LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció

Ha ezt az 5 dolgot megteszi *nem igazán* kéne több esélyt adni neki…

Share

Mindenki hibázhat, és senki sem tökéletes. Viszont van, ami kétszer, vagy többször nem fér bele.

1. Nem vállal felelősséget a hibájáért.

Ha valaki mindig úgy alakítja a helyzetet, hogy az ő tévédéséért valaki mást tesz felelőssé, az azt jelenti, hogy nem eléggé felnőtt ahoz, hogy belássa, hibázott. Egy felnőtt tudja, hogy hibázunk néha akkor is, ha jó szándék vezérel.

2. Nem kér elnézést a hibájáért.

Ha hibázik és be tudja ismerni, az már fél siker. Ha viszont nem kér bocsánatot, azzal azt üzeni, hogy lehet, hogy máskor is megteszi majd. Aki morálisan tisztában van magával képes bocsánatot kérni.

3. Ha hibázik azonnal elkezdi sorolni a te hibáidat

Ha mérges vagy, és elmondod neki, hogy mi a baj, hol hibázott azonnal támad. Azért is te vagy a hibás, hogy ő valamit rosszul csinált. Nem kell neki több esélyt adni arra, hogy mást büntessen a saját hibái miatt.

4. Zsarolással akar maga mellett tarani 

Ha valaki folyton bánt jogod van tovább lépni, elhagyni őt. Nem vagy köteles sem meggyógyítani, sem pedig újabb és újabb esélyeket adni neki, ha képtelen változtatni az életén. Aki emiatt téged tűntet fel rossz színben, annak ideje búcsút inteni.

5. Úgy tesz, mintha túlreagálnád a dolgokat

A te érzéseidet te éled meg, és senkinek nincs joga azt mondani, hogy “ne fújd fel!” vagy “túlreagálod!”. Azért mert fájdalom, vagy csalódás ért nem vagy gyenge, vagy rossz ember. Ha valaki ezt érezteti veled, akkor nincs felelősségérzete irányodban. Ha valaki folyton hibáztat az érzéseid miatt gondolkodj el, hogy melléd való-e. Nincs szükséged olyanra, aki nem tiszteli az érzéseidet.

6. Folyton ugyanaz történik.

Ha ugyanaz miatt veszekszel vele újra és újra, akkor láthatóan nem vagytok egy hullámhosszon. Vannak olyan ellentétek, amelyek beleférnek egy kapcsolatba, és vannak olyanok, amelyek nem. Ezt az adott pár két fele tudja eldönteni. Ehhez a döntéshez mindkettőnek joga van. Ha úgy érzed, hogy valamit nem tudsz tolerálni, a partnered viszont nem akar változtatni rajta, akkor valószínűleg nem egymást keresitek.

Fontos, hogy tudjunk kompromisszumokat hozni egy kapcsolatban, de ehhez két ember kell. Ha valakinek nem tisztelik az érzéseit és gondolatait, akkor ideje megvizsgálni közelebbről, hogy kell-e tovább erőltetni, ami nem megy.

Olvasd el ezt is:

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *