LOADING

Type to search

Élem Ez+az

Öt dolog, amit muszáj megtanulnunk a szerelemről végre …

Share

Eljön valaha az a pont az életünkben, amikor feladjuk a szerelmet? Lesz olyan pillanat, amikor azt mondjuk, hogy bedobjuk a törölközőt, mert úgysem találunk senkit, akinek odaadhatnánk a szívünket? Nem hiszem. A nők hajlamosak hinni a tündérmesékben, ám hamarosan azért rájövünk, hogy az életben nem mindig úgy alakulnak a dolgok, mint kedvenc hercegnőinkkel.

Itt van öt tanulság, amit egy reménytelenül romantikus idővel megtanul a szerelemről.

1. A Szőke Herceg nem fehér lovon érkezik

A reménytelenül romantikus alkatok hajlamosak nagy elvárásokat állítani a másik személlyel szemben. Egy komplett kritériumlistának kell megfelelnie az álombeli Nagy Ő-nek. De vajon képes bárki is erre? Ha találsz valakit, aki boldoggá tesz, a részletek valójában csak részletek.

2. A szerelem nem mindig olyan, mint várjuk

Időnként olyan valakibe szeretünk bele, aki nem viszonozza az érzéseinket. Hiszen a szerelem nem mindig olyan, mint várjuk. Ezeket a kapcsolatokat legtöbbször bukásként könyveljük el. Pedig valójában egyáltalán nem erről van szó. Ha rossz emberbe szeretsz bele, az megtanít meglátni, mit is vársz el valójában a másiktól.

3. Sok békát kell megcsókolnod

Vagy nem. De ha így van, akkor szerencsésnek mondhatod magadat. Néha azonban hosszú időbe telik, mire megtalálod azt a személyt, akivel leélnéd az életedet. És ez nem jelenti azt, hogy bármi baj lenne veled. Mindössze több időre van szükséged, míg eljutsz a herceghez.

4. A szerelem munka

A szerelem nem mindig a lebegésről szól. Néha bizony akadnak problémák. A szerelem munka. Igényli a folyamatos gondozást és törődést. Ahol a mesék végetérnek, ott kezdődik valójában az igazi élet. Erről sose feledkezzünk el.

5. A tűz idővel alábbhagy, de a nevetés sosem veszik el

A pillangók a gyomrodban idővel lenyugszanak. Már nincs akkora tűz benned, mint a megismerkedésetek pillanatában. Ne ijedj meg! Nem veszett el, csupán átalakult: egy sokkal mélyebb érzés lett belőle. Valódi szeretet. Amikor ezt érzed, már tudod, hogy azzal vagy, akivel lenned kell.

Bár a tündérmesék néha vak reményekkel kecsegtetnek, azért még hihetünk a szerelemben. Nem számít, hogyan talál ránk, a szeretet mindig a legjobb és legteljesebb érzés marad a világon.

Olvasd el ezt is:

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *