LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció

Motiváció: 5 nő aki úgy döntött sikeres lesz

Share

Dollár milliókat keresnek, bármibe belefognak azt sikerre viszik, magazinokban és tévéműsorokban tündökölnek és az egész világ ismerni a neveiket. De ez nem volt mindig így. Elhatározták, hogy sikeresek lesznek, és valóra váltották az álmaikat. Ismerd meg azt az öt nőt, akire érdemes felnézni!

Oprah Winfrey

Felsorolni is nehéz, hogy mennyi mindennel foglalkozik Oprah, de azért megpróbáljuk. A világ televíziós műsorvezetőként ismerte meg, ez hozta meg számára a hírnevet. A The Oprah Winfrey Show 1986-ban indult Amerikában, és gyorsan a legnézettebb műsorrá vált. Az utolsó adása 2011-ben volt, de Oprah azóta sem áll meg. Könyvet ír, színésznősködik alkalmanként, producer, és üzletasszony is a befektetései révén. Az Emmy-díjas és Oscar-jelölést is begyűjtő (Steven Spielberg Bíborszín című filmjében nyújtott alakításáért). Oprah bármi is fog bele arannyá válik. Pedig az ő élete sem indult zökkenőmentesen, és tele volt tragédiákkal.

Első 6 évében anyai nagyanyja nevelte egy farmon, ahol víz és áram sem volt. A nagymama tanította a kis Oprah-t, aki gyorsan megtanul olvasni (3 éves korában). Később édesanyja magához vette, de a Milwauke gettóval lévő élet csak erőszakkal, lopással, fenyegetéssel és szexuális bántalmazással találkozott (nevelő apja, nagybátyja, unokatestvére részéről) a lassan kamasszá váló lány. Oprah önéletrajzi könyvében őszintén ír arról, hogy 14 évesen megszülte gyermekét, aki néhány napos korában meg is halt. Ezt a tragédiát bár feldolgozta, de azóta sem felejti, és gyakran kiáll a nők jogaiért.

17 évesen édesapja magához vette és innentől kezdve vett az élete jó fordulatokat. A szigorú papa rávette lányát, hogy tanuljon szorgalmasan, és meglátta a tehetéségét is. Oprah is törekedett a sikerre, elhelyezkedett a médiában és televízós műsorokban dolgozott. Ő lett Nashville első afro-amerikai tévébemondója. A saját showja után is aktív maradt a médiában. Barack Obamát támogatta a választás során, ami állítólag 1 millió szavazót jelentett az elnöknek. Bátran kiállt a néhány éve kiindult #meetoo kampányban. Az elképesztő vagyont szerző Oprah nem felejtette el, hogy honnan indult, így szervezetével az Oprah Angyalaival olyan embereket támogat, akik azon fáradoznak, hogy segítsenek embertársaikon.

Legnagyobb sikere: A Michael Jacksonnal készített interjúját 90 millió ember nézte világszerte.

Ellen DeGeneres

Ugye te is ismered amerikai showműsorok másik királynőjét, aki Oprah mellett is hatalmas sikereket ért el? Ellen stand-upos, színész, műsorvezető és író és legalább 20 évet letagadhat. Ja és leszbikus. És mindezt Oprah esti talk-showjában jelentette be. Bizony-bizony! Ellen egy saját sorozatban játszott, amikor rájött, hogy a világ tudtára kell hoznia coming out-ját. 1997 áprilisában Ellen DeGeneres Oprah talk-show-jában mondta el, hogy a nőkhöz vonzódik. Ugyanekkor történt, hogy Ellen című sorozatában a karaktere szintén coming outolt a terapeutájának, akit Oprah Winfrey alakított. Sajnos ezután a sorozat felfüggesztették, de Ellen nem adta fel. Saját műsort csinált.

fotó: Wikipedia

Egyébként Ellen-nek is köze van Barack Obamához, a leköszönő elnöktől megkapta ugyanis a legmagasabb állami kitüntetést (Medal of Freedom érmet). Obama azzal indokolta a díjat, hogy Ellen jelenléte a médiában az elmúlt évtizedekben nagyon fontos volt, a coming out-ja pedig hatalmas bátorságra vall, ráadásul a karrierjét kockáztatta vele, miközben segítette a LMBTQ közösséget is. 2008-ban vette el szerelmét Portia de Rossit, aki szintén színésznő.

Egyik menő dolog, amit csinált: Ő készítette a 2014-es Oscar-gála leghíresebb szelfijét, amit 3,5 millióan lájkoltak! Ugye te is emlékszel?

Angelina Jolie

Hollywood egyik legerősebb nője Angelina Jolie, aki szintén megélt már jó néhány magánéleti és családi problémát, ám mégis felállt belőle. Az 1975-ben született Angelina szülei (színész édesanyja és édesapja) ’76-ban elváltak, így a lányt édesanyja nevelte. A gimnáziumban Angelina nem barátkozott senkivel, a diáktársai csúfolták a jellegzetes arcvonásai, szemüvege és soványsága és fogszabályozója miatt. Persze felnőttként a világ legszebb nőjének tartott Angelinát akkoriban ez annyira megviselte, hogy vagdosni kezte magát, és egyre jobban bezárkózott. Később a modellkedésben és kisebb szerepekben tűnt fel. Az igazi áttörés akkor jött, amikor 1997-ben a George Wallace című életrajzi filmért Golden Globe díjat kapott és Emmy-díjra is jelölték. 1998-ban Jolie eljátszotta a híres szupermodell (Gia Carangi) szerepét. Gia életrajzában az alkohol és a drogfüggőség, majd AIDS játszott szerepet, és ezt Angelina nagyon jól át tudta adni a vásznon.

fotó: Wikipedia

Angelina legnagyobb sikere talán Lara Croft megformálása volt a Tomb Raider című filmben, de a díjakat a kisebb és megosztóbb alakításaiért kapta. (1999-ben Oscart nyert az Észvesztő című filmért). Egy egész világ figyelte fura és morbid kapcsolatát első férjével Billy-Bob Thortonnal, majd 2005-ben jött Brad Pitt, akivel később össze is házasodtak. Angelina Jolie a Tomb Raider forgatásánál járt először Kambodzsában, ahol meglátogatott egy árvaházat. Ez akkora benyomást tett rá, hogy örökbefogadott egy kisfiút is, később újra visszatért és egy kislányért, és egy kisfiúért. 3 örökbefogadott gyermeke mellett 3 saját gyermeket is nevel Brad Pittel, akivel bár azóta elváltak, a láthatás közös.

Angelina Jolie most a kamera másik oldalán rendezőként dolgozik, és az ENSZ munkáját segíti olyan helyeken, mint Szíria. Jolie aktívan kampányol a háború eltörléséért. 2014-ben dupla masztektómiára válllalkozott, mert kiderült róla, hogy örökölte édesanyja után a hibás gént. A színésznő azóta a petefészkét is eltávolította, hogy megelőzze a betegséget.

Legnagyobb sikere: ENSZ nagykövetként olyan helyeken segít, ahová kevesen jutnak el. Segítségével rengeteg gyereknek lett szebb az élete, és a jövőben is ezt tekinti fő munkájának a filmkészítés mellett.

Taylor Swift

Ő a legfiatalabb a listánkon, de talán ő a legjobban kereső sztár, és talán ő akarta a legjobb a sikert. Ez derült ki ugyanis abból a dokumentumfilmből, amit a Nexflix mutatott be nemrég. A Miss America című dokumentumfilmben Taylor életét követhetjük nyomon. Swift őszintén beszél a filmben a nehézségeiről, és a kezdeti csaódásairól. Hiába most ő a világ egyik leghíresebb énekesnője, nem volt ez mindig így. Sőt!

https://www.instagram.com/p/B58ndH8Dxxd/

Taylor a country zenével vált ismertté, első igazi sikerét a Tim McGrow című country dallal érte el 2006-ban. A 2009-es Grammy-díjátadón a You Belong To Me című klipje diadalmaskodott, ám Kanye West botrányosan felrohant a színpadra, kikapta Taylor kezéből a mikrofont és Beyoncét éltette. A közönség fújogott a rapperre, de Taylor ezt úgy élte meg a színpadon, mintha őt fütyülték volna ki. Ez nagy törést okozott a karrierjében, ahonnan évek alatt jött csak vissza. A média közben szétszedte rövid kapcsolatai miatt, de ő kiírta magából a fájdalmakat, és sorra jelentette meg a saját dalait, amit milliók szerettek meg. 

Legnagyobb sikere: Az igazi áttörést az 1989 című albuma hozta el (2014-ben). Itt szerezte meg a popsztár státuszt, mert 3,5 millió példányban eladta a lemezt, így ő lett az egyike azoknak a művészeknek akik 2014-ben platina lemezt kaptak.

Beyoncé

És ha már Taylor Swift, akkor itt muszáj megemlítenünk egy másik énekesnőt, aki az R’n’B műfajában elképesztően sikeres. Ő Beyoncé Knowles, aki már 11 évesen tudta mit akar. Barátnőivel lánybandát alapított, és édesapja volt a menedzserük. 1990-ben vált hivatalos együttessé a Destiny’s child, amely több mint 60 millió albumot adott el világszerte. Az együttes 2003-ban egy időre feloszlott, de Beyoncé szólóban folytatta és milyen jól tette. Első lemeze (Dangerously in Love) 5 díjat kapott a Grammy-díjátadón, és olyan slágereket adott a világnak, mint a Crazy in Love, vagy a Baby boy. 2006-ban elvált Kellytől és Michelle-től, és újra a szólókarrierjére koncentrált. 2006-ban már ismét Jay-Z-vel dolgozott, akivel 2003 óta alkotnak egy párt. 2008-as albumáról a leghíresebb dala a Single Ladies lett, ami igazi indulója lett az egyedülálló és erős nőknek. A dal a Billboard 100-as lista első helyéig jutott. A 2010-es Grammy-n 6 díjat nyert Beyoncé, ezzel új rekordot állított fel (ennyi díjat még nem nyert senki sem egy este alatt nőként).

fotó: Wikipedia

A lemezek és dalok mellett Beyoncé saját ruhakollekcióval is rendelkezik, emellett pedig több márka (Pepsi, L’oreal, Nike) reklámarca. Három gyermek boldog anyukája (köztük egy ikerpáré), akik miatt büszkén mutatta meg anno pocakját az Instagramon is. Beyoncé mindig is kiállt az erős nők mellett, több dalában kampányolt az afro-amerikai nők elnyomása ellen. Igazi megújuló és stílusteremtő énekesnő, aki bármi is fog bele azt sikerre viszi.


https://www.instagram.com/p/BUXxDb0grod/

Legnagyobb sikere: 6 Grammy-díj egy este (ezzel összesen 24 Grammy-díja van már Beyoncénak) és 2010-ben első helyen szerepelt a Forbes Magazin “Legbefolyásosabb zenészek” listáján

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *