Daisy Carvalho Serra, aki a rendőrségi tanácsadóként egy mocskos ügybe keveredik bele, ami kísértetiesen emlékezteti egy másik régi ügyre. Viszont a nyomozás között van egy rendőr, aki sokkal többet tud, mint amit megoszt a hatóságokkal. Ki az áruló, és ki aki segít Daisynek, hogy rájöjjön, hogy mi a párhuzam a régi és az új ügy között? Milyen messzire megy el a gyilkos, ha a bosszúvágy hajtja? Titkok, hazugságok, valamint az ész és a szív harca egyetlen történetbe csomagolva.

T. M. Logan – 29 ​másodperc

Mit tennél, ha valaki felajánlaná, hogy hívj fel egy számot, mondj egy nevet, és az az ember örökre eltűnik a föld színéről? Csak 29 másodpercbe telne. Megtennéd? A 29 másodperc főszereplője Sarah megment egy kislányt, ám nem vár cserébe semmit. Mégis jön egy férfi, aki ellenállhatatlan ajánlot tesz neki. Csak mondani kell egy nevet, és ez a férfi eltünteti ezt az embert az életéből. De vajon mindenki tudna egy nevet mondani? És tényleg csak egy 29 másodperces hívásba kerülne?

Karen M. McManus – Tartsd ​meg a titkot

A Lehull a lepel című izgalmas krimivel mutatkozott be az írónő hazánkban, erre máris itt az új szenzációja. Ezúttal egy kisvárosban élő családról mesél.

Echo Ridge egy amerikai kisváros. Ellery még sosem járt ott, de már mindent hallott róla. Ott tűnt el a nagynénje, amikor még csak 17 éves volt. Öt évvel ezelőtt pedig egy bálkirálynő meggyilkolása tette fel a helyet a térképre. És Ellerynek most oda kell költöznie, ráadásul a nagymamájához, akiről semmit sem tud. A város kívülről tökéletesnek tűnik, de sok titkot rejteget. És még mielőtt a suli egyáltalán elkezdődhetne, egy rejtélyes valaki fenyegető üzenetet tesz közzé: megígéri, hogy a bál idén is ugyanolyan veszélyes lesz, mint öt évvel ezelőtt. Aztán, mintha csak ennek bizonyítása lenne, még egy lány eltűnik. Ellery mindent tud a titkokról. Az anyjának is vannak; a nagyanyjának is. És minél több időt tölt Echo Ridge-ben, annál világosabb lesz, hogy mindenki rejteget valamit. És az a helyzet, hogy a titkok veszélyesek – és a legtöbb ember nem igazán tudja megtartani őket. Ezért is van, hogy Echo Ridge-ben úgy járja, az a legbiztosabb, ha minden rejtegetnivalódat megtartod magadnak.

Peter Benchley – Cápa

Egy igazi klasszikus végre könyv alakban. Ugye te is láttad a híres Cápa című filmet? Most könyv alakban is elolvashatod a Long Island-i nyaralóhely partjainál feltűnő emberevő cápa utáni hajszát. Generációk nőttek fel Benchley klasszikus, szikár prózáján, ami most végre magarul is olvasható. A mesteri történetből 1975-ben Steven Spielberg filmet rendezett, mely a horror klasszikusává vált.

Rachel Caine – Nincs ​menekvés

A női pszichothrillerek még mindig nagyon népszerűek, és ebben a műfajban állítólag kiemelkedő Rachel Caine. Az itthon eddig a vámpíros könyveiről ismert írónő most új műfajban próbálja ki magát. Történetének főszereplőe Gina Royal maga a megtestesült középszerűség: egy félénk, közép-nyugati háziasszony, aki boldog házasságban él, és két imádni való gyereket nevel. De amikor egy autóbaleset felfedi, hogy férje sorozatgyilkosként titokban kettős életet él, Ginának új életet kell kezdenie Gwen Proctorként, félelmetes anyaharcosként. Most, hogy az exférje börtönben van, Gwen végre menedéket talál a félreeső Stillhouse Lake-ben. Amikor a nő néha már-már elhiszi, hogy a gyerekei békében nőhetnek fel., akkor egy holttest bukkan fel a tóban, és fenyegető levelek kezdenek érkezni egy jól ismert címről. Gwennek jól meg kell gondolnia, kiben bízik, különben fény derülhet a titkára, és a gyerekei áldozatul eshetnek egy szadista gyilkosnak, aki élvezetét leli abban, hogy kínozza őt. Egy dolog biztos: már tudja, hogyan vegye fel a küzdelmet a Gonosszal. És nincs, ami megállítsa.

Hidasi Judit krimisorozata (Elveszve, Keresés)

Nem hagyhatjuk ki a Goodstuff főszerkesztőjének nagyszerű krimisorozatát, amit érdemes egyben beszerezni, mert az első rész (Elveszve) után azonnal akarod majd a folytatást. Judit regényében egy édesanyát, Dórát ismerheted meg, akinek elrabolják kisfiát. Dóra elképesztő megpróbáltatásokon megy keresztül, és a háttérben sokkal súlyosabb dolgok állnak, mint amit a nő sejt. A nyomozásban segíti őt Puskás András, és két intézetes gyerek, de Dórának szembe kell nézni saját maga legnagyobb félelmeivel is. A Keresésben lezárul a történet, és minden szál a helyére kerül, de olyan váratlan fordulatokat tartogat a történet, hogy nehezen tudod majd letenni.

Ezt olvastad már?

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *