LOADING

Type to search

Ajánlom Élem Ez+az Inspiráció Kipróbáltuk Lakom

#maradjotthon és színezd magad harmonikusra!

Share

Ebben a helyzetben is próbálunk minél több tippet adni arra, hogy a négy fal között is megtaláld az egyensúlyt. Tudjuk, sokan szoronganak és aggódnak a jövő miatt, ez rendben is van. Most arra hoztunk nektek egy ötletet, hogy hogy lehet ebből a helyzetből egy picit kiszabadulni.

Hegyezd ki a színesceruzáidat és nyisd ki a lelkedet, indulunk!

A mandala egy szellemi, spirituális szimbólum, mely az ázsiai kultúrkörből mostanra a nyugati világ egyik legnagyszerűbb relaxációs eszközévé vált. Bár az eredeti mandalák csak rövid ideig maradtak fenn (mert a tibeti hagyomány szerint például azokat többször homokból készítették), most a mindennapjaid során mégis a részese lehetsz Te is a csodájának. Hogy hogyan? Bálint Briginek az évek során sikerült  ezen a  területen elmélyítenie a tudását és most bepillantást enged a színezés és a mandalák rejtelmei közé.

„Már maga a színezés is számos olyan folyamatot indít be a szervezetben, melyek oldják a szorongást, a hétköznapi problémákról pedig egy nyugodt közegbe terelik gondolatokat, oda, ahol a színek, formák világában sokszor a megoldások is megszületnek. Mindez a folyamat mandalákkal végezve még koncentráltabbá, tudatosabbá válik, hiszen az ember elkezd befelé, saját magára figyelni és egy olyan világ tárja ki a kapuit előtte, ahová belépve az önismeret és önelfogadás egy egészen különleges, új dimenzióját fedezheti fel” – árulja el.

A mandalánál a kör jelképezi a szellemiséget, a négyzet az anyagi világot, a színek pedig érzelmeket társítanak ezekhez a formákhoz. Eredetileg az univerzum szimbolikus képe volt, az istenek képzeletbeli palotája, amelyeken a gyakorló meditálhatott, a nyugati világba azonban a befelé figyelés eszközeivé vált. Ebben a legnagyobb szerepe Carl Gustav Jungnak, a nagyszerű svájci pszichológusnak van, aki felfedezte a gyógyító hatását és sikeresen alkalmazta terápiáiban.

„A mandalákkal végzett munka (készítés, színezés) eszmeiségét tekintve végig vezethet egy olyan változáson, mely megmutatja az utat a boldogság és az öröm felé. Felszínre hozza a kreativitást, oldja a mélyen rejtőzködő blokkokat, erősíti az önbizalmat és ebben a relaxált állapotban olyan megtapasztalásoknak lehet a birtokába jutni, melyek segítenek abban, hogy megtaláljuk a középpontunkat és korrigáljuk lelki kibillenéseinket.

Elsőre ez talán furcsának hangzik, hiszen mindössze színezésről beszélünk, de ha az ember megismeri ennek a menetét és a mandalákhoz kötődő, meghatározott szabályok és folyamatok mentén kezd el haladni, akkor ennek a különleges technikának minden lehetőségével élni tud és az önismereti út nagyon sok lépcsőfokát is be tudja járni az ember. Ebben a folyamatban természetesen szívesen segítek a hozzám fordulóknak, nem csak a saját rajzaimból összeállított mandala színezőkkel, de tudásanyaggal és meditációkkal is, melyek során feltárom a mandalákkal végzett munka titkait.”

Jung azt vallotta, hogy aki kifelé néz, álmodik, aki pedig befelé az fölébred. Ehhez az ébredéshez ma már számos módszer és lehetőség kínálkozik, mindenkinek az egyéni beállítottságától függ, hogy mi az, amiben kapaszkodót talál. A mandalák világa egy egészen különleges terep ahhoz, hogy megtaláld a középpontodat és egyensúlyba hozd a külső és belső világot. Miközben színezed/készíted a jelképrendszerével is azonosulsz és beemeled egy olyan tudatszintre, ahol hatni (ha úgy tetszik gyógyítani) tud.

Bálint Brigi is hosszú utat járt be odáig, hogy ma már nem csak színezi, de rajzolja is a mandalákat, ezeknek az ismereteknek és kreatív energiáknak pedig nem csak lelkében, anyukaként, vagy nőként, de a munkájában is nagy hasznát veszi. Webdesignerként is ezer szállal kapcsolódik ehhez a világhoz, így az már meglepetést sem okoz, hogy a vállalkozó nőket MandalaDesign néven segíti hozzá ahhoz, hogy megfelelő arculattal, logóval, vagy grafikai anyagokkal sikeresebbé váljanak. Munkáit weboldalán, Facebook  vagy Instagram oldalán is megtekintheted, vagy a Cor Leonis Kiadó gondozásában hamarosan megjelenő Caroline Myss: Archetípusok című könyvében, melynek borítóját és belső mandalaillusztrációit is ő készítette.

Ha érdekel a mandalákkal végzett belső munka, vedd fel vele bátran a kapcsolatot!

Fotók:
Hajnalka Farkas Photography

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *