LOADING

Type to search

Élem Ez+az

14 dolog, amit tegyél meg, mert rövid az élet

Share

Viselj vörös rúzst!

Tudod, azt a nagyon fényes fajtát, amelyet mindig megpróbálsz drogériákban, de végül úgy döntesz, hogy sosem veszed meg. Most vedd meg és viseld! Legyél te a vörös rúzsos lány!

Légy meztelen!

Persze ne kint, hiszen azért megbüntetnek! Sétálj otthon meztelenül a lakásában zuhany után, amíg csak akarsz. Vagy nézz végig egy filmet meztelenül. Felejtsd el egy kicsit az öltözködést és légy pucér. Felszabadító lesz!

Tanulj meg főzni!

Az a típusú nő vagy, aki még a sajtos-tejfölös tésztát is elszúrja? Tanulj meg elkészíteni valamit magadnak, aztán pedig lepd meg a családodat, a párodat, vagy éppen a barátaidat egy finom ebéddel, vagy vacsorával. Ha kell menj el egy főzőtanfolyamra, vagy tanulj főzni videókból. A lényeg, hogy gyakorold, aztán ha már jól megy add elő a tudományodat

Fess!

Pingáld le az egyik szabad falat valami őrült színűre. Ha később úgy döntesz, hogy mégsem tetszik, vagy utálod, akkor egyszerűen fesd át. Ez még mindig csak festék, bármikor változtathatsz rajta.

Szerezz cuccokat ingyen, vagy használtan!

Takarékoskodásnak is kiváló, ha mindent úgy szerzel be a lakásodba, hogy használtan, vagy ingyen csere-bere csoportokban böngészel. Soha ne becsüld alá az Univerzum hatalmát! Kívánj egy új tükröt, és hidd el valahol eléd sodorja majd az élet ingyen.

Lepd meg az egyik szerettedet!

Mikor hívtad csak azért fel az anyukádat, hogy elmond neki mennyire szereted? És a nagynénédet? Vagy egy régen nem látott barátodat? Lep meg valakit azzal, hogy csak úgy felhívod, hogy rá gondoltál.

Régi útvonal új szemmel

Sétálj vagy kerékpározz azon a helyen, ahol eddig mindig autóval mentél, vagy éppen a villamos vitt. Így bátran körbenézhetsz és tuti, hogy felfedezel valami új dolgot az utad során, ami mellett eddig mindig elmentél.

Töröld a kínos telefonszámokat

Itt az idő, hogy végre kitöröld / vagy csak letiltsd azokat a számokat a telefonkönyvedben, akik eddig csak problémát okoztak. Töröld ki az exeid számát, tiltsd le a telemarketingeseket.

Felszabadító leiratkozás

Némítsd el az azokat az embereket, akik logisztikai szempontból nem lehet eltávolítani és kivonni az életedből (távoli családtag, kollégák, stb.) de akikből csak a negatívság árad. Iratkozz le róluk, és rögtön szebb lesz a közösségi oldalad fala, ha nem kell őket olvasni.

Gyújts gyertyát!

Érezd magad vendégként az otthonodban és gyújts gyertyát, amikor hazaérsz. Az öngondoskodás a hétköznapokban is fontos, ne tartogasd a gyertyákat ünnepi alkalmakra!

Ne sajnáld a pénzt jó minőségű cipőkre

Inkább költs extra pénz olyan magas sarkú cipőkre, amik minőségi anyagokból vannak és nem okoznak sérülést, miközben hordod őket. Le a gyagyival, és azokkal a fazonokkal, amiket szezononként cserélsz. Egy jó és kényelmes cipő évekig hű barátod lesz.

A “Szeretlek” ereje

Mondd ki a “Szeretlek” szót azoknak az embereknek is, akiktől nem várod viszont, hogy ők is kimondják. Még ha furcsának is tűnhet elsőre, ha szeretsz valakit, akkor add a tudtára. Nyilván ez lehet baráti szeretet, rokoni szeretet, de akiket ismersz és megérdemlik, hogy kimond nekik, akkor bátran tedd meg!

Valósítsd meg magad!

Régóta szeretnél belevágni egy online tréningbe? Esetleg elindítanád a saját blogod, de még nem volt merszed? Most eljött a Te időd!

Ne mondj nemet az édességre!

Igen, kérj egy extra krumplit, amikor ételt rendelsz, és úgy érzed ez kell most neked. Vagy süss egy muffint, ha megkívánod. Az egészséges életmód a mentális egészséget is magában foglalja, és ez nem azzal jár, hogy fájdalmasan lemondasz mindenről. Ez nem éri meg. Találd meg az egyensúlyt és ha ez megvan, akkor bűnözz és ne legyen lelkiismeretfurdalásod.

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *