LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

7 brutálisan őszinte ok, amiért nem bánom, hogy néhány ember kilépett az életemből

Share

Ne bánd. Tényleg ne! Jobb lesz az életed nélkülük!

Az életem nagy részét csendben töltöttem és sosem emeltem fel a szavam – de most megteszem!

Kész voltam engedni, hogy az emberek átsétáljanak rajtam. Csendben voltam, amikor valaki sértő dolgot mondott nekem. De most végre azt érzem, hogy ki tudok állni magért, és ez problémát fog okozni a kapcsolataimban. Mert többé nem fogom eltűrni, hogy bárki sértegessen. Nem akarok megbírkózni több rossz megjegyzéssel és ha emiatt elvesztek embereket, hát nem bánom.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy újra és újra ugyanazokat az érveket hozzam fel

Nem fogok tovább dühöngeni valaki miatt, aki tiszteletlen volt velem állandóan. Több esélyt nem fogok adni az illetőnek. Nem fogok megbocsátani, mert én is tanulok. Az emberek nem érdemlik meg, hogy egy percet is áldozzak a drága életemből arra, hogy olyan érveket hozok fel ellenük, amik arra sarkallnak, hogy megbocsássak.

A vélemények eltérése egy dolog – de az erkölcs eltérése egy másik

Azt tanították nekem, hogy az teljesen rendben van, ha valakivel külön véleményen vagyunk, és nem szabad megítélni másokat az ellenkező véleménye miatt. De különbség van egy barát között, aki utálja a kedvenc tv-műsoromat, vagy kirekeszti a melegeket. Nincs időm a rasszistákra és a gyűlölködőkre és nincs időm magyarázkodni, hogy miért gondolom így. De bármi más lehet, amiben nem érünk egyet. Ha valakivel nem egyezik az erkölcsi mutatóm, akkor azt elengedem.

Hiába van mellettem az illető, ha semmi pozitívat sem hoz az életembe 

Nem fogok valakit a világomban tartani, csak azért mert közös történetünk van, ha egyébként alig beszélünk egymással, vagy több stresszt hoz, mint izgalmat. Ha nem szeretném, hogy mellettem legyen, mert negatív energiát sugároz, akkor tovább kell lépni ettől az embertől.

Ha mindig eljátszom a jó kislányt és nem merek vitába bonyolódni

Nem érdekel, hogy túl érzelmes vagyok, vagy esetleg nehéz természet, esetleg éppen könnyűvérű. Nem fogom hagyni, hogy más valaki viccelődjön velem, rajtam. Az emberek nem szeretik, ha valaki szembeszáll velük, és vitába száll velük. Pedig csak úgy lehet fejlődni, ha vitázunk, ha fejlesztjük magunkat, és kinyitjuk a szánkat. Ha ez valakinek nem tetszik, akkor elmehet.

Megérdemlem, hogy jól érezzem magam

Nem fogok olyan emberrel foglalkozni, aki tiszteletlenül bánik velem. Nem fogom átvállalni mások stresszét merő udavariasságból. Nem hiszem, hogy bárki arra kényszeríthet, hogy toxikus emberekkel maradjak kapcsolatban, csak azért mert a családtagjaim, vagy a rokonaim. Ha nyomorúságossá teszel, akkor kivezetlek téged az életemből, és nem számít, hogy ki vagy nekem.

Néha csak úgy elengedem az embereket, mert ilyen az élet

Ebben nincs semmi megfontolt, ez csak úgy természetesen történik. Mindenkivel. Elfelejtem, hogy mikor találkoztunk utoljára. Nincs oka ennek, az élet egyszerűen néha ilyen. Aki igazán fontos a számunkra, az soha nem szorul háttérbe. Arról nem feledkezünk meg…

Ez is témába vág!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *