LOADING

Type to search

Családozom Élem Inspiráció

Megérdemled, hogy önmagadat válaszd és elhagyd a mérgező embereket

Share

A mérgező emberek mindig azon lesznek, hogy bántsanak. Hogy olyan érzéseket váltsanak ki belőled, amilyeneket nem akarsz érezni. Pontosan azt teszik, amit a nevük is sugall: mérgeznek.

A mérgező emberek mindig el fogják érni, hogy őrültnek érezd magadat. Mintha túlreagálnál dolgokat. Mintha túlságosan érzelmes lennél. Mintha nem lenne okod idegesnek lenni rájuk. Mintha te tévednél, te lennél a rossz. Mintha neked kellene változtatnod és változnod.

A mérgező emberek el fogják érni, hogy hülyének érezd magadat. Minden, amit teszel, az csakis rossz lehet. Folyton rossz döntéseket hozol. Nem tudsz semmit elérni. Mintha mélyen gyökerező, helyrehozhatatlan baj lenne veled.

Miattuk értéktelennek fogod érezni magadat. Olyan embernek, aki nem érdemes az idejükre. Aki nem érdemes a figyelmükre és a szeretetükre. Azt éreztetik, hogy szerencsés vagy, amiért ragaszkodnak hozzád és időt töltenek veled.

Bűntudatot fognak kelteni benned. Nem kellett volna vitatkozni velük, nem kellett volna azt éreztetni velük, hogy valami rosszat tettek. Nem kellett volna a saját stresszed és problémáid miatt az ő napjukat tönkretenned. Nincs jogod megbántani őket. Hiszen oly sokat tettek érted…

A mérgező emberek féltékennyé fognak tenni. Mintha versenyezned kellene más barátaikkal, a szerelmükkel, az exükkel vagy a szüleikkel. Direkt nagyobb figyelmet fordítanak mindenkire rajtad kívül, hogy elérjék: szállj be a játékba és versenyezz.

A méregző emberek elbizonytalanítanak. Mintha nem lennél elég szép, elég intelligens, elég vicces, szórakoztató vagy egyszerűen jó. Ők folyton azt fogják éreztetni veled, hogy túl kevés vagy.

Emiatt kényelmetlenül is érzed majd magadat. Félsz. Óvatos leszel. Mintha tojáshéjon sétálgatnál. Mintha hazudnod kellene, hogy biztonságban legyél. Gondosan meg kell választanod minden szót, mert ha valamit rosszul mondasz, rögtön robbannak.

A mérgező emberek el fogják érni, hogy csalódj magadban. Mintha egy kudarc lennél. Egy teher. Mintha megnehezítenéd az életüket. Mintha te lennél a probléma. Mintha neked kellene változnod. Nem számít, mit csinálsz, milyen keményen próbálkozol, a mérgező emberek nyomorúságossá teszik az életedet.

Még akkor is, ha szereted őket, és nem tudod elképzelni az életedet nélkülük, veszélyes velük maradnod. Meg kell értened, hogy ez nem szerelem vagy nem barátság. Sokkal jobbat érdemelsz. Egy olyan embert magad mellé, akár társként, akár barátként, aki felemel és nem a mélybe taszít. Megérdemled, hogy önmagadat válaszd és elhagyd a mérgező embereket.

Olvasd el ezt is:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *