LOADING

Type to search

Családozom Élem Ez+az

11 dolog, amit csak az tud, akinek a nagyi a legjobb barátja

Share

Nagyszüleinkkel, főleg a nagymamánkkal való kapcsolatunk egy egészen különleges valami. Soha nem lehetünk elég szerencsések és hálásak, hogy részesei az életünknek, mert nélkülük oly sok minden hiányozna.

Mert egy nagymama igazi áldás, és aki hozzánk hasonlóan olyan szerencsés volt fiatalabb korában, hogy a nagymamája egyben a legjobb barátja is volt, az ugyanúgy megélte az alábbi 11 dolgot:

1. A nagymama a legjobb tanár.

Ez így ahogy van, igaz. Amikor a tanulás miatt összevesztünk a szüleinkkel, a nagyi jött és egy egész más szemszögből mutatta meg a világot. Persze, hogy így sokkal egyszerűbb volt minden.

2. Mindig a legjobb tanácsot adja.

Amikor a nagyi beszél, mindig a bölcsesség és az élet szól belőle. Úgy tűnik, mintha a világon mindent tudna, mert legyen bármekkora is a probléma, ő mindenre tud megoldást.

3. Mindig biztos akar lenni abban, hogy jól táplált vagy.

A nagyihoz mindig farkaséhesen kell menni, mert tuti, hogy minimum négy-öt fogásos menüvel vár, a végén pedig még némi finom édességgel is. Jól tartásunkat soha nem bízza a véletlenre, elbúcsúzni csak akkor lehet, ha 100%-ig biztos benne, hogy sem ma, sem holnap nem leszünk éhesek.

4. Csodálatos hallgatóság.

Nem csak mindent tud, de tökéletesen képes hallgatni is. Imádja, ahogy mesélünk neki a napjainkról, a barátainkról, az unokáiról, a vágyainkról, a problémáinkról és persze a titkainkról. És mi tudjuk, hogy egy percig sem kell aggódnunk amiatt, hogy a szüleink bármit megtudnak ezekből a beszélgetésekből. Mert a nagyi mindig falaz…

5. Soha nem kételkedik a tudásodban.

Senki nem ad jobb útmutatást az élethez, soha nem szid le a döntéseinkért, és mindig tiszteli a tudásunkat. Amikor gyerekek voltunk, akkor is örömmel tanult tőlünk, hiába a mögötte álló évek és tapasztalatok, nyitott volt az újra.

6. A nagyi háza mindig puha és meleg.

Mindig ugyanaz a finom illat fogad, mindig ugyanaz a meleg és meghitt hangulat. Fogalmunk sincs hogyan csinálja, de máraz ajtón belépve azonnal beborít a biztonság megnyugtató takarója.

7. Ugyanúgy élvezi a közös játékot és a mesenézést, mint te.

Akkor a legboldogabb, ha minket boldognak lát. Tényleg élvezi az unokáival való társasozást, és képes ugyanolyan felszabadultan mulatni, mint a gyerekek. Nem beszélve arról a rengeteg elvesztett kártyapartiról, amit lejátszott velünk az iskolaszünetek idején…

8. Soha nem fáradt, hogy elkészítse a kedvenc ennivalódat.

A nagyi imádja kényeztetni az unokáit és nem fordulhat elő, hogy olyan fáradt legyen, hogy ne készítse el, amit a legjobban kívánunk. Elég egy szó, és a nagyi máris a konyhában sürög-forog.

9. Olyan jó, amikor megölel.

Nem vitás, hogy a nagyi ölelése a legodaadóbb és leggyengédebb ölelés a világon. A világ összes szeretete benne van…és soha nem elég belőle, és nem úszhatjuk meg az indulást sem nagyi ölelő karjai nélkül.

10. Mindig arra ösztönöz, hogy jobb ember legyél.

A nagyi benne van minden huncutságban, de a felszín alatt és a mókán túl minden erejével azon van, hogy átadja az összes élettapasztalatát. Azért, hogy igazán jó embert faragjon belőlünk, és hogy nekünk ne a saját kárunkon kelljen megtanulnunk az élet leckéit.

11. Ahogy a nagyi szeret, úgy nem szeret senki más.

A nagyi mindig biztos akar lenni abban, hogy érezzük a szeretét. A sok finomság, az együtt megírt házi feladatok, a régi történetek, a rengeteg kártyaparti…Vele mindig szeretve és biztonságban érezzük magunkat.

Nagyik! Köszönjük, hogy vagytok!

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *