LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

A mérgező emberek SOHA nem fogják elismerni, hogy fájdalmat okoznak neked…

Share

A mérgező kapcsolatokkal az a baj, hogy folyton visszahúznak. Hiába akarsz fejlődni, előrelépni vagy csak boldog lenni, ők biztosan nem fogják hagyni.

A mérgező emberek nem kérnek elnézést. Ha mégis, azt sem gondolják komolyan. Csak akkor teszik, ha manipulálni akarnak a bocsánatkéréssel. Ha el akarják érni, hogy azt gondold: megérdemlik a megbocsájtást.

Ellenkező esetben sosem fogják beismerni a vétségeiket. Mindig másokban fogják keresni a hibát, adott esetben benned, mert nem elég érettek ahhoz, hogy vállalják a felelősséget a saját cselekedeteikért.

Úgy vélik, hogy a múltbéli vagy a jelenlegi körülményeik tehetnek mindenről.

Kibúvókat keresnek a vétség alól…

Mindez nem történt volna meg, ha a főnök nem tart bent tovább vagy ha nem hívnak meg még egy sörre a kocsmában. Ehhez hasonló kifogásokkal próbálnak megtéveszteni téged.

Ha van elég bátorságod szembeszállni velük, akkor a helyzet teljesen megfordul. Elkezdik sorra venni azokat a kedvességeket és szívességeket, amiket megtettek neked, és mennyire hálátlan vagy, hogy te ezt nem értékeled. Képesek megemlíteni, hogy te sem vagy tökéletes, és ők ezt egyébként sem hozták fel neked soha.

A mérgező emberek sosem fogják beismerni, ha tévedtek. Sosem döntenek megfontoltan és sosem látják meg, min kellene változtatniuk. Nem számít, mit csinálsz, mennyire szereted őket, sosem fogsz ellenük nyerni.

Manipulálással be fogják bizonyítani: ártatlanok.

Hazugságokat és pletykákat terjesztenek.

Kifordítják az igazságot, hogy illeszkedjen a meséjükhöz.

Kiabálhatsz velük. Átkozhatod őket. A szemük elé tárhatod a tényeket… Mindez semmin nem fog változtatni. Tehetségük van a saját igazságuk megteremtéséhez. Ráadásul arra törekszenek, hogy minél több ember elhiggye az állításukat, így a végén te fogsz őrültnek tűnni. Te leszel a rossz.

Ha szemtől szembe kerülsz egy mérgező emberrel, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy elmenekülsz. Soha nem fogsz tudni rendesen beszélni velük, nem fogják meglátni a helyzetet a te szemszögedből, sosem fogják beismerni, ha egyszer túl messzire mentek.

A mérgező emberek csak magukra gondolnak…

Rád egyáltalán nem… Ezt soha ne felejtsd el…

Olvasd el ezt is:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

 • 1

You Might also Like

33 hozzászólás

 1. Roik Marika 2020-01-08

  Mi van akkor ha nem egyértelműek a jelek?

  Válasz
 2. Callisto 2020-01-08

  És ha ez a valaki családtag? Akkor mi van?

  Válasz
  1. KARAKÓ TAMÁS 2020-01-09

   szard le és ne foglalkozz vele, mert képletesen szólva megöl, ezt úgy mondom, hogy kedvesem fiaival és családjával alig kontaktol, ők is ilyen manipulatív bűntelenek…..nem is vitatkozunk semmin tényleg jóü nélkülük…hidd el

   Válasz
  2. 2020-12-20

   És mivan akkor ha egy házba vagytok és te beteg vagy .azzal a családtaggal és neked nincs hová menned ! Őneki meg esze ágába sincs el menni hisz már engem a családját is már teljessen ki késziti !És addig szekálja a másikat amlg minden alkalomra be bizonyitsa ,hogy a szihiátrián van helyed !

   Válasz
  3. Oriza 2021-05-03

   A sajat contested, hogy kizarod az eletedbol, vagy hagyod hogy megjeseritse.

   Válasz
 3. Igen 2020-01-09

  Tok jo lenne olvasni valami pozitívat is ebben a bejegyzesben. Lehet, hogy a “mergezo” emberek is szeretnék, ha mashogy lennenek a dolgok. 🙂

  Válasz
  1. Heni 2021-09-25

   akkor a mérgező ember elmegy terápiába, nem ide kommentel ilkyen nevetséges sületlenséget, hogy majd még mi ítéljük meg őket több megértéssel és meséljünk több pozitív dolgot :DDDDD engem rendesen évekig kikészítettek az iylen emberek, nem fogok fejet simogatni, hogy jaj te szegény. Nem. Te kretén. Már tudom mi volt a részem/szerepem ebben a dologban. A mérgező emberek ezt soha az életben nem fogják felimserni..

   Válasz
 4. Adrienn 2020-01-09

  És ha a gyerekem ilyen?😢

  Válasz
 5. Cicc 2020-01-09

  Adrienn ,nekem is 😧

  Válasz
 6. Lola 2020-01-10

  Adrienn!Nekem is sajnos. Ezt ugy hivjak hogy narcisztikus viselkedès.Kerlek olvass rola könnyebbit majd.

  Válasz
 7. Keta 2020-01-10

  Sajnos az én családomban is van egy ilyen személy 😞 Nagyon nehéz együtt élni vele. Z csak úgy működik, hogy nem kommunikálunk. Az egész családról megvan a véleménye, 3gyereke, 7 unokája, és7 dédunokája van. mindenki rossz, hibás, csak ő nem. Ez fiatal korában is így volt. Akkor érzi jól magát ha valakit feldühít ebből nyeri az energiát. Utána meg úgy viselkedik mintha semmi nem történt volna.

  Válasz
 8. Csilla 2020-01-11

  Nekem a nővérem ilyen ! Mostmár 3 éve nem beszélünk anyukámmal sem beszél ezért teljesen meg változott anyukám is az én irányomban azóta sokkal jobb a kapcsolatunk. És a nővérem nélkül az életem is más sokkal jobb !!

  Válasz
 9. Dóczy Éva 2020-01-14

  Megoldás nemigen van az ilyen gyilkos helyzetre, emberre, de valamiféle kiút talán létezik. 1.) Tűrni és előbb-utóbb belebetegedni. 2.) Állandóan harcolni nulla eredménnyel. 3.) Menekülőre venni. Én az utóbbit választottam. Különösen nehéz döntés volt, mivel családtagról van szó.

  Válasz
 10. Ági 2020-01-20

  Jesszusom! Teljesen új vagyok a csoportban, ahogy olvastam ezt az írást, olyan érzésem volt, mintha valaki megmarkolta volna a szívemet és szorítaná amennyire csak tudja…..majdnem ájulás kerülget….ezt az írást az Anyukám és az én viszonyomról írták!

  Válasz
 11. Gabi 2020-01-24

  Igen. én az édesanyámmal szakítottam meg a kapcsolatomat hasonló okok miatt. Sajnos semmit sem változtatott a viselkedésén azóta sem, kavarja mögöttem a levegőt. A külvilág számára pedig egy kőszívű hálátlan dögnek tűnök. Ha épen, egészségesen akarok élni, emelt fővel kell ezt vállalnom. Nekem ezt dobta a gép.

  Válasz
  1. Éva 2020-01-25

   Sajnos, nekem is ezt dobta a gép…

   Válasz
 12. Hamar Milánné 2020-01-24

  Mi van akkor ha ez az ember pont a saját anyám?Évek óta ez megy kb 12 éves korom óta most vagyok 29.Olyanokat kreál aminek nincs valóság alapja. Hiába szembesitem vele mindig én vagyok a rossz. Soha nem lesz kapcsolatom vele.

  Válasz
 13. T. I 2020-01-25

  HamarMilánné pont az én anyám is ilyen 45 éves kellett hogy legyek hogy rájöjjek, nem nem.,en vagyok a szerencsétlen csak annak állít be mindenhol mindenkinek, azért hogy saját magát fényezze. Évek őta mocskollkodik és lejárat ahol tud. Szitkozódii fenyegetőzik, máshol meg sajnáltatja magát eljátsza az áldozatot. Ha az ember megmondja a véleményét akkor is koborúl mrgy azonnal szórni a hazugságait.

  Válasz
 14. Lacuska81 2020-01-26

  Nekemaz anyósom ilyen. A mérgező szülő.
  És már a lányán (a feleségem) is felfedezhetőek ezek a vonások..

  Válasz
 15. Ttt 2020-02-03

  Párom ilyen pontosan vagyis mostmar csak ex. És sajnso 2 közös gyerekunkkel is ugyanígy viselkedik pluszban borderline személyiseg.

  Válasz
 16. Edesz 2020-02-03

  Az a baj, hogy épp egy ilyen embertől válok és akkor ezt olvasom a per előtt: ” A szemük elé tárhatod a tényeket… Mindez semmin nem fog változtatni. Tehetségük van a saját igazságuk megteremtéséhez. Ráadásul arra törekszenek, hogy minél több ember elhiggye az állításukat, így a végén te fogsz őrültnek tűnni. Te leszel a rossz.” Szuper, nincs valakinek valami ellenszere? Két kiskorú gyerekemet szeretné elvenni egy ilyen…

  Válasz
  1. Timtus 2020-02-13

   Erdesz! herbariumhungaricum@gmail.com ìrnál nekem? Sokáig tevèkenykedtem lelkiség szolgálatnál mentálhigiénéskènt. Sajnos szemèlyes tapasztalatommal is szolgálhatok. Konkrét tanácsot nem jó adni, mert minden èlethelyzet, lelki szituáció egyedi, de navigálni, finoman terelgetni egymást, èletvezetèsi tanácsot lehet segìtsègül adni.

   Válasz
 17. Egy megtört lány 2020-02-15

  Nekem a párom ilyen, és mar másfél éve érzem rosszul magam, mert úgy érzem minden az én hibám. Mindenkinél nagyon népszerű, és az ő verziója mindig a stabil és én vagyok a rossz, a gonosz az egészben, miert esik nekem az rosszul hogy… Bármikor próbálok vele valós problémákról beszélni, átforgatja a saját verziójára, és abból már sehogy sem jöhetek ki jól és közben azt hangoztatja miért a hibást keresem és nem a megoldást. (a megoldás részéről az lenne, ha soha semmi nem esne rosszul, az sem ha más nőkkel bármit csinál, csendes és alázatos lennék, és mindig minden helyzetben kényeztetve lenne) Minden más esetben én vagyok a rossz. Ha rossz napom van, ha fáradt vagyok, ha nincs kedvem kimozdulni, akkor az van, hogy mennyi mindent tűr el nekem… Én is úgy látom, hogy ennek véget kell vetni, de nem olyan egyszerű 😞

  Válasz
  1. Walaki 2020-08-09

   Nekem is a párom ilyen sajnos, és nem tudom, mit tehetnék. Amikor próbálok megoldást találni egy konfliktusra (akár valós, akár nem, általában nem az, csak a fejében), a végén mindig ugy forgatja, hogy én legyek a hibás. Persze más szemében a szálkát, magadéban a gerendát se elvet vall… És előttem is képes durván flörtölni másokkal, ami nagyon megalázó, dobtam már ki emiatt, csak visszakönyörögte magát..

   Válasz
 18. Fáradt lélek 2020-02-18

  Sajnos a meg tört lanyhoz kell hogy szoljak! Beteges kapcsolatban voltam benne ami lelkileg teljesen meg alazott.. Hasonlo volt a helyzetem! Tulajdonképpen ő mindnet meg tehetett barmit vsinalt az volt a helyes csam Sajnos nalla kozre jatszottak a bódító szerek is. Ha ő hazudott nekem akar sorozatosan azt én el neztem neki akar egy levelezés egy lannyal vagy egy nyari beulos helyen valo ismerkedés.. Azt is le tagadta amit a sajat szememmel lattam de nyilvan meg bocsajtottam neki! Szintén zenész hogy masfrl evig voltunk egyutt.. Lényegében mindenért en voltam a hibás es ha en valottam le a hibam akkor látványosan szidott masoknak mindennek el hordott.
  Nem tartottam meg a kozos gyerekunket mert mint emlitettem nem élt olyan elet modot nem is akart valtoztatni rajta.. Arrol nem bedzepve hogy már munkahelye sem volt a végén aztan a sorsra siman ra bizta volna mit eszik a baba ha eppen meg szuletik.. Amiert ezt el kovettem hogy nem tartottam meg a kalamdozo elet modra, en vagyok a legnagyobb kigyo a szemét akit el kellene temetni.
  Sajat magam akartam ra irni mert mar az utcán alitottak meg hogy mikor hol latjak… Es kivel…. De a lényeg hogy milyen állapotban probaltam nemi kedvesen irni szepeket segiteni a lelken hogy ne tegye ezt a megcsalassal fenyegetett engem hogy fizet is érte… Es eppen nalla van a hölgy! Természetesen ezt nem ilyen nyugodtan adta elő! Megint bantast alázast kaptam pedig napok ota a mutet utan sem irt egy sort sem! Nagyon jo volt ez az olvasmány köszönöm sokat gondolok ezen!

  Válasz
 19. Lugosi Pálma 2020-03-03

  Egy pszichológus azt mondta, ,,nálam sincs minden rendben, nálad sincs minden rendben és ez igy van rendben,,. Ebben nagyon sok az igazság, minden nézőpont kérdése. Vagy képes vagyok-e beleélni magam – empátiával – a másik ember helyzetébe. Én a ,,mérgező embereknek,, azt szoktam mondani, hogy próbálják meg a ,,kritizált ember,, helyzetébe beleélni magukat. Sokszor meg kell vizsgálni ezeknek a ,,mérgező embereknek,, a gondolkodását. Két féle érzelem van, az egyik a szeretet, a másik a . Ezekből indulnak ki vagy a pozitiv, vagy a negativ gondolkodá,s minden gondolathoz egy érzelem társul. A negativ érzelmek – gyülölet, harag, szeretetlenség, önzés, egoizmus, hedoizmus, stb.

  Válasz
 20. Rose 2020-03-22

  A “legjobb barátnőm” akit én nagyon nagyon megszerettem, egyik napról a másikra lett ilyen, szó szerint.. fogalmam sincs mi válthatta ki belőle, én nem bántottam soha.. egyik nap még szeretettel öleltük egymást ugy váltunk el, másnap már a szeretet leghalványabb jelét sem láttam a szemébe, azóta ilyen mérgező ember lett belőle.. azóta sem tudom mit tegyek, még mindig nagyon szeretem őt, még mindig nagyon hiányzik és még mindig reménykedem hogy észbekap és visszaváltozik de már egyre kevesebb az esély rá, ott kellene hagynom de nem tudom megtenni.. még mindig nem:(

  Válasz
 21. Lila orhidea 2020-04-06

  Én is egy ilyen embertől váltam 33 év utan el de sajnos még egyűtt kell lakják vele. Amit a cikkben leirnak szóról szóra így van.
  Soha nem lehetett megbeszelni semmit mindig én voltam a hibás.
  Valótlan dolgokkal vádolt mindig.

  Válasz
 22. E. 2020-06-28

  Én sem tartom sok éve a kapcsolatomat az anyámmal, a 3 gyermekemből egy néha felhívja, a másik kettő inkább kerüli. Lassan 73 éves, én a mai napig úgy gondolom, neki is volt épp elég fájdalom, nehézség az életében ami ilyenné tette. Nem haragszom rá, de mivel segíteni se tudok, a kapcsolatunk pedig csak úgy működne ha vállalnám a játékot s úgy ugrálnék, ahogy várja – inkább elengedtem. Sokszor fáj, még így is gyakran eszembe jut, mit tehettem volna… Ilyenkor rosszul érzem magam. Pedig alapvetően elengedtem, de teljesen mégse.

  Válasz
 23. Petra 2020-07-24

  Sziasztok. Nekem a nagymamám ilyen… nagyon mérgező az egész családra nézve már ha ezt családnak lehet nevezni. Sok éven keresztül nagyim nevelt mert édesanyám dolgozott de akkor gyerek szemmel nem vettem észre mennyire befojásolta, manipulálta a család összes tagják. Alandóan szitkozódik, átkozódik, semmi sem jó amit csinálunk. Kritizál, fenyegetőzik, lejárat minket pedig ránk van szorulva mert már nem igazán tudja maga körül elvégezni az alapvető dolgokat. Mindig csak azzal a szóval dobálózik h. takarodjunk minap még a kulcsokat is lekellett adnunk. Egyfojtában hivogat mindenkit zaklat telefonon, nem érdekli h.más dolgozik vagy éppen más tehendóje van, megkeseríti az életunket. Már teljesen az őrületbe kerget. Kitalál dolgokat csak h.vele foglalkozzunk. Másnak nem is lehet magánélete. Már csak a gyomrom is belerándul ha rágondolok. Ha beadjuk a derekunkat és esetleg szóba álunk vele 2 percen belül már kapjuk is a lebaszást mindenért. Mindenre és mindenkire panaszkodik és eléggé agresszívvé válik ha nem az van amit ő akar.
  Esetleg valaki aki hasonló cipőben jár? VLM HASZNOS TANÁCS ?????

  Válasz
 24. Hajni 2020-08-09

  Mérgező szülők című könyv!
  Sokatoknak segíteni fog!
  Utána rögtön egy kis Csernus – A nő
  Van megoldás,de magatokon kell segítenetek, mert a merhezőnek nem lehet.

  Válasz
 25. Anna 2020-10-25

  A nárcistikus személyiség nem máról holnapra alakul ki. Csak későn vesszük észre. Amikor a rózsaszin köd elszáll.Ez lehet párkapcsolat. lehet gyerek szülő közti kapcsolat.Lehet olyan is hogy az én gyerekem… Egy angyal .Aztán előjön a nárcisztikus személyisége ahogy felnő és felborul a világ.Ha a párod ilyen ,menekülj, ha a gyereked , sokat szenvedsz miatta.

  Válasz
 26. Claudia 2022-01-30

  Száz százalékban így van sajnos… és persze mindig mindenért a másik a hibás

  Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *