LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció Karácsony

Üzenet neked, aki egyedül töltöd az ünnepeket

Share

Egyedülállónak lenni nem egyszerű – főleg az ünnepi időszak alatt. A tévében karácsonyi filmek mennek, a párok összebújnak a kandalló mellett, te pedig próbálod tartani magadban a lelket.

Természetes, hogy egyedül érzed magadat…
Tudom, hogy szingliként nehéz vidámnak lenni a tojáslikőrtől hangos párok között, mégis azt kérem tőled: próbálj nem odafigyelni rájuk.

Inkább magadra figyelj!
Az, hogy egyedül nem élvezheted az ünnepeket, csak egy sztori a fejedben. Egy gondolat, amelyet valahol hallottál vagy valahonnan átvettél. Én azonban azt gondolom, hogy ideje írnod egy új forgatókönyvet!

Egy hálával teli forgatókönyvet karácsonyi ajándék gyanánt… Önmagadnak…
A jelened és a jövőd érdekében…
Ahelyett, hogy arra összpontosítanál, mid nincs, tudatosan kezdj el figyelni arra, amid van. Ott vannak a barátaid, a családod, a munkád, az egészséged, a szabadságot, hogy bármit megtehetsz, amit csak akarsz.

Tudod, mi lesz, ha továbbra is a hiányra koncentrálsz?
Tádám! Még több hiány!

Élvezd az időt, amit azokkal az emberekkel tölthetsz, akik most is az életed részei. Koncentrálj arra, miként találkozhatnál velük gyakrabban. Egy randevú a csajokkal sokkal-sokkal szórakoztatóbb, mint hinnéd.

És még valami…
Sok pár irigy most rád.
Hiszen tudod, a szomszéd fűje mindig zöldebb, ahogy a szomszéd karácsonyfája is…

Persze vannak olyan dolgok, amiket nem irányíthatsz. Például a családtagokat. Amikor újra és újra azt kérdezgetik, mikor lesz már valakid, vagy azt ismételgetik, hogy te sem leszel fiatalabb, akkor vegyél egy mély levegőt és bocsáss meg nekik.
Így…
Egyszerűen…
És kérlek, szeress bele az életedbe – MOST!

Ha élvezed a mindennapjaidat, ha elégedett, boldog és magabiztos vagy, akkor idővel el fognak hallgatni a kérdezősködők. Ha mégsem, tisztelettel elmondhatod, hogy elégedett vagy, de ha változni fog a szerelmi életed, akkor értesíted majd őket.
A családtagok nagyon jók abban, hogy megnyomják bennünk a fájdalom gombját…
Ugyanakkor ezt nem rosszindulatból, hanem szeretetből és aggodalomból teszik…
Tartsd ezt szem előtt az ünnepek alatt és ajándékozd meg magadat az elfogadás érzésével. Fogadd el azt, aki vagy és azt, ahol tartasz most az életben. Összepontosíts a szeretteidre, azokra a dolgokra, amiktől gazdagnak érzed magadat.

És ki tudja…,
…talán akkor futsz össze valakivel a fagyöngy alatt, amikor nem is számítasz rá. De ha nem, az sem baj… Egész vagy így is!

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

1 Comment

  1. cica 2020-12-09

    szabadságom? hol?

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *