LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Ez az, amit még senki sem mondott el neked életed *három* szerelméről

Share

Azt mondják, mindenki életében három nagy szerelem van. Az első lerombolja a mítoszokat és a meséket, a második elvezet önmagadhoz, a harmadik pedig mások szeretetére tanít meg.

Az első szerelem esetén általában még nem beszélhetünk valódi kapcsolatról. Ez a gyerekszerelem. Ha visszaemlékszünk az első általános iskolai szerelmeinkre, szó sem volt intimitásról. Ettől függetlenül azt gondoltuk, hogy örökké fog tartani, mint a tündérmesékben. Ez a kapcsolat ugyanakkor még az elvárásokon és a megfelelési kényszeren alapszik, és nem az számít, mi mit akarunk valójában.

A második szerelem viszont megmutatja, hogy kik vagyunk, mit akarunk és hogyan akarjuk, hogy szeressenek. A vonzerőről, a viharos érzésekről, a tűzről és a megszállottságról szól, azonban ennek köze sincs a valódi szeretethez.

Csak azért, mert valaki azt állítja, hogy őrülten szeret, nem azt jelenti, hogy illünk is egymáshoz. Vagy hogy közös jövő lenne nekünk megírva.

Itt tapasztaljuk meg igazán a veszteség, a csalódás és a fájdalom érzését, ezért gyakran tovább húzzuk, mint kellene. Jellemző a se veled, se nélküled játék, néha hónapok múlva is visszatérünk régi szerelmünkhöz. A valódi kompatibilitás és mély kapcsolódás csak később jön el, a harmadik szerelem által.

Ha megtanultuk a leckét az első két kapcsolatoban, akkor érkezünk el a harmadikhoz, ami a legváratlanabb pillanatban köszönt az életünkbe, és néha ez a legnehezebb.

Ez a valódi, tartós szerelem.

Ez a kapcsolatod lesz az igazi tanító, az igazi mester, a többi csak arra volt jó, hogy felkészítsen. Már megismertük önmagunkat, pontosan tudjuk, mire vágyunk, most pedig egy újabb leckét állít elénk az élet.

A harmadik szerelemben jól fogjuk érezni ugyan magunkat, de nem mindig lesz könnyű. És ez megrémít.

Ha nem vigyázunk, az érzéseink és a gondolataink becsaphatnak. Azt hihetjük, hogy amiért vannak nehézségeink, nem vagyunk kompatibilisek egymással, pedig csak egy újabb lecke kellős közepén tartunk: megtanulni szeretni a másikat úgy, ahogy van.

Olvasd el ezt is:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *