LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Az igazság arról, amikor NEKI nem te vagy az igazi, mégis tovább kell lépned…

Share

Nem könnyű szembenézni a ténnyel, hogy életed szerelmének nem te vagy a minden. Nem te vagy az az egyetlen, akiért bármit feladna. Hidd el, tudom, hogy ez mennyire nehéz. Mégis azt mondom: ideje, hogy rendben legyél.

Ha valaki úgy dönt, hogy nem te vagy számára az igazi, akkor ne vitatkozz vele. Ne próbáld meg az ellenkezőjét bizonyítani, ne sugalld, hogy téved. Mondd meg neki, hogy érted és tiszteletben tartod a döntését.

Legyél udvarias.

Legyél elfogadó.

És ha elsétálsz, ne nézz vissza. Ne próbálj meg okokat keresni, mert nincs rá szükség. Csak fogadd el a tényeket, mert mást úgysem tehetsz. Hiszen nem kényszeríthetsz senkit szerelemre.

Mondd el magadnak, hogy rendben van.

Rendben van a csalódás…

Rendben van, hogy pocsékul érzed magadat…

Nem te vagy az egyetlen, aki elbukott már a szerelemben. Csak hagyd, hogy átjárjon a fájdalom. Érezd a szívedben! Engedj neki teret! Nyugodtan sírj és merülj el az önsajnálatban. Most szabad. Most megteheted.

Ha valaki úgy dönt, hogy nem akar többé az életed része lenni, inkább hagyd a kérdéseket. Ne gondolj arra, hogy biztosan miattad van. Hogy talán nem vagy elég jó. És azon sem kell elméláznod, ki vagy te valójában és milyen értékeid vannak.

Mert ez egy olyan döntés, amit az emberek saját maguk miatt hoznak meg. Amikor valaki azt mondja, hogy nem te vagy számára az igazi, akkor ez pontosan ezt jelenti. Nem pedig azt, hogy hibás, selejt vagy szerethetetlen vagy.

Mert nem vagy az…

Emlékezz, milyen volt az életed előtte. Emlékezz azokra a pillanatokra, amikor boldog, magabiztos és erős voltál egyedül is. Ne csapd be magadat azzal, hogy hirtelen az értéktelenség szemüvegén keresztül nézel tükörbe. Semmi sem állíthat meg, semmi sem állhat az utadba, mert a hatalom a kezedben van! Ahogy eddig is.

Amikor valaki úgy dönt, hogy el akar menni, akkor engedd el. Legyen elég erős az önértékelésed, hogy ne ragaszkodj valaki olyanhoz, aki nem szeret viszont. Természetesen ez nem könnyű. Tudom, hogy súlyosan megsérültél, és bolondnak érzed magadat. Azt is tudom, hogy szíved szerint utánaszaladnál, de inkább ne tedd!

Próbáld meg csökkenteni a veszteséget és mentsd meg a méltóságodat. Hagyd meg neki a döntés szabadságát, tartsd tiszteletben, ha innentől kezdve az utat nélküled akarja megtenni. Nyugodtan sírj – tartson bármeddig.

Amikor valaki úgy dönt, hogy nem te vagy számára a nagy Ő, akkor szánj időt magadra, hogy újra megleld a régi fényedet. Ez nem fog azonnal megtörténni. Nem ma, nem holnap és lehet, hogy hónapok múlva sem. De idővel könnyebb lesz.

És kérlek, ne hibáztasd magadat. Ne erőlködj, hogy olyat érezz, amit jelenleg nem tudsz. Ne harcolj a felejtésért, egyszerűen csak add át magadat a fájdalomnak. Nem azért hagyott el, mert nem vagy elég, csupán ő is próbál boldog lenni, ahogy te.

Bár most még ott vannak fölötted a viharfelhők, de lassan kitisztul az ég és meg fogod látni, hogy erősebb vagy, mint gondolnád. Örülj, hogy őszinte volt veled, mert nem kell valaki olyanra időt vesztegetned, aki nem szeret igazán.

Lehet, hogy neki nem te voltál az igazi, de van valaki a világban, akinek az leszel…

Olvasd el ezt is:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *