LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció Mozizom

5 lecke a kapcsolatokról, amelyet a Gilmore lányoktól tanultunk

Share

Bár Lorelai és Rory hibázott néha, a kapcsolatokhoz való hozzáállásuk mégis hiteles, valóságos és nagyon is átérezhető volt. Nem csoda, ha ránk, nézőkre is hatással voltak…

Ezért megnéztük, melyek voltak azok a fontos pillanatok, amelyekből mi is tanulhatunk:

Nem gond kiszállni egy kapcsolatból, még akkor se, ha nem tudod miért teszed.

Az első évad elején Lorelai járni kezd Max-el, a szexi angoltanárral Rory luxus sulijából, aki egy igazi megbízható pasas volt: felelősségteljes, kedves, figyelmes, jóképű…Rory is szerette, Lorelai minden ismerőse odavolt érte, mi nézők pedig egyenesen szerelmesek lettünk belé. Mindenki egyformán boldog volt, amikor eljegyezték egymást. Majd jött a hidegzuhany, mert Lorelai egy idő idő után nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy valahogy mégsem érzi jól magát ebben a kapcsolatban.

Végül a lánybúcsú kellett hozzá, hogy rájöjjön, nem mehet feleésgül Max-hez, még annak ellenére sem, hogy a férfi rengeteg mindent tett le asztalra, így hiába lett volna Max a tökéletes férj, Lorelai fogta magát és felbontotta az eljegyzést. És ez tulajdonképpen egy szuper tanács: Nem maradj együtt valakivel csak azért, mert azt hiszed így kell lennie. Még ha úgy tűnik, hogy a kapcsolat a mennyben köttetett fontos, hogy hallgass az ösztöneidre.

Alapvető fontosságú, hogy hasonló értékeket valljatok.

Rory romantikus élete jó részét kiteszi a Gilmore lányok történetének. Három legfontosabb kapcsolata közül Dean volt az első, majd következett a rosszfiú Jess, végül a nagymenő egyetemi szerelem, Logan. Az utóbbi fiatalember egy jómódú családból származott és igen szerette felrúgni a szabályokat, mégis ő lett Rory életének legkomolyabb románca, és a legvalószínűbb jelölt egy nagyon-nagyon hosszútávú kapcsolatra. Egy kicsit talán mindannyian meglepődtünk, amikor a hetedik évadban Logan feltesz egy fontos kérdést a lánynak, amely egyben egy burkolt ajánlatot is magában foglalt, amelyet ha Rory elfogad, akkor San Francisco-ba kellett volna költöznie, miközben ő nemzetközi tudósítóként körbe akarta utazni a Földet. Bár nagyon szerették egymást, eltérő értékrendjük és ellentétes időbeosztásuk miatt végül mégis szakítaniuk kellett.

Az évad végére Rory újra egyedül volt, amellyel megmutatta, hogy a szerelem nem mindig elég, és ezzel tulajdonképpen nincs is semmi baj. Hiszen elköltözni egy másik városba valaki után, aki nagyon fontos számunkra teljesen rendben van, egészen addig, amíg nem kell feláldozni a céljainkat vagy az értékrendünket.

Önmagunk tisztelete mindennél fontosabb.

Rory a feljebb említett Jess-el való kapcsolata az egyik kedvencem volt az egész sorozatban, valahogy mégsem tudtam szurkolni nekik, miután Jess fogta magát és se szó se beszéd elment Venice Beachre. Amikor két évvel később a fiú feltűnik a Yale-en a lány nemet mond neki, annak ellenére, hogy majd megszakad a szíve. De nem akarta feláldozni a céljait, hogy felmelegítsen egy kapcsolatot. És itt a legnagyobb hangsúly az önbecsülésen van, még akkor is ha az ember lánya előre tudja, hogy szívszorító és piszkosul fog fájni.

Olyan valakit válassz, aki a legjobbat hozza ki belőled.

Nem hagyhatjuk ki Paris és Doyle szerelmét sem a sorból. Bár a soroazt folyatásában útjaik elváltak egymástól, korai éveikben a kapcsolati célok tökéletes megtestesítői voltak. Úgy tűnt abszolút kiegészítik egymást: Doyle kiapadhatatlan szerelmével és támogatásával képes volt kezelni Paris neurotikus személyiségét és mindketten gondolkodás nélkül patronálták a másik álmait és szenvedélyeit. Ahelyett, hogy hagyták volna, hogy a hétköznapi pillanatok legyőzzék őket, folyamatosan inspirálták és motiválták egymást, így egyre jobbak és jobbak lettek egymás társaságának köszönhetően.

Azért mert régóta vagytok együtt, még nem jelenti azt, hogy kompatibilisek vagytok egymással.

A sorozat egyik legikonikusabb szerelmespárja kétségtelenül Lorelai és Christopher. Hasonlóan Lorelai és Luke kapcsolatához, itt is folyamatosan azon gondolkoztunk, hogy melyik irányba tartanak, vajon van-e közös jövőjük vagy nincs. Persze végül Lorelai rájött, hogy számára egyetlen örök szerelem létezik, és az nem más, mint Luke. Miközben Christoper és Lorelai kapcsolata több, mint két évtizedet tudhat maga mögött, ez mégsem jelentette azt, hogy ők a megfelelő emberek a másik számára. Hajlamosak vagyunk misztifikálni egy hosszú évek óta tartó kapcsolatot, pedig ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az a két ember összeillik. Lorelai és Christopher sorsa éveken át többször keresztezte egymást, ez mégsem volt elég indok arra, hogy együtt éljék le az életüket, főleg ha közel sem volt tökéletes az a kapcsolat, és nem adott elegendő boldogságot.

Olvasd el ezt is:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *