LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Nem kell tökéletesnek lenned, hogy szeressenek

Share

Kérlek, sose felejtsd el, hogy nem kell tökéletesnek lenned. Nem kell álarcot húznod csak azért, hogy valaki elfogadjon és tiszteljen. Csak add önmagad, és igaz kapcsolatokra fogsz lelni.

Nem kell a legjobb önmagadnak lenned, hogy tiszteljenek. Nem kell magadra öltened a tökéletesség látszatát, hogy szeressenek. Nincs semmi, amit teljesítened kellene, vagy aminek meg kellene felelned csak azért, hogy kiérdemelj egy kis kedvességet.

Az élet nem erről szól. Vagy legalábbis nem erről kellene szólnia.

Tudom, hogy beszélni könnyű. Hiszen úgy nőttünk fel, hogy folyamatosan meg kellett felelnünk valakinek. Mindig azzal szembesültünk, hogy ki rossz, ki jó, ki elfogadható, ki nem az, mi a helyes és mi nem az.

Ezek a leckék néha a helyes irányba vezetnek bennünket, időnként azonban rossz üzeneteket közvetítenek. Hiszen így az első dolog, amit megtanultunk a szabályok és elvárások által az az, hogy a tökéletlen emberek nem érdemlik meg sem a szeretetet, sem a tiszteletet.

De gondolj bele! Ha e szerint éled az életedet, pont attól tagadod meg leginkább az együttérzést és a megértést, akinek a leginkbb szüksége van rá.

TEHÁT MAGADTÓL IS!

Érthető, hogy miért kezdtünk el így gondolkodni. Hogy miért hisszük azt, hogy jogunk van megítélni az embereket. Így nőttünk fel, ezt tanultuk meg.

Ám az igazság az, hogy megtanulni szeretni a tökéletlen embereket egyenlő azzal, hogy megtanuljuk szeretni önmagunkat is. Hiszen mi sem vagyunk tökéletesek. És nem azért, mert baj van velünk, hanem mert senki sem az…

Senki.

Még az sem, aki azt gondolja, hogy de.

Szóval ne érezd magad rosszul, ha kudarcot kudarcra halmozol, ne ítéld meg magadat, és ne hidd el, hogy nem vagy méltó a szeretetre csak azért, mert néha hibázol.

Ne akarj tökéletesnek tűnni egy hamis maszk mögött, és elrejteni a világ elől azt a csodát, aki valójában vagy. Ne akard kiérdemelni a szeretetet, egyszerűen csak hagyd, hogy valaki önmagadért szeressen.

Fogadd el önmagadat ebben a pillanatban.

Fogadd el azt a szeretetet, ami körülvesz.

Így fogsz azzá az emberré válni, akinek lenned kell – önmagad legjobb, legkedvesebb és legéletrevalóbb változatává.

Olvasd el ezt is:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *