LOADING

Type to search

Utazom

10 természeti csoda, amiről nem hiszed el, hogy valódi (pedig de!)

Share

Van egy listánk arról, hogy melyek azok a helyek, amelyeket a természet teljesen megbolondulva hozott létre. Mutatjuk.

Grand Prismatic Spring tó (Wyoming állaom – Egyesült Államok)

Ez a forrongó tó a harmadik legnagyobb a világon az új-zélandi Frying Pan-tó és a Dominikai Köztársaságban található Boiling-tó után. Átmérője 370 láb, ami nagyobb, mint egy futballpálya és állandóan fortyog. Télen-nyáron bármikor ott járva csodás és misztikus látványt nyújt.

https://www.instagram.com/p/BasLP2TAJpN/?utm_source=ig_web_copy_link

Kappadókia (Törökország)

Mindannyian ismerjük Törökország színes tájat. Azonban nem mindenki fedezte még fel a történelmi régió szépségét a török ​​tartományokban. Használd ki a lehetőséget, hogy lásd a napfelkeltekor túrára induló hőlégballonokat, ha tudsz akkor szállj is fel egyre, mert fentről csodás mély kanyokat, völgyeket láthatsz.

https://www.instagram.com/p/CBnLXw6DDZP/

Mammoth tavak (Kalifornia, Egyesült Államok)

El tudsz képzelni, hogy egy szív alakú meleg forrást biztosító tavacskába csobbansz? Ezt akár valóra is válthatod Kaliforniában, hiszen ez a csodás tó egy völgyben található, ahol kristálytiszta hegyi patakok táplálják.

https://www.instagram.com/p/BauGMZZHCiG/?utm_source=ig_web_copy_link

Kakslauttanen Hotel (Finnország)

Ezek az átlátszó igluk ideálisak arra, hogy bármikor megfigyeld az északi fényt a sarkvidéken és nyugi! Nem fogsz benne fázni, mert ezek a kis házikók teljesen felszereltek, és minden jóval ellátottak!

https://www.instagram.com/p/0iLOEkskPl/?utm_source=ig_embed

Szent Mihály-hegy (Cornwall, Anglia)

A csodás angol vidéknél nincs is szebb! Hát még ha ezt a különleges kis szigetet útba ejted. A Szent-Mihály hegy története 1000 évre nyúlik visza, és a kápolna 1650 óta áll a Szent Aubyn család otthonaként.

https://www.instagram.com/p/BdH1rFGHV6_/?utm_source=ig_embed

Cenote Ik-Kil (Mexikó)

Mexikó nagyon gazdag a cenotákban (azaz a természetesen kialakult kútszerű karsztképződményekben) ráadásul az egyik legszebb hely az Ik-Kil. Ha el akarsz ide jutni készült fel, hogy 26 métert meg kell másznod, de utána csodás látvány tárul eléd.

https://www.instagram.com/p/BhUmNsUlouo/?utm_source=ig_embed

Smoo-barlang (Skócia)

A Smoo-barlang Skócia egyik legérdekesebb és legmitíkusabb barlangja, ráadásul ez egyben Nagy-Britannia egyik legnagyobb tengeri barlangja is. A Smoo-barlang neve „lyukat” vagy „rejtekhelyet” jelent, tehát rengeteg olyan monda övezi, ami szerint itt rejtettek el különböző kincseket az évek során.

https://www.instagram.com/p/CDZ7WvpDVB8/

Tongariro (Új-Zéland)

Tongariro Új-Zéland nemzeti parkja és a Világörökség része. 2000 és 2003 között itt forgatták a Gyűrűk ura filmeket, így a park sok-sok része feltűnik a film egyes jeleneteiben.

https://www.instagram.com/p/CDMm9GxsIzR/

Lila akác alagút (Kitakyushu, Japán)

Ezt csodálatos helyet ha Japánban jársz, akkor meg kell nézned, ugyanis itt legalább 150 akácféle virágzik egyszerre, ráadásul 20 különböző fajtájúval is megismerkedsz. A legjobb az áprilisi végi, május eleji érkezés.

https://www.instagram.com/p/BaEF1KEFRAr/?utm_source=ig_embed

Ithaa tenger alatti étterem (Maldív-szigetek)

Az “Ithaa” jelentése “gyöngyház” és ez a különleges hely a Maldív-szigeteken található meg. Az étterem 5 m (16 láb) tengerszint alatt található a Rangali-szigeten. Az Ithaa a világ első ilyen étterme, miközben eszel-iszol közben halak ezreit nézheted, de még vizes sem leszel.

https://www.instagram.com/p/Bg3Wvf1lTrX/?utm_source=ig_embed

Te hová utaznál el most azonnal, ha lehetne?

Ezt is ajánljuk!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *