LOADING

Type to search

Élem Inspiráció Kipróbáltuk Lakom Szépítkezem

Stresszoldó illatok, hogy testben és lélekben is jól érezd magad – mondjuk, hogy mi, mire jó!

Share

A stresszelés, a szorongás, az ingerlékenség mára sajnos már népbetegséggé nőtte ki magát, melyet, ha nem kezelünk, súlyos problémákat is okozhat, negatív értelemben meghatározhatja az életünket. Komolyabb esetekben természetesen elengedhetetlen az orvosi segítség, de alapesetben magunk is megpróbálhatjuk helyrebillenteni a lelki egyensúlyunkat. Ehhez kínál gazdag fegyvertárat a természetben előforduló gyógyövényekből készült illóolajok széles repertoárja, melyek közül most ötöt mutatunk nektek!

Levendula

Mi mással indíthatnánk ezt a listát, mint a gyógynövényvilág sztárjával, a lila levendulával? Ez az olaj igazi klasszikus, használhatjuk vendégváró illatként, hiszen, aki belép az otthonunkba, egyből egy ismerős, finom aromával találkozik, de relaxálós estéken bennünket is megnyugtat, ellazít és csökkenti a félelemérzetünket.

Ha levendula, akkor mi őket ajánljuk!

Citromfű

Főképp elalvás előtt érdemes alkalmazni ezt a kissé fűszeres olajat, hogy békés, nyugodt álmot hozzon a szemünkre.

Ilang-ilang

Dühkezelésre, a frusztráció levezetésére ez a legmegfelelőbb választás, erősen nyugtató hatású.

Zsálya

Az orvosi zsálya az egyik legkülönlegesebb fűszernövény, remek sültes fogásokat lehet vele elkészíteni, de különleges aromája jobb kedvre derít és flolfja az egész napos feszültséget.

Fenyő

A fenyő illatát sokan a mosdókban található légfrissítőkkel azonosítják, pedig ez a tiszta, erdei illat frissít és élénkít, a természet közelségét idézi meg.

Hogyan használd az illóolajokat?

A legkellemesebb felhasználási mód kétségkívül az, ha a fürdővízbe csepegtetünk néhányat a kedvencünkből és hagyjuk, hogy testünk-lelkünk megtisztuljon.

DIY -projektként készíts magadnak házi testolajat: kis mennyiségű, tiszta mandulaolajba keverj egy keveset a választott gyógynövényolajból és használd fürdés után, így álomba ringatnak a kellemes illatok és a bőrödet is ápolod.

Népszerű mostanság a párologtató a lakásban, amely nem csupán hasznos kis kellék, de jól mutat dekorációként is. Az illóolajokat használhatod magukban is, de alkodhatsz izgalmas keveréket is a kedvenceidből, a lényeg, hogy a szabadidődben iktasd be néhányszor a használatukat és meglátod, sokat javítanak majd a kedélyállapotodon.

A Goodstuff ajánlja a HerbaTherapy termékeit is, érdemes szétnézni náluk!

Tags:
Németh Kinga

Szépségblogger, krémmániás, sminkimádó, könyvmoly, táska - és cipőgyűjtő. Emellett kezdő háziasszony, a spórolás mestere és harcedzett vendéglátós, mindez pedig egy komoly, megfontolt személyiség mögött lakik, aki mindig keresi a jobbat és a fejlődés lehetőségét. Blogja: http://trukkosenszepano.blogspot.hu/

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *