LOADING

Type to search

Ez+az Rácsodálkozom

5 mérgező mondat, ami minden embert felbosszant, vagy megbánt …

Share

Nagyon sok mérgező mondatot hallunk életünk során, ami lehet hogy elsőre nem is tűnik fel, de ha jobban belegondolunk igenis bosszantó és bántó is lehet. A következő 5 mondat is ilyen és biztos, hogy te is hallottad már őket…

Persze lehet, hogy a beszélgetőpartnered nem rossz szándékből mondta ki AZT a bizonyos mondatot, de ezek igenis jellemzik az embert. A pszichológusok úgy gondolják, hogy az első benyomás a másikról a találkozó és a beszélgetés első néhány percében kialakul, és ez nem változik később. Ahogy az emberek kommunikálnak, úgy dolgoznak, barátkoznak és kerülnek kapcsolatba másokkal.

Ezeket a mondatokat nem érdemes mondani a másik embernek semmilyen helyzetben! Ugye megfogadod?

“Nem akarlak megsérteni téged, de…”

A vágyunk, hogy az önértékelésünket növeljük sokszor olyanra késztet bennünket, ami nem jön ki jól a kommunikációban. Ha úgy érzed, hogy valaki csak azért mond neked valamit, hogy magát védje, akkor valószínű, hogy ezzel a mondattal teszi.

“És tudod, mi történt velem?”

A különbségek kiemelése rossz módszer a kommunikációra. Ha emberekkel beszélünk (nem számít, ha éppen akkkor találkoztál velük, vagy ha egy ideje ismered őket), akkor jobb, ha kiemeled azokat a dolgokat, amelyek egyesítenek titeket. Az, ha úgy érzed, hogy a másik valami fontosat mond, de te megpróbálod magadra irányítani a figyelmet ezzel a fenti mondattal, akkor nem cselekszel okosan. Más udvarias módon is el tudod terelni a beszélgetést egy témáról, ha esetleg szeretnéd.

“Soha nem vásárolnék meg ilyesmit.”

Hogy áll nekem ez a ruha? – Biztos hogy feltetted már valaha ezt a kérdést a barátnőidnek, családtagjaidnak. Ha a fenti választ kaptad az biztos, hogy nem esett jól. Ez a kategorikus kijelentő jelleg csak arra hivatott, hogy megbántsa a másik embert. Ez lehet a fölény, az arrogancia jele, ne használd mert visszataszító lehet mások számára.

“Tudom, mi a legjobb neked.”

Az egyik legveszélyesebb manipuláció az, amikor az emberek megpróbálnak valamit úgy kijelenteni, hogy jó benyomást keltsen, mert erről hihető, hogy csak jót akar a másik számára holott… Ez a mondat csak egy csomó félelmet és problémát szül a másik félnek. Ne használd!

“Mondtam neked, hogy ez lesz!” vagy „Tudtam!”

Soha nem szórakoztató olyan emberekkel beszélgetni, akik úgy viselkednek, mintha okosabbak és jobbak lennének, mint mi magunk vagyunk. Az, hogy a másik úgy tűnik mindent tud nem a legjobb stratégia a hosszú és tartós kapcsolat kiépítésére sem barátként, sem társként.

Te melyik mondatot kaptad már meg valamikor?

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *