LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció

10 lecke, amit 30 éves korodra tapasztalsz meg, és nagyon fontos…

Share

A harminc éves kort sokan egy nagyobb vízválasztónak tartják, hiszen az igazi felnőtt életünk nagyjából akkor kezdődik. Hoztunk egy listát, amit érdemes elolvasni, ha közelít a 3x, vagy mert már éppen túl vagy rajta.

1. Az élet az, amit éppen csinálsz

Az élet kihívások elé állíthat az utadon, de rajtad múlik, hogyan nézel szembe velük. Ha elégedetlen vagy egy adott helyzettel, akkor dönthetsz úgy, hogy változtatsz. Tölts több időt olyan dolgok elvégzésével, amelyeket igazán szeretsz, és azokkal az emberekkel, akik a legjobb ápolják a lelked. Az életed olyan, amilyenné te teszed.

2. Van szépség az öregedésben

Tizenéves korunkban még rettegtünk a 30. születésnapunktól. De amikor elérjük ezt a mérföldkövet, akkor meglepően jól fogadjuk. Az öregedés mindannyiunkkal megtörténik, és értekelnünk kell egyik napot a másik után. Az életkorral együtt bölcsebbek leszünk, sokat tanulunk és fejlődünk. Miért keserítenie el néhány szarkaláb, vagy ősz hajszál?

3. Semmi sem tart örökké

A húszas éveink elején rájövünk arra, hogy a 9-től 5-ig tartó munkahely nem biztos, hogy nekünk való, ráadásul a szenvedélyeink is elillanhatnak. Harminc éves korunkra rájövünk, hogy nincs állandóbb érzés annál, hogy legyen munkánk és vagyonunk. Ráadásul még ez viszonylagos. Nem számít tehát, hogy milyen szakaszban van az életed, ne feledd el, hogy semmi sem tart örökké. A barátságok, a pénz és a szerelmek jönnek és mennek. Ahhoz, hogy tartósak maradjanak ezek, ahhoz neked kell kockázatot vállalnod.

4. Az öngondoskodás fontos

És ez nemcsak az edzőterembe ütközik ki és a mindenféle diétában. Ez több, mint egy jó nagy kádfürdő és havi masszázs. Ez pusztán arról szól, hogy magad helyezed első helyre, de ez nem jelenti azt, hogy önző leszel.  Nem kell mindenre igent mondanod, csak élvezd a saját társaságodat, és csináld azt, ami neked tetszik. Tegyél meg mindent, amitől jól érzed magad.

5. Ne kerüld el az elutasítást

Az elutasítástól való félelem megakadályozza, hogy mindannyian a legjobbak legyünk és teljes potenciálunkat elérjük. A félelem leküzdése kemény munkát és türelmet igényel a részedről. Ne kerüld el ez elutasítást, mert egy olyan lehetőségtől maradsz így távol, ami megváltoztathatja az életedet (jó irányba!).

6. Ne próbálj meg minden lenni

Ha túlzottan forgalmas az életed, és mindenféléket csinálsz, az előbb utóbb kiégéshez vezethet. Ne próbálj meg mindent megtenni. Hagyd abba, hogy másokkal egyezkedsz, hogy nekik jobb legyen. Nem okozhatsz mindenkinek örömet. Nem leszel rossz ember, ha priorizálsz és csak azzal foglalkozol, ami számodra a legfontosabb.

7. Éld meg a szívfájdalmat

Soha nem könnyű megbirkózni a megtört szívvel, de a fájdalom úgyis elmúlik. Az idő begyógyítja a sebeket. Hagyj időt magadnak a sírásra, és éld meg a fájdalmat. Ne zárd ki magad az új szerelem kereséséből, csak azért mert csalódtál. Menj és találkozz a barátaiddal, nevess és légy boldog még akkor is, ha néha fáj. És ne feledd: nem a kapcsolat állapota határoz meg téged.  

8. Bocsáss meg magadnak

Olyan világban élünk, amely állandóan azt harsogja, hogy legyünk tökéletesek és önazonosak. Miközben törekszünk a tökéletességre eltévesztjük, hogy igazából kik is vagyunk, és nem ismerjük fel önmagunkat új verzióját. Ha kilépsz a komfortzónádból és átlátod végre a tökéletlenségeidet, akkor önmagad lehetsz. Légy szabad, és ne korlátozzonak a félelmeid. Ha hibázol, bocsáss meg magadnak!

9. Ott vagy, ahol lenned kell

Gyerekként általában elképzeljük magunkat 30 évesen, sokan házat, házasságot, gyerekeket látnak. De lehet, hogy amikor odaérkezel, akkor nem akarod majd ezeket a dolgokat, hanem inkább a karrieredre koncentrálsz majd. Semmi gond, ha úgy érzed, hogy az életed célja nem az, amit elképzeltél régen. Ne aggódj azért sem, mert mások máshol tartanak. Az élet nem verseny, nem kell 30 éves korunkra kipipálni a házasság/gyerek/lakás kombót.

10. Az élet maga egy lecke

Nem mindig értékeljük az összes olyan dolgot, amely jelenleg az életünkben van. Az egészség, a család, és a barátok pedig fontosak. Használd ki a lehetőséget, hogy időt töltesz el azokkal az emberekkel, akik a legjobbat jelentik neked, és legyen prioritás az egészséged. Csak egy van belőled. Teljes sosem lehet az életed, de mindig van lehetőséged tanulni. Légy nyitott az új tapasztalokra, és sétálj a saját utadon, miközben bízol magadban.

Ezt olvastad már?


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *