LOADING

Type to search

Ez+az Rácsodálkozom

Miért kevés az olyan partner, aki elfogadja a másik testét úgy ahogy van?

Share

Fontos a másik támogatása, hiszen az egészséges kapcsolat az, amely egymás teljes elfogadásán alapul. Vajon tényleg kevés ember él együtt olyan párral, aki teljesen elfogadná a másikat? Te hogy látod?

Egy kutatás szerint a tinédzserek több mint fele elégedetlen a testével. A negatív önértékelés étkezési zavarokhoz, vagy akár depresszióhoz is vezethet. Sőt! Ha van ebben a helyzetben egy olyan partnere az embernek, aki mentálisan és fizikaliag nem tudja támogatja őt, akkor még súlyosabb dolgok is kialakulhatnak. A kutatások szerint nagyon sok kapcsolat van, ahol a másik fél nem támogatja a partnerét a testképének elfogadásában.

A fizikai vonzalom

A testkép jelentős szerepet játszik a társadalomban, ezt nehéz tagadni. Annak ellenére, hogy az emberek elkezdték végre elfogadni magukat, és alakjaiknak hibáit, a tökéletes megjelenés nyomása még mindig elég erős. Sajnos előfordul, hogy az emberek beleszeretnek a másikba, mert vonzónak találják a másik megjelenését, de a mentális kapcsolatuk nem elég erős.

Az idő változást hoz

A tisztán fizikai vonzalomra épülő kapcsolat általában azt jelenti, hogy nem tart sokáig, hiszen testünk hajlamos változni az öregedéssel, és nem mindig a kívánt módon alakul… A stressz, a gyógyszeres kezelés, a terhesség, a betegségek, a mentális állapotunk sokat formál a testünkön, és ezt sokan nem tudják elfogadni.

https://www.instagram.com/p/BlrKg6Cn_-4/

Tisztázd a dolgot a partnereddel

Ahelyett, hogy arra összepontosítanál, hogy mi változott meg a partnered testén, ahelyett ösztönzd őt, hogy imádod továbbra is. Persze továbbra is légy őszinte vele, ismerd meg, hogy mi vezetett ahhoz, hogy megváltozott. Figyeld meg, hogy zavarja-e őt a változás, esetleg az egészsége indokolja-e, hogy változtasson ismét.

Készítsetek együtt tervet, hogy a bekövetkező változást, hogyan tudjátok javítani. Ez nem jelenti azt, hogy egyből el kell hagyni a másikat, ha valami megváltozott rajta. Sőt! Légy te az a partner, aki figyel arra, hogy mi zajlik a háttérben szerelmednél.

https://www.instagram.com/p/B_0KagUlgVM/

Tanuld meg elfogadni a másik testét

Ez ám a valódi teszt egy kapcsolatban! Az elfogadás az egyetlen módja, ha megtanulod, hogy szeresd a partneredet úgy, ahogy van. Ezenkívül a te dolgod az is, hogy megtanítsd őt arra, hogy elfogadja magát és amikor szükséges, akkor nyugtasd meg őt, hogy az érzéseid ugyanolyan erősek iránta, mint régen.

A személyiség fontosabb, mint a külső tényezők

A másik fontos dolog, amelyet meg kell tanulnod egy egészséges kapcsolatban az az, hogy nem csak megismerjük és elfogadjuk a szellemi és testi hibáinkat, hanem egyszerűen csak élvezzük a körülöttünk lévő képességeket. Ha erős kapcsolat alakul ki a párod és közted, akkor a szerelem igazán erős lesz, és a testkép nem fog jelentős szerepet játszani köztetek.

Egyetértesz ezzel? Te elégedett vagy a testképeddel? Ez hogyan hat a párodra?

Ezt olvastad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *