LOADING

Type to search

Élem Ez+az

8 egyszerű lépés, hogy végleg elfelejtsd az exedet

Share

A tudomány azt mondja, hogy néhány szakítás van annyira fájdalmas, mint egy családtag elvesztése. Egy szakítás után sokan azt mondják “jó tanácsként”, hogy az idő mindent meggyógyít… Mi inkább az elejét vesszük ennek, és hasznos tippekkel segítünk!

Tarts gyászidőszakot

Az agyunk a szakítást fájdalommal társítja. Valójában a pszichológiai szenvedés annyira fájdalmas lehet, hogy ez több stresszt okoz, mint egy közeli családtagunk elveszítése. Bizonyos értelemben valami meghal. A kapcsolatunk köteléke, és jövője, amit együtt éltünk volna meg a ködbe veszett. Érdemes ugyanúgy gyászidőszakot tartani egy-egy szakítás után, és elfogadni, hogy véget ér egy időszak az életünkből.

Ne ess bele a kapcsolat idealizálásának csapdájába

Egy kapcsolat sem tökéletes. A szakítás után hajlamosak vagyunk elfelejteni a nehéz részeket, romantikus jelzőkkel felruházni a legjobb részeit, és idealizálni az exeinket.

Ahelyett, hogy dicsőítenéd a múltat, próbáld meg összeállítani azt a listát, ami a kapcsolatotok kudarcához vezetett. Vedd figyelembe az exed hibáit, és hozzáállását. Talán nem volt megfelelő az idő, amikor találkoztatok. Talán különböző célok felé mentetek el. Ezt a listát tartsd mindig szem előtt. és amikor szükségesnek érzed, akkor vedd elő, és emlékezz az okokra, amik a kapcsolatotok végéhez vezettek.

Változtasd meg gondolkodásodat és szövetségeseidet

A tanulmányok azt mutatják, hogy általában a legnehezebb lépés, amikor megpróbálod elfelejteni a régi kapcsolatodat, vagy azt a személyt, aki a legfőbb szövetségesed volt. Szakítás után eljött az idő, hogy megváltoztasd a gondolkodásmódodat.

Távolítsd el az olyan személyeket az életedből, akik az exedhez kötődnek, és lehetőleg olyan emberrel kerülj barátságba, aki feltétel nélkül szeret téged. Ez lehet az anyukád, a nővéred, de akár a gyereked is. Ők segíthetnek emlékezni arra, aki valójában vagy. Töltsd több időt velük, hogy az agyad megértse, hogy egy ember közelsége, és intimitása nem feltételnül ered abból, hogy azzal az illetővel szerelmi kapcsolatban vagy.

Utasítsd el a “maradjunk barátok” részt

Lehet, hogy az exed azt mondja, „de barátok még lehetünk.” Nem, nem lehetsz a barátja, és ezt te is tudod. Ne csapd be magad, akár jó, akár rossz viszonyban váltál el a másiktól. Nem válhattok azonnal barátokká. A barátság felgyorsítása, amikor fáj még a szíved, csak még több szorongást és fájdalmat eredményez.

A barátság csak annak lehet a következménye, amikor többé már nem érzel romantikus érzelmeket a másik iránt.

Távolítsd el minden érintkezési lehetőséget az exeddel

Miután kiderült, hogy az exed már nem a szövetségesed, próbáld meg, hogy nem lépsz semmilyen módon kapcsolatba vele. Nincs telefonhívás, e-mail, sms. Győződj meg arról, hogy ő sem ír rád.

Erősnek és kitartónak kell lenned ahhoz, hogy ezt elérd, mert ő esetleg kapcsolatban akar veled maradni. Értesd meg vele, hogy ez miért nem hasznos, vagy miért nem működik. Ha ezt nem érti meg, akkor blokkold, és hagyd figyelmen kívül. Ahelyett, hogy ráírnál, inkább beszélgess az egyik szövetségeseddel arról, hogy ez miért nem jó ötlet. Nyugi, gyorsan meg fognak győzni arról, hogy ez a legrosszabb ami történhet egy szakítás után.

Ne lépj kapcsolatba az exed családjával, barátaival

A kapcsolatotok során sok időt töltöttetek a másik barátaival és családtagjaival, akik végül közel kerültek a szívetekhez. De ha a kapcsolat szétesik, ezek a kapcsolatok is mennek vele. Ne keresd az exed szüleit, barátait, mert ők mindig emlékeztetni fognak a régi kapcsolatodra, és mindig mesélnek majd róla, így nem tudsz továbblépni, vagy fájdalmat fog neked okozni. Főleg, ha az exed gyorsan továbblép és új kapcsolatba kezd valakivel.

Maradj távol azoktól a dolgoktól, amik emlékeztetnek rá

Tisztítsd meg a lakásodat, adományozz vagy rejts el minden olyan cuccot, ami rá emlékeztet. Töröld a mobilodból a számát, a romantikus e-maileket, szövegeket, és fényképeket. Minden alkalommal, amikor valami olyasmibe futsz, ami rá emlékeztet, akkor elfog majd a kételkedés. Tényleg jó, hogy szakítottam vele? Vissza lehet ezt csinálni? Ilyenkor mindig elmerengünk azon, hogy mi lenne ha újra összejönnénk vele, de ez általában nem működik.

Fedezz fel egy új szenvedélyt

Hogy távol tartsd a gondolataidat tőle, az időt, amit párként töltöttetek használd fel. Miért ne kezdhetnél bele egy új hobbiba? Miért ne vehetnél táncórákat, vagy mehetnél egy főzőtanfolyamra egyedül? Próbálj ki mindennap egy új receptet, olvass el egy könyvet, vagy egyszerűen csak találd meg a rejtett tehetségedet, vagy az új szenvedélyedet.

Fogadd el a veszteséget, és fogd fel annak, hogy több időd jut arra, hogy magaddal foglalkozz. Annyi mindent lehet csinálni, amihez nem kell a másik ember, ráadásul az új társaság akár egy új szerelmet is hozhat. Csatlakozz különböző közösségekhez, és járj nyitott szemmel!

Ezt olvastad már?Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *