LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Néha te vagy magadnak az igazi társ, és ez elég is …

Share

Amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk, csak annyira van szükségünk, hogy önmagunk lehessünk. Hogy megértsük a saját működésünket, hogy vigaszt tudjunk nyújtani a lelkünknek.

Időnként előbb önmagunkat kell meghallgatnunk, mielőtt mások véleményét kikérnénk. Nekünk kell megtalálnunk a választ ahelyett, hogy másoktól várjuk. Mielőtt segítséget kérünk, figyeljünk inkább befelé.

Időnként meg kell adnunk magunkat a szükséges időt, hogy megérthessük a saját működésünket. A lehetőséget, hogy kívül és belül is rálelhessünk az igazságra. Arra, hogy hová szeretnénk tartozni, és milyen életet akarunk élni. Nem várhatunk arra, hogy más valaki siessen a megmentésünkre.

Néha önmagunkat kell megmenteni. Nekünk kell megjavítani megtört szívünket. Nekünk kell döntést hoznunk önmagunkért, és elhatározni, hogy megváltoztatjuk a saját történetünket.

Időnként hazugság helyett szembe kell nézni az igazsággal. Bizonyos embereket el kell hagynunk, mert a múltban bántottak. Ez azt jelenti, hogy olyan emberektől is el kell távolodnunk, akiket valaha szerettünk.

Bizonyos értelemben meg kell győznünk magunkat arról, hogy jobbat érdemlünk egy bántó kapcsolatnál vagy egy ártalmas barátságnál. Nem szabad megalkudni. Addig kell keresgélni, amíg rátalálunk azokra az emberekre, akik építenek minket.

Időnként azonban jobb egyedül maradni egy kicsit. Meg kell tanulnunk továbbra is bízni önmagunkban, és hinni azokban az álmokban, amikben senki más nem hisz. És néha a szobánk az egyetlen hely, ahol igazán önmagunk lehetünk.

A nap végén, amikor minden maszk leesik, minden érzelem elszabadul, akkor vagyunk igaziak. Akkor tűnik elő a valóságos arcunk. Ezt nem láthatja senki, nem érezheti senki. A legjobb dolog, amit tehetünk, hogy őszinték vagyunk magunkkal. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy találjon valakit, aki végig fogja a kezét útja során.

Néha egyedül kell boldogulnunk. Ez kimerítő, fárasztó, és gyakran fogjuk azt érezni, hogy legszívesebben feladnánk… De amikor végre beteljesül minden, amire vágytunk, akkor egyszerre minden fájdalom, minden megpróbáltatás értelmet nyer.

Örülni fogunk, hogy végigcsináltuk.

Egyedül.

Olvasd el ezt is:

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *