LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció Uncategorized

A *pozitív* gondolkodás nem azt jelenti, hogy csak magaddal és a jó dolgokkal foglalkozol…

Share

A pozitív emberek nem hagyják figyelmen kívül a problémákat és nem fojtják el az érzéseiket. Nem ezt jelenti pozitívnak lenni.

Fejben folyton a viharra készülünk, amely végül soha nem érkezik meg. Az emberi gondolkodás már csak ilyen. Szkeptikusak vagyunk a pozitív szemléletmóddal és gondolkodással kapcsolatban, mert a negativitást sokkal inkább kapcsoljuk a valósághoz.

Na, de ha visszagondolsz az életedre…

Hányszor történt meg veled, hogy a félelmeid csupán trükköztek veled? Hány legyőzhetetlennek hitt problémát oldottál már meg? Hányszor gondoltad azt, hogy ezen az akadályon sosem fogsz túljutni, mégis megtetted? Hányszor volt a legrosszabb eredmény a tényleges végkifejlet?

Pozitívnak lenni nem azt jelenti, hogy felveszed a rózsaszín szemüveget. A pozitív emberek is ugyanúgy felkészülnek a valóság nehézségeire, ugyanakkor nem a legnagyobb félelmük irányítja őket. Pozitívnak lenni nem azt jelenti, hogy nem ismered a kockázatot és a szenvedést. Sokkal inkább azt, hogy nem hiszed el, hogy a legrosszabb kimenetel a legvalószínűbb.

Pozitívnak lenni azt jelenti, hogy inkább válaszokat keresel, mint problémákat. Hogy az élet szerető és reményteljes oldalában hiszel, nem pedig a sötétben és a félelmetesben. Azt jelenti, hajlandó vagy látni a változást. Meg azt is, hogy nem másokkal foglalkozol, hanem önmagaddal és a saját fejlődéseddel.

Pozitívnak lenni azt jelenti, hogy tudod, néha vissza kell térni az alapvonalhoz. Hogy néha lehet segítséget kérni, és el is lehet fogadni azt! A megbocsájtást jelenti… Azt, hogy a pozitív emberek úgy döntöttek, a legjobbat látják meg a másikban. És reménykednek, hogy a legjobbat látják meg benned is.

Nem zaklatnak azzal, hogy változz. Viszont meg fogják kérdezni, hogyan teheted az életedet minden nap csupán 1%-kal jobbá. A pozitív emberek a félelmeik ellenére is hajlandók továbbmenni. De mindenekelőtt tudják, hogy az irányítás az ő kezükben van.

Nem kell visszakapnod a hatalmat az életed felett, mert mindig is a tiéd volt. Ők tudják ezt. Megváltoztathatod, amit meg tudsz és dolgozhatsz azon, amihez képesnek érzed magadat. Ha a hit ereje beszivárog a mindennapjaidba, ha elég alázatos vagy ahhoz, hogy felismerd, minden tőled függ, akkor nem kell a kiszolgáltatottságtól tartanod.

Tudd, hogy csak te vagy képes megváltoztatni a saját lelkiállapotodat. Ha elkezdesz hinni a pozitív gondolkodásban, az életed szerves részévé válik és a világ felé is ezt fogod sugározni.

És akkor minden rendben lesz körülötted.

Olvasd el ezt is:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *