LOADING

Type to search

Családozom Élem

7 ok, amiért a hűtlen férjek mégis a feleségük mellett maradnak

Share

Egy kutatás szerint a házas emberek 2,2 %-ának van egynél több partnere egy évben, illetve a házas amerikaiak 15-25%-ának van házasságon kívüli viszonya. Kimutatták továbbá, hogy a férfiak nagyobb valószínűséggel csalják meg feleségüket, mint fordítva. Itt merül fel a kérdés, hogy a hűtlen férfiak, mégis miért nem akarnak elválni?

1. Az otthon még mindig a legjobb hely.

Ősidők óta ismer, főzöl rá, te vagy a gyermekei anyja, maga a családi tűzhely. Ez egy nagyon kényelmes helyzet, és ő tulajdonképpen elégedett vele. Csak azért kezdett bele egy viszonyba, mert szeretett volna egy kis újdonságot, nem pedig azért mert bármit is változtatni szeretne az életén. Ennek a típusnak fel sem merül a fejében, hogy elhagyja a feleségét. Főleg azért, mert nélküle nagyon nehéz lenne kezelni az otthoni ügyeket. És ha szenvedély el is múlt, a tisztelet és a barátság nagyon is megmaradt.

2. Csak egy kis “változatosságra” vágyott.

Egy házasságon kívüli kapcsolatra vágyókra szakosodott amerikai társkereső oldal tulajdonosa azt nyilatkozta egy interjúban, hogy sok olyan eset van, amikor a házaspárok között jó a kapcsolat. Egy család részei, ahol mindenkinek megvannak a feladatai, és a hűtlenek ezt egyáltalán nem szeretnék feladni. Valójában szeretik a másikat, a félrelépés csak azért kell, hogy egy kicsit kikapcsolódjanak és legyen egy kis kaland és izgalom a hétköznapokban.

3. Azt hitte, hogy így megtalálja a választ az élet nagy kérdéseire – de nem.

Amikor a feleség szembesül azzal, hogy megcsalták, az érzelmek teljes palettáján száguld keresztül, de egy kis idő elteltével felmerül benne a kérdés, hogy miért. Miközben egyáltalán nem úgy néz ki, mintha a férj el akarná hagyni a családját. Nos, a válasz igen egyszerű. A férfi nem azért csalja a feleségét, mert bármi problémája lenne vele vagy mert egy rémes asszony lenne. Sokkal inkább azért lett hűtlen, mert saját magával van baja. Sok férfi hiszi azt, hogy egy új nő majd segít, és megváltoztatja a dolgokat, de ez soha nem történik meg. Ezek a férfiak valójában szeretik a feleségüket, csak pszichés problémákkal küzdenek.

4. Azért annyi bátorsága nincs, hogy alapjaiban változtassa meg az életét.

Képzeljük el azt a szituációt, amikor a férfi és nő 10 éve boldog házasságban éldegél, a férfi remek férj és apa, de egyszerre belecsap a villám és találkozik a lelki társával. Ez az új érzés nagyon erős és tetőtől-talpig átjárja. Ebben az esetben sok férfi fontolóra veszi a válást, akár el is megy a végsőkig és újra megnősül, de sokan vannak, akik nem tudják megtenni. Mert még mindig túl erősen kötődnek a feleségükhöz.

5. Az olyan közös ügyek, mint a gyerekek vagy egy hitel túl erős kapocs.

Nem egy válóperekkel foglalkozó ügyvéd megtapasztalta már, hogy mennyire fájdalmas tud lenni egy válás az érintettek számára. Különösen nehezek azok a válások, ahol gyermekek is vannak. Ilyenkor az apa számára az a legrosszabb, hogy a válás után már nem tölthet annyi időt gyerekeivel, mint korábban, és ez egy olyan nyomós ok, amely miatt sokan inkább elvetik a válást, még akkor is, ha nem boldogok együtt. Mert a közös felelősség erősebb kötelék bármi másnál.

6. Nem akarja átélni a válás fájdalmas élményét.

Már maga a “válás” szóhoz rengeteg rossz érzés és asszociáció társul. Ha meghalljuk, máris megjelennek lelki szemeink előtt az ügyvédek, a pereskedés, a veszekedések a vagyonjogi ügyeken, és mind közül a legfájdalmasabb: a gyerekek helyzetének rendezése. Nem véletlen, hogy annyi férfi választja inkább a meglévő házasságát, mert sokkal könnyebb szeretőt tartani, mint elválni.

7. Felismeri, hogy mekkora hibát követett el, amikor megcsalta a feleségét.

Megesik, hogy a férfi enged a csábításnak, de utána ráébred, hogy nagyot hibázott és rettenetesen rosszul érzi magát. Nem tudja mit tegyen, egyáltalán elmondja-e a feleségének. Megoszlanak a vélemények arról, hogy bevallja-e, amit tett, mindenesetre még ha a feleség meg is tudja, a férj semmiképpen nem akar szakítani, mert a történtek ellenére is szereti a feleségét.

Te elválnál vagy megbocsátanál a partnerednek, ha kiderülne, hogy viszonya volt/van valakivel? Hiszel abban, hogy egyszerre több embert is lehet szeretni?

Olvasd el ezt is:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *