LOADING

Type to search

Ez+az Rácsodálkozom

9 sztár, akiknek nagyon különleges hivatása van

Share

Az emberek gyakran azt gondolják, hogy a híres színészek és zenészek csak azzal töltik az idejüket, hogy játszanak a filmvásznon, vagy koncerteznek. Pedig a világ legismertebb és legtehetségesebb hírességeinek sikerült ötvözniük a szenvedélyüket egy olyan hivatással, ami még érdekessebbé teszi az életüket. Lássuk kik ők és mik ezek a szakmák!

Brian May, csillagász

Gondoltad volna, hogy a Queen gitárosa végzett csillagász? Pedig igaz, Brian May a koncertek és a próbák után arra használta fel az energiáit, hogy a csillagászatot tanulmányozza. 2007-ben a Queen gitárosa megszerezte a professzori fokozatot is, sőt esélyt kapott, hogy közreműködjön a NASA egyik űrutazásában, ami azért jött létre, hogy a legtávolabbi csillagok topográfiáját tanulmányozza. Menő mi?

On 28 and 29 September 2015, ESO’s Paranal Observatory welcomed a very special visitor — British rock guitarist, singer, songwriter and astrophysicist, Brian May. Famed for being the lead guitarist of the legendary rock band Queen — May also has a passion for astronomy. This picture shows Brian May in one of the domes of the ESO Very Large Telescope.

Mayim Bialik, idegtudós

Amyként a The Big Bang Theory (Agymenők) egyik főszereplőjeként is tudós játszik, de az életben sincs ez másként. A színész a munkája mellett 7 évig tanult, hogy elvégezze az idegtudósok pályát is. Szabadidejében erről is készít tartalmat a saját Youtube csatorjára, amire már több mint 800 ezer ember iratkozott fel. Mayim a szülőségről, a karrierjéről, étkezésről, de még az öltözködésről is ad hasznos tanácsokat.

Bruce Dickinson, pilóta

Bruce Dickinson az Iron Maiden nevű brit heavy metal együttes frontembereként vált világszerte ismertté és őt tartják a rocktörténelem egyik legjobb frontemberének. Akinek ennyi energiája és ambíciója van annak kell egy menő szakma is nem? Bruce profi vívó volt régen, az Egyesült Királyság egyik legjobbja volt anno. Dickinson szenvedélyesen szeret repülni is, így még egy kereskedelmi légitársaság pilótájaként is dolgozott.

Steve Buscemi, tűzoltó

Színész, producer, rendező és tűzoltó. Steve Buscemi nemcsak a filmiparban végzett munkájáról ismert. Amikor fiatalabb volt tényleg tűzoltóként dolgozott a New York-i tűzoltóságnál. Az egyik legbecsületesebb cselekedete az volt, amikor  egy egész hétig 12 órás műszakban kereste a túlélőket a 9/11-es tragédiában. Ezért is kapta meg a tiszteletbeli zászlóalj főnök kitüntetést.

fotó: Eastnews

Tom Selleck, mezőgazdász

Bár Magnumként az egész világ ismeri, Tom Selleck nem csak a színész szakmát űzi. A többszörös Emmy-díjra jelölt színész egy idő után megunta Hollywood csillogásást és vett egy 60 hektáros farmot Kaliforniában a családjával és kitanulta a gazdászkodást. Tom most avokádót termeszt és importál.

Katheryn Winnick, testőr és fekete öves harcművész

A Vikingek sorozatban feltűnő színésznő nem kevés harcot produkál a véres sorozat egyes epizódjaiban. Akik ismerik közelebből ők tudják, hogy neki nincs szüksége kaszkadőrre, és dublőrre, mert testőr végzettsége is van és számos harcművészetben is jártas. Sőt! Katheryn saját harcművészeti iskolát is nyitott szülőföldjén, Kanadában.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Katheryn Winnick (@katherynwinnick) által megosztott bejegyzés

 

Dexter Holland, molekuláris biológus

Amikor Dexter Holland professzionális zenész lett a The Offspring együttesben, nem maradt sok ideje a tanulmányaira így otthagyta a sulit. Később az Offspring banda sikerei után sikerült megszerezni a biológiai diplomáját, sőt! Folytatta tanulmányait és Ph.D-t is szerzett a molekuláris biológia területén.

Cole Sprouse, régész és fotós

Az aktuális tinisztár most Cole Sprouse, aki a Zack és Cody sorozatban tűnt fel testvérével Dylannal, aki jelenleg Palvin Barbara magyar modellel jár. Cole a sorozat után inkább a tanulmányai összpontosított így 2015-ben végzett az NYU-n mint régész. Több ásatáson részt vett, később pedig a fotós szakmát is kitanulta, így most olyan magazinoknak is dolgozik, mint a Vogue. Utolsó filmje a Két lépés távolság volt.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cole Sprouse (@colesprouse) által megosztott bejegyzés

 

Liam Gallagher, a ruházati márka tulajdonos

Nemcsak a 90-es évek népszerű brit pop bandájának tagja Liam, hanem igazi üzletember is. Elkészítette saját ruházati márkáját a Pretty Greent. A célja az volt, hogy egyesítse a márka alatt azokat, akik szeretik a divatot és a zenét. Előszeretettel hordja a saját ruháit a koncertjein és kitanulta a szakma minden csínját-bínját közben.

Ezt olvastad már?

http://goodstuff.hu/2018/04/08/sztarok-akik-dobbenetes-atvaltoztatasnak-vetettek-ala-magukat-egy-szerep-kedveert/

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *