LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció

10 ok, amiért örülhetsz neki, hogy szingli vagy!

Share

Nézzünk szembe a tényekkel: egyik kapcsolat sem könnyű és néha a randizás is piszokul fárasztó tud lenni. Érthető, hogy sokan szívesebben vannak egyedül és ezzel igazából nincs is semmi gond. Valójában a szingliségnek számtalan előnye van…

Mielőtt újra fejest ugranál a következő kapcsolatba, érdemes megvizsgálni, hogy mennyit nyerhetsz azzal, ha legalább egy rövid ideig magad vagy. Az, hogy mindenki szeretne boldog párkapcsolatban élni, még nem jelenti azt, hogy az egyikből a másikba kéne ugrani. Előtte adj magadnak egy kis időt. Hogy miért?

1. Mert magadnak osztod be az idődet.

Amikor együtt vagy valakivel, az idődet úgy kell beosztani, hogy a másikra is jusson. Azt az időt, amikor valami nagyon jelentőset is tehetnél. Ezt az időt soha nem kapod vissza. Ne engedd, hogy bárki azt éreztesse veled, hogy önző vagy, csak mert magad akarsz gazdálkodni az időddel. Végülis ez a TE IDŐD. Tartsd észben, hogy egy kapcsolatban mindig szükség lesz arra, hogy megoszd az idődet a másikkal. Ha úgy érzed ezt még nem akarod, akkor egy ideig jobb ha egyedül maradsz.

2. Mert lelkiismeretfurdalás nélkül teheted magad az első helyre.

Amikor az ember kapcsolatban él, sok esetben nem könnyű magunkra gondolni. Előfordul, hogy a másik igényeit a sajátunk elé kell helyeznünk, amely miatt kötelességünknek érezzük, hogy háttérbe szorítsuk saját magunk igényeit. Szerencsére ez nem minden kapcsolatban van így, de ha mégis, akkor előbb-utóbb kapcsolati problémákhoz vezet. Ha valóban azt szeretnéd, hogy mindig te legyél az első helyen, akkor a szingli lét segít elkerülni, hogy különböző érdekek közé szorulj.

3. Mert azzal randizol, akivel csak akarsz.

Lehet, hogy a monogámiát nem neked találták ki. Ha előre látod a másikkal kapcsolatos szándékaidat, akkor a randizós életedet úgy variálod, ahogyan akarod. A randizás még nem jelent elköteleződést, ezért szingliként azzal és akkor randizol, amikor csak szeretnél, nem kell senkihez kötni magad. Kivéve, ha tudod magadról, hogy valójában nagyon is monogám vagy. De ha nem, akkor a szingliséget neked találták ki.

4. Mert nincs rajtad kapcsolati nyomás.

Egy kapcsolatot felépíteni és fenntartani sok munkával jár és nagy nyomást tud tenni az emberre. Persze egy olyan kapcsolatért megéri, ahol te is csak nyerhetsz. Más esetben valószínűleg úgy érzed, mintha gúzsba lennél kötve és ha szakításra kerül a sor, még a másik szívét is összetörheted. Ha még attól is kiráz a hideg, ha arra gondolsz, hogy egy kapcsolat ekkora nyomást tehet rád, akkor érdemes addig várnod vele, amíg úgy érzed készen állsz rá. Ez a legjobb módja annak, hogy ne bánts meg egy jó embert.

5. Mert könnyebb spórolni.

Valljuk be, a kapcsolatok sokba kerülnek. Gondoljunk csak a szülinapokra, évfordulókra, utazásokra, satöbi, satöbbi, satöbbi… Férfiaknak talán még többe kerülhet, hiszen általában szeretik ők állni a számlát. Lehet, hogy a másiknak nincs igénye rá, hogy bármikor is te fizess, viszont a kapcsolat mégis kicsit egyoldalúvá válhat, ha mindig ő fizet. Ha éppen pénzügyi problémáid vannak vagy csak spórolni akarsz, akkor jobb, ha szingli maradsz.

6. Mert nincs dráma az életedben.

Amikor kapcsolatban élünk, előbb vagy utóbb egy-két dráma is felüti a fejét, főleg ha a kapcsolat nem éppen jó. Félreértések, veszekedések, exek… Ezek a szituációk mindig bizonytalanságból és féltékenységből fakadnak. Ha egy tuti módszert szeretnél a dráma elkerülésére, akkor inkább maradj egyedül.

7. Mert akkor és oda mész, ahová csak akarsz.

Néhány ember olyan, mint a madár: szabadon akar szárnyalni. Ezzel nincs semmi gond, hacsak az ember nem él párkapcsolatban. Mert egy kapcsolat elköteleződést kíván, de sokan nem gondolnak bele, hogy ez bizony helyhez kötöttséget is jelent. Ezért ebben az esetben jobb, ha szingli vagy, amíg nem érzed úgy, hogy véglegesen egy helyben tudsz maradni.

8. Mert több időt szánhatsz a barátaidra.

A jóbarátok legalább olyan fontosak, mint egy jó kapcsolat. Több kutatásban is bebizonyították, hogy a barátságok minősége hatással van arra, hogy mennyire vagyunk elégedettek az életünkkel. És, hogy mi köze van mindennek a szingliséghez? Nos, csak annyi, hogy sok kapcsolathoz sok idő kell. És sok partner nem szereti, ha a barátaiddal lógsz, miközben vele is lehetnél. Ezért érdemes megszilárdítani a baráti kapcsolatokat, mielőtt beleugranál egy új párkapcsolatba. Végtére is a szerelem elmúlik, a barátság örök…

9. Mert megtanulhatod, hogyan tedd magadat boldoggá.

Nem könnyű boldoggá tenni valaki mást, amikor még azt sem tudod, hogy magadat hogyan tedd azzá. Az pedig egyenesen katasztrófális recept, hogy arra támaszkodj, hogy majd a partnered boldoggá tesz. Ő csak hozzátesz a boldogságodhoz, de nem létrehozza. Ha úgy érzed dolgoznod kell ezen, akkor jobb, ha egyelőre inkább szingli maradsz. Ha megtanultad, hogyan tedd magadat boldoggá, akkor állsz majd készen egy új kapcsolatra.

10. Mert a munkád nem lesz többé konfliktusforrás.

Ez a jótanács, tulajdonképpen a hetes pont kibővített verziója, mert sok olyan munka van, amely utazással jár. Ha kapcsolatban élsz, akkor ez sokszor extrém feszültséget okozhat kettőtök között, és akár a kapcsolat végét is jelentheti. Ha szingli vagy nincsenek ilyen problémáid, nem kell magadat bűnösnek érezned amiatt, hogy már megint elszólít a munkád. Szabad vagy, azt csinálsz, amit akarsz.

Olvasd el ezt is:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *