LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció Lakom Mozizom Rácsodálkozom

Matthew McConaughey környezetbarát miniházat tervezett és te is kibérelheted!

Share

Az Oscar-díjas Matthew McConaughey környezetbarát kis lakóházakat (vagy másnéven kabinokat) tervezett és indított Ausztráliában, amelyet hamarosan éjszakánként kb. 150 dollárért kibérelhet bárki.

McConaughey az apró otthonokkal egy már meglévő startup az Unyoked mellé társult be, akik a fenntarthatóságot tűzték a zászlajukra. A napenergiával működő kis kabinokban, minden megtalálható, ami szükséges a nyugodt élethez, és ahhoz, hogy minél több ember “visszatérjen a vadonba” miközben megóvja a környezetét.

A kis kabinokat először majd Ausztráliában lehet kibérni december elejétől. A The Reserve névre hallgató házakat McConaughey egy tervező ikerpárral (Chris és Cam Grant) együtt alkotta meg (ők egyébént az Unyoked cég alapítói).

A központi partvidék mellett lerakható kis házakat fenntartható anyagokból építették, napelemes fedéllel és rejtett napelemes felszereltséggel adják ki egy-egy éjszakára, vagy akár hosszabb időre is.

Az egész kabin a fenntarthatóság jegyében készült

A kabinok kinézetének megtervezésében Matthew erősen jelen volt, a kis kabin fürdőszobáinak bejáratán lévő fatábla is hozzá köthető. A színésznek ugyanis van egy saját whisky márkája, amire sok minden utal a kabinban. Ami viszont nincs az építményben, az a wifi. És hogy miért?

Mindig félelmetesen gyönyörűnek találtam Ausztrália természetes szépségét. Remélem, hogy ez a kis kabin arra ösztönzi az ausztrálokat, hogy visszatérjenek a természethez, és így az élet nem fog olyan gyors ütemben elrobogni az ember mellett.

mesélte McConaughey a kabin céljairól

Ezekben a kabinokban nem lesz olcsó lakni (az első árak 150 dollárról szólnak, de állítólag később 172 dollárt (55 ezer forintot) kérnek el naponta a kabinért), de aki kibérli az egy jótékony ügyet is támogat.

A kabinbérlésből származó bevételekből az Ausztrál Nemzeti Parkok és Vadvilág Alapítványt támogatják, amelynek célja, hogy megóvja Ausztrália vad él állatait.

Nézz körül te is a házban Matthew és a tervezők segítségével!

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *