LOADING

Type to search

Élem Ez+az

Megértem, ha szingliként inkább otthon maradnál szilveszterkor

Share

Szingliként egyik ünnep sem könnyű. A barátok is inkább a párjukat választják helyetted, az újévi csók ideje alatt pedig egyedül álldogálni még a legnagyobb tömegben is magányos dolog.

Hét okot is tudok neked mondani, amiért megengedheted magadnak, hogy otthon maradj idén szilveszterkor.

1. Nem maradsz ki semmiből

A közösségi média miatt úgy tűnhet, minden jóból kimaradsz, ha nem egy fülledt szórakozóhelyen szilveszterezel. De gondolj bele! Miben tér el ez a többi átbulizott éjszakától?

2. Rémálom a hazautazás

Ha abban a városban mész el bulizni, ahol laksz, még akkor is körülményes hazaverekedned hajnalban a metrón. Fáradt vagy, nyűgös vagy, csak egy ágyra vágysz és akkor még át is kell szállnod. Egy igazi rémálom! Főleg egyedül…

3.  Az időjárás sem neked kedvez

Nyáron valamivel könnyebb hajnalban hazakullogni, ám télen ez is nehezített pálya. Nemcsak a hideg, hanem az eső vagy a hó miatt is. Arról pedig még nem beszéltünk, hogy az utak akár jegesek is lehetnek, ami plusz veszély – főleg egy-két pezsgő után.

Persze a kabát valamennyire melegen tart, ám plusz terhet ró rád: vigyázni rá, tartani, ruhatárjegyet váltani, azt őrizgetni stb.

4. Kínos az éjféli csók

Szinte már hagyomány az újévet egy csókkal kezdeni. Ez a pároknál talán még evidens is, na de szingliként? Biztosan elkap a kísértés, hogy keress valakit, akit te is meg tudsz csókolni éjfélkor. Ha nem, akkor kínosan érezheted magadat, miközben mindenki más szerelmes csókban forr össze körülötted.

5. Pezsgő otthon is van

Ne felejtsd el, hogy mindent, amit megtehetsz egy bárban, egy klubban vagy a barátod lakásában, megteheted otthon is. Pezsgőt inni, táncolni, nevetni, hangoskodni. Ha egyedül töltöd a szilvesztert, lehet, hogy nem fogsz megcsókolni senkit, de kárpótolni fog, hogy akkor fekhetsz le, amikor akarsz és nem kell extra pénzt fizetned a taxisnak, hogy hazahozzon.

6. Pénzt, időt és csalódást takaríthatsz meg

Az újévhez, mint minden ünnephez, magas elvárások kapcsolódnak. Emiatt a tökéletességre törekszünk. Még az is megeshet, hogy a saját igényeinket háttérbe helyezzük csak azért, hogy megfeleljünk a társadalmi nyomásnak. De mi van akkor, ha te szíved szerint tényleg csak otthon akarsz lenni?

7. Lesz még rengeteg lehetőséged

Ha tényleg el akarsz menni bulizni szilveszterkor, akkor tedd meg! De csak, ha őszintén így akarod. Ne menj bele semmibe azért, mert nyomás van rajtad. Megengedheted magadnak, hogy egy szilveszter éjjel végre csakis rólad szóljon!

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *