LOADING

Type to search

Szépítkezem

Audrey Hepburn 6 szépség titka, amit érdemes megfogadni

Share

Hollywood aranykorának egyik ikonja volt Audrey Hepburn, akit olyan filmekben díjaztak, mint az Álom luxuskivitelben és a Római vakáció. Ő volt az elegancia és a szépség eszményi mintaképe, és stílusa még a mai napig is meghatározza a divatipart. Mi volt a szépségének titka? Eláruljuk!

Audrey szépségtitkai nem csak kívülről, hanem belülről is jöttek. Híres mondata az volt, hogy “A szép ajkaiddal csak szép és kedves szavakat mondj.” Ezt a mottót ő nagyon sokszor alkalmazta, aki ismerte, azt mondta, hogy Audrey szépsége tényleg belülről jött. De mi volt még a titka? Íme a lista!

A hidratálás a kulcs

Az első Audrey féle szabály egyszerű: hidratálj! A hidratálás regenerálja a bőrt és segít, hogy a sejtjeid újjáépüljenek, és a bőröd puha maradjon. A hidratalást kívülről krémekkel, belülről pedig sok vízzel oldotta meg.

Szeresd meg a burgonyát!

Az alacsony zsírtartalmú burgonya gazdag C-vitaminban, antioxidánsokban és magnéziumban, amelyek mind hozzájárulnak a ragyogó bőrhöz. Audrey sok burgonyát fogyasztott mindenféle módokon elkészítve.

Egyél sok szezonális gyümölcsöt és zöldséget!

Audrey fia mesélte el az utókor számára, hogy édesanyja rengeteg piacot látogatott anno. Télen az ásványi anyagokban és C-vitaminban gazdag gyümölcsöket és zöldségeket részesítette előnyben. Nyáron, mivel a test kevesebb energiát fogyaszt, de több vizet veszít, így a vízzel töltött lédús zöldségek és gyümölcsök voltak a bevásárlólistájának tetején.

Légy büszke a korodra

Audrey egyáltalán nem félt attól, hogy öregszik. Természetesen vette a ráncok jelenlétét, vagy azt, hogy őszül. Nem panaszkodott a fehér haj miatt, inkább élvezte az idősebb éveit.

Egyél kevesebb húst

Audrey is evett húst, de nagyon keveset és kis adagokban. Mivel a veganizmus akkoriban még nem volt jelentős, így ezzel is megelőzte Audrey a korát.

Audrey Hepbrung az Amerikai fogócskában Carry Granttel (Wikipedia)

A szempilla trükk

Annak érdekében, hogy Audrey szempillái mindig kifogástalanok legyenek Alberto De Rossi sminkmester segített neki. Sminkeléskor, amikor Alberto felvitte a spirált a szempillákra, akkor egyenként elválasztotta az összeragadt pillákat egy tű segítségével, így növelve a pillák tömöttségét.

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *