LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

10 dolog, amit azért csinálsz mert félsz szeretni, és ezt mások nem mindig értik…

Share

Keménynek mutatod magad, pedig legbelül te is sebezhető vagy, mint mindenki más. Ha most magadra ismersz, akkor te is félsz megmutatni azt, aki valójában vagy.

Ellököd magadtól az embereket.

Éppen csak annyira engeded őket közel magadhoz őket, hogy amikor túl komolyra fordulna a dolog és minden valóságos lenne, újra el tudd lökni magadtól. Elkezded keresni a hibáikat és fejben már el is engedted őket.

Nemet mondasz, miközben…

Nemet mondasz egy randira vagy éppen igent, de titokban azt reméled, hogy a másik lemondja; aztán ha mégsem mondja le, akkor megteszed te. Semmiképp nem akarod magadat egy olyan helyeztbe hozni, amikor bolondot csinálnál magadból, és megmutatnád mi rejtőzik a szívedben.

Azt gondolod, hogy nem vagy szerethető.

Meggyőzöd magad arról, hogy nincs benned semmi olyan, amiért bárki is szeretni tudna, vagy ha mégis, akkor csak átmenetileg. Mert ha megismer és meglátja a hibáidat, máris el fog hagyni.

Mindig van egy jó kifogás.

Túl alacsony, túl vékony…. vagy más nevetséges indok, amit bebeszélsz magadnak. Eleinte jónak látod a dolgokat, aztán meggyőzöd magad arról, hogy mégsem az igazi, mert rájössz, hogy összetörhet a szíved.

Lenézed magadat.

Nem adsz magadnak hitelt, mert nem akarod magadra irányítani a figyelmet. Megtartod magadnak a dolgokat, mert így legalább nem tudnak kiismerni téged és így neked sem fog fájni, ha elhagynak.

Bezárod a szívedet.

Még ha a számodra legtökéletesebb ember áll is veled szemben, meggyőzöd magadat arról, hogy valami baj van vele, vagy őt győzöd meg arról, hogy veled van a baj.

Valaki másnak a bőrébe bújsz.

Azt mondod valamiről, hogy szereted, pedig valójában utálod. Azt mondod valamire, hogy nem szereted, miközben nagyon is szereted. Ezzel még magadat is összezavarod, és ami még nagyobb baj, a végén már azt sem tudod, hogy ki vagy valójában és mit szeretnél. Egy olyan emberré változol, aki még neked sem tetszik, mert nem tudod, hogyan kezeld a helyzeteket, amelyekbe sodródtál.

Több randioldalt is használsz.

Azt szereted az online randizásban, hogy ott nem kell kitárnod a szívedet, hanem elbújhatsz a telefonod vagy a laptopod mögé az otthonod kényelmében. Így biztonságban érzed magad anélkül, hogy szemtől-szembe oda kéne állnod a másik ember elé.

Úgy csinálsz, mintha sebeztetetlen lennél.

Pedig a sebezhetőség egy erősség. Keménynek és hidegnek mutatod magad, mert azt hiszed, hogy ha igazán ismernének, nem is szeretnének. De nagyon nincs igazad. Mert igazából félsz kitárni a szívedet és hagyni, hogy valaki beleszeressen az igazi lényedbe. Abba, aki igazán TE vagy. Mert az megint nagyon túlbonyolítaná a dolgokat, ugye?

Számos forgatókönyv van a fejedben.

Megijeszt az új szerelemnek még a lehetősége is, de sokszor elképzeled, hogy milyen lehet. Lejátszod a fejedben a beszélgetéseket, elképzeled a helyet, ahol randiznátok a lelki társaddal. De aztán felébreszted magad és rájössz, hogy csak az agyad szórakozik veled és semmi sem igaz az egészből, és a te életed soha nem lesz olyan, mint amilyennek elképzelted.

Olvasd el ezt is:


Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *