LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Azt mondom, jövőre engedd meg magadnak a pihenést!

Share

Tudom, hogy nehezen adsz magadnak szabadnapot. Nem akarod, hogy a tennivalók listája túl hosszúra nyúljon. Nem akarod túlterhelni magadat. Megértem. Ugyanakkor meg kell engedned magadnak a pihenést!

Nem kell, hogy minden egyes nap termékeny és eredményes legyen. Időnként a legjobb dolog, amit megtehetsz, hogy szünetet tartasz. Ha folytatod, annyira kimerülsz idővel, hogy képtelen leszel még az ágyból is felkelni.

2022-ben ne érezz bűntudatot azért, mert beiktatsz egy kis énidőt. Mert néha olyan dolgokat csinálsz, amihez kedved van, ami örömet okoz. Ne hagyd, hogy meggyőzzenek arról, felelőtlenség kivenni egy szabadnapot csak úgy…

Nem szabad, hogy az egész életed a munka körül forogjon.

Ne feszegesd a határaidat és ne hajszold túl magadat. Ne hidd el azt a hazugságot, hogy sikertelen leszel, ha nem dolgozol napi 24 órát.

Nem vagy lusta csak azért, mert félórát még pihensz reggel.

Nem vagy lusta, ha elmész nyaralni.

Nem vagy lusta, ha betegen inkább ágyban maradnál munka helyett.

Nem vagy lusta, mert vigyázol magadra!

2022-ben állítsd fel a határaidat! Szigorúan különítsd el a magánéletedet a munkától. Ne a feladatokon gondolkodj, amikor épp vacsorázol a családoddal vagy iszogatsz a barátokkal. Győződj meg róla, hogy amikor a szeretteiddel vagy, akkor tényleg jelen vagy – testben és fejben is.

Az új évben feltétlenül figyelj oda a mentális egészségedre, mert könnyű megfeledkezni róla. Könnyű háttérbe szorítani és elhanyagolni. Pedig pihenni egészséges. Megfeledkezni a munkára egy kis időre egészséges.

2022-ben add meg magadnak ezt a pihenést!

Add meg magadnak a szünetet.

Engedd meg, hogy egy kicsit élvezd az életet ahelyett, hogy minden éber pillanatodat a munkával töltenéd. Igen, szükség van a pénzre a számlák fizetéséhez, sok erőfeszítés, mire sikereket érsz el a hivatásodban, de a szünet akkor is kell.

Meg kell őrizned az elméd és a tested egészségét. Meg kell akadályoznod a kiégést. Különben mi marad belőled, mire megvalósítod önmagadat a munkában?

Ne válaszolj!

Inkább csak gondolkodj el ezen…

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *