LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció

5 mini cél, ami segít, hogy ne illanjon el a motiváltságod

Share

Vége az év első hónapjának, és sokan ilyenkor adják fel az újévi fogadalmaikat. Segítünk, hogy te ne legyél ezek az emberek között!

Úgy érzed, hogy minden lassú és semmi sem sikerül? A kitartás igazi kulcsa a siker, ami nem csak az odaérkezésről szól, hanem az odavezető útról is. A kis mini célok segítenek, hogy te is elérd a nagyobb és hosszú távú céljaidat. Mert, ha hiszed, ha nem, a kis változások fogják megváltoztatni a világot. Hiszen bárki lehet szerencsés, ám azok, akik bizonyítják, hogy érdemesek is a sikerre azok a kis dolgokban jutnak közelebb az igazi céljukhoz.

Íme 5 mini célkitűzés, amivel tovább építheted magad:

Ébredj egy órával korábban, és menj aludni egy órával korábban

Ne becsüld alá az alvás erejét! Még akkor se, amikor kényszeríteni kell magadat, hogy végre aludj, mert úgy érzed a produktivitásod most szárnyal és inkább egy adott projektre koncentrálsz. Persze aztán másnap fáradtan kelsz és el van rontva az egész nap és a világ összes kávéja se ment meg. Inkább csináld azt, hogy lefekszel időben aludni, és egy órával előbb kelsz reggel és frissen és üdén dolgozol az ötleteiden. Sajátítsd el a megfelelő alvásritmust, mert ezzel nagyon sokra viheted hosszú távon.

Indítsd el a terveidet leírva

Tudjuk, hogy a toll és a papír már elavult lehet 2020-ban, és sokan a telefonjukba pötyögik be a gondolatait, de érdemes noteszt és tollat tartani magadnál. Hiszen ami megvan írásban, azt sokkal komolyabban veszed! Ami mondunk az eltűnik a levegőben, ami le van írva, az örökre megmarad.

Érzelmi szempontból is jó ötlet lehet, ha írsz az érzéseidről vagy gondolataidról. Akár napi életedről, álmaidról, vagy akár csak a nyers érzelmeiről szeretnél írni? Időnként ijesztő lehet a dolgokat hangosan kimondani, vagy megosztani valakivel, de van valami szép abban, hogy csak magadnak leírod. Nem kell hogy megoszd ezeket, írhatsz csak magadnak is! Hidd el jót fog tenni, ráaádásul, ha évek múlva elolvasod ezeket, akkor meglátod majd, hogy mennyire messziről indultál és mennyi mindent elértél.

Próbálj ki valami újat havonta egyszer

Ez lehet valami kicsi dolog is, például egy új edzéstermi óra kipróbálása vagy egy új város felfedezése, ahol még soha nem voltál. Ha úgy gondolod, hogy te nem szereted a változást, akkor gondolj arra, hogy nem tudhatod, hogy mit szeretsz, ameddig nem próbálod. Vállalj egy kis kockázatot, mert anélkül nincs jutalom.

Ha nem vagy kockázatvállaló, akkor segíthet, ha egy barátot hívsz el magaddal az újdonságok tesztelésére. Így valószínű, hogy te se futamodsz meg, és lesz egy jó közös élményetek.

Öngondoskodásra fel!

Rendkívül fontos, hogy vigyázz magadra, miközben az álmaidért küzdesz. Ez nem csak a megjelenésről szól, hanem az egészségről is. Felületesnek tűnhet, de ha jól nézel ki, akkor jól is érzed magad. Hogy te mitől érzed jól magad? Ez lehet egy edzőtermes edzés, egy új bőrápolási rutin, vagy egy jó könyv elolvasása.

Arra időt találni, amelyben gondoskodsz magadról nem könnyű. Viszont nagyon fontos! Egész nap lehetsz otthon kinyúlt pizsiben, de ha szépen felöltözöl, akkor a munka is jobban megy. Vagy ha elmész egy állásinterjúra és kisminkeled magad, akkor magabiztosabb leszel. Sok olyan dolog van, amitől kívülről és belülről is jobban érezzük magunkat. Ezeket találd meg és alkalmazd!

Mondd el, hogy mi van a fejedben

A titkokról úgy tartják, hogy a néma gyilkosok. Ha hosszú ideig nem osztod meg az igazságot az emberekkel, akkor a csend egy idő után elkezd megölni. Ha visszatartasz valamit, akkor az lehet hogy nem hazugság, de őszinteség sem… Ha palackozod az érzelmeidet, akkor azok nem érnek meg

A legtöbb ember nem tud megszólalni, mert fél attól, amit mások gondolhatnak róla. Spoiler: Keveseket érdekel a másik igazából! A lehető legjobb éved akkor lesz, ha nem törődsz azzal, hogy mások mit gondolnak rólad. Csináld amit akarsz, menj oda ahová akarsz, és légy azzal, akivel akarsz. Az életed nem azért van, hogy másokat lenyűgözz vele. Az életed neked szól, és nem másoknak!

Ezt olvastad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *