LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

7 emlékeztető, amelyre minden *lágyszívű* nőnek szüksége van

Share

Csak hogy tudd, így vagy jó, soha ne változz meg!

1. A megfelelő ember nem gondolja rólad, hogy túlságosan ragaszkodó vagy, inkább izgatott lesz és boldog, amikor minden figyelmedet neki adod. Soha nem fog azzal vádolni, hogy túl sok vagy neki. Soha nem fogja azt éreztetni veled, hogy vissza kell venned magadból. Értékelni fogja az őszinteségedet és az egyenességedet. Értékelni fogja, hogy a kapcsolat elejétől kezdve nyílt voltál vele.

2. Az érzéseid nem a gyengeség jelei. Önmagában már az nagy erőt feltételez, ha valaki őszinte a saját érzéseivel kapcsolatban. Sok ember inkább még önmagának is hazudik arról, hogy mit akar és arról, ahogyan megéli a dolgokat. Lehet, hogy hülyén érzed magad, hogy ennyit gondolkozol ilyen triviális dolgokon, mint az érzéseid, de valljuk be, az érzelmeinket kifejezni valójában nagyon is jó és hasznos dolog. Jó, hogy engeded magadnak megélni az érzéseidet. Jó, hogy kapcsolódsz saját magadhoz. Jó, hogy nem hesegeted el az aggodalmaidat, hanem komolyan veszed őket és szembenézel velük.

3. Még ha a lágy szíved néha bajba is kever, nagyon sok szép és jó dolgot tud adni neked. Barátokat. Kapcsolatokat. Tapasztalatokat. Lehet, hogy sokat fájt már a szíved, de sok olyan barátságot kötöttél, amelyek valószínűleg életed végéig elkísérnek. Ne rágódj sokáig azon, amit elveszítettél, és ne felejtsd el azt a sok mindent, amit elértél.

4. Légy büszke arra, hogy lelkiismeretes vagy és szilárd az értékrendszered. Légy büszke magadra, hogy mindig a helyes utat választod a könnyebb helyett. Persze, vannak pillanatok, amikor azt kívánod, bárcsak egy fenevad lennél, mert sokszor tényleg úgy tűnik, hogy azok az emberek érvényesülnek jobban, akik keresztül gázolnak mindenen és mindenkin. De a te lágy szíved sokkal értékesebb ennél. Jó, hogy mindig jót teszel. Ez az egyik legcsodálatosabb tulajdonságod.

5. Azok, akik minden érzelem nélkül képesek élni a napjaikat, akik elnyomják a valódi érzéseiket, valószínűleg sok olyan rémes helyzeten mentek keresztül, mint te. Csak te úgy döntöttél, hogy másképp vergődsz zöld ágra az érzéseiddel. Vagyis pozitív maradtál. Ugyanúgy képes vagy meglátni az emberekben és a világban a szépet és a jót, de ezt nem könnyű elérni.

6. Bár nagyon szeretsz és tudsz is adni, meg kell tanulnod elfogadni is, amit TE kapsz. Ne csak akkor érezd jól magad, ha TE teszel szívességet valakinek, hanem akkor is, amikor valaki NEKED segít. Ne utasítsd el a kedvességet. Valld be és fogadd el, hogy ugyanúgy megérdemled, mint bárki más.

7. A lágy szíveddel nem lesz nehezebb megtalálni a szerelmet sem. Sőt, valójában neked sokkal könnyebb ráérezni arra, hogy ki az, aki állandóan és ki az, aki csak átmenetileg lesz jelen az életedben. Ez utóbbiak nem fogják megérteni a lágy szívedet. És nem tudnak majd olyan finoman sem bánni vele, ahogyan megérdemli. Nem lesz nekik olyan, amit neked tudnának adni. De ez valójában nem probléma, mert nem is tartozol hozzájuk. Te egy olyan emberhez tartozol, aki a valódi énedet értékeli. Aki soha nem kérné tőled azt, hogy megváltozz.

Olvasd el ezt is:

Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *