LOADING

Type to search

Élem

6 alkalom, amikor azt gondoltad, hogy *roncs vagy*, de közben haladtál a gyógyulás felé

Share

Sokszor nem látjuk kívülről magunkat akkor, amikor a padlón vagyunk. Pedig a legnehezebb helyzetekből és helyzetekben is lehet tanulni és fejlődni.

1. Abban az időszakban, amikor az a személy, akiről azt gondoltad, hogy örökké szereti fog, szakított veled.

Egy szakítás utáni helyrebillenés hozza a legtöbb tanulságot. Persze, amikor megtörténik még csak a romokat látnod, és úgy érzed, hogy sosem fogod azt gondolni, hogy minden rendben lesz, hiszen ez életed legpusztítóbb időszaka. Egyszerűen elvesztetted a rugóidat, amik a másikkal összekapcsoltak, és úgy érzed, hogy minden szétesik. Egy ilyen után az ember rájön, hogy a legtöbb ember az életében ideiglenes. + Megtanulod, hogy mire van szükséged igazából egy kapcsolatban.

2. Abban az időszakban, amikor először rúgtak ki a munkahelyedről

A kirúgás az egyik legrosszabb és leginkább stresszt okozó tapasztalat bárkinek, főleg azoknak, akik elégedettek voltak a munkájukkal, vagy abszolút nem szerettek volna váltani. Ilyenkor te is mindent megkérdőjelezel magadról. Értéktelen lennél? Nem vetted észre a hibáidat? Sajnos ez a kudarc sok önértékelési dolgot előhoz, de segít, hogy végiggondold, hogy valójában mit akarsz az életeddel kezdeni. Anna Wintour a Vouge magazin főszerkesztője mondta egyszer: Mindenki karrierjében egyszer legalább ki kell hogy rúgják, mert fontos a visszaesés, hiszen a tökéletesség nem létezik.

3. Abban az időszakban, amikor sok embert taszítottunk el magunktól

Mindannyian túlestünk már ezen. Egy nap csak felkelsz, idegesít mindenki és úgy érzed, hogy ezeknek az embereknek nincsen helye melletted. Ilyenkor elüldözzük magunk mellől az embereket, és van akit örökre el is vesztünk. Időnként ingerlékenyek vagyunk azokkal az emberekkel, akiket szeretünk, mert magától értetődőnek tekintjük őket. Időnként el kell távolodni ezektől az emberektől (vagy önként, vagy másként), mert így értékelheted csak az életedhez hozzáadott értékeiket és ezután dolgozhatsz a velük való kapcsolatodon is.

4. Abban az időszakban, amikor kimaradtál egy tanfolyamról, az egyetemről vagy az osztályból

Időnként úgy gondolkodunk, hogy kell lennie valamilyen kihívásnak, amiért hónapokig erőfeszítéseket teszünk, és amit megpróbálunk teljesíteni. Pedig nem mindig tudunk megbirkózni ezekkel a tanulmányokkal, mert nincs befolyásunk rá. Néha a dolgok nem jönnek csak úgy össze. A világegyetem azt mutatja, hogy valami mást kell elkezdedünk, mert nem ez az utunk. Ez a kellemetlen tény csak azt mutatja, hogy más irányba kell haladnod!

5. Abban az időszakban, amikor csalódást okoztál valakinek, akit mélyen szerettél egyébként

Mindannyian érzünk fájdalmat és mindannyian okozunk fájdalmat másnak. Az emberi természet olyan, hogy valamennyien csalódást okozunk valakinek, akár van szándéka, akár nem. Ennek a csalódásnak a kellemetlensége része a növekedésnek. Ez segít, hogy azzá a személlyé válj, akinek kell lenned. Amikor fáj, meg kell tanulnod, hogyan kell ezt az érzést pozitív erővé alakítani.

6. Abban az időszakban, amikor csalódást okoztál magadnak / vagy másnak 

Ez a lista legfontosabb eleme, ezért az utolsó helyen áll. Más emberekben csalódni olyan dolog, amely megváltoztathatja az embert. De tudod mit a legnehezebb? Önmagadban csalódni, aztán megváltoztatni saját magad, miközben meg is bocsátasz a régi énednek. Ehhez tényleg mélyre kell ásnod, és szembe kell nézz a démonjaiddal, amelyekről még csak nem is tudtál.

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *