LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Itt az ideje elengedned, ha ezt az *öt jelet* tapasztalod

Share

Mindannyian arra születtünk, hogy szeressünk és szeretve legyünk. Nem elhagyva vagy eldobva, és nem mások kényelmére. Amikor valaki nem tud teljesen elfogadni téged, nem az a kihívás, hogy meggyőzd, hogy maradjon, hanem az, hogy megajándékozd magad azzal, hogy hagyod elmenni.

Ez nem rólad szól. Ez róla szól. Ez az ő útja és az ő képessége, hogy szeretni tudjon, hogy jelen legyen ebben a kapcsolatban. TE nem tudod itt tartani, nem tudod megváltoztatni, vagy annyira szeretni, hogy maradjon. Ez az ő dolga, nem a tiéd. Akkor lesz a TE dolgod, amikor annyira függsz tőle, annyira ragaszkodsz hozzá, hogy magadat teljesen háttérbe szorítod, és átléped a saját határaidat.

Szóval foglalj helyet és figyelj. Figyelj magadra és halld meg a belső hangodat, amely túlmutat az elhagyatottság érzésén is. Ne foglalkozz a félelem hangjával, amelyet a magány miatti rettegés szólaltat meg. Menj tovább és keresd az igazi belső hangodat. Ha megtaláltad, ott lesz az erőd is. És ott megtalálod a gyógyulást is.

Jogos a gyász, jogosak a fájdalmas érzések, éldd meg mindet, de ne hagyd el magad. Most tanulod meg, hogyan kell elengedni azt, aki menni akar. Várd ki türelmesen a lecke végét. Mert TE ennél többet érdemelsz. Megérdemled az időt és az energiát, az odafigyelést, a törődést, a szeretetet…

Szerethető vagy és nem kell kompromisszumot kötnöd, nem kell könyörögnöd a szerelemért. Így vagy elég, így vagy jó!

Vésd jól az eszedbe, senki nem tudja, mi a legjobb neked. Csak TE! De ha ezt az 5 problémát tapasztalod a párkapcsolatodban, akkor talán eljött az ideje a továbblépésnek:

1. Ha távolságtartó lesz és elhatárolódik a fizikai és érzelmi intimitástól.

A tettek mindig beszédesebbek a szavaknál. Ha eltávolodik tőled és a kapcsolatotoktól ahelyett, hogy beletenné magát, ha nem tudsz beszélni vele vagy csökkenteni a kialakult távolságot, vagy ami még rosszabb, Ő nem is akar beszélni róla. A problémát nem fogja megoldani, ha ragaszkodsz hozzá és próbálod manipulálni a figyelmét. Talán itt az ideje, hogy belásd, nem hajlandó tartani a partnerség ráeső részét. Talán ideje felismerni, hogy nem tesz semmit a kapcsolatotokért. Koncentrálj inkább magadra. Bízz benne, ha van még dolgotok egymással, akkor visszatalál a kapcsolatba. De ha folytatjátok a kínlódást, az mindkettőtök számára nyomorúságos lesz.

2. Kételkedsz magadban még akkor is, ha tudod, hogy a dolgok rosszul mennek.

Féligazságok. Ellentmondások. Eltűnedezik… Amikor szerelmesek vagyunk, nem könnyű elfogadni, hogy a másik elvesztette az érdeklődését irántunk. Elkezdünk a múltban élni és azt nézni, miket tett annak idején, milyen volt annak idején. Normális, ha egy párkapcsolatban konfliktusok vannak. Normális, ha valaki dühös lesz. De ha ez lesz az új normális, vagyis állandósul a probléma, az már nem. Ha már félsz önmagad lenni vagy felveszel egy viselkedést a kedvéért, hogy elkerüld a konfliktusokat, akkor érdemes elgondolkozni, hogy vajon ez mennyire egészséges.

3. Ha azt mondja, hogy nem hisz az elköteleződésben és nem is akarja.

Hidd el neki, amikor ezt mondja. Ez nem egy kihívás számodra, hogy be kell bizonyítanod neki, hogy de igenis akarja. Ez nem azt jeleni, hogy neked jobban kell akarnod. Értsd meg, hogy nem harcolhatsz a szerelméért. Nem harcolhatsz helyette, ha ő csak kiélvezi a partnerkapcsolat minden előnyét, de munkát már nem fektet bele. Akkor ő nem a te embered. Ha szereted önmagad, akkor állj ki magadért, állj ki azért, amit igazán akarsz.

4. Ha eltűnik vagy nem akar veled tartani.

Amit mond, az mind szép és jó. Aztán eltűnik. Aztán előkerül és hatalmas tervei vannak veled, ami bearanyozza a szívedet. Aztán mintha elfelejtette volna az egészet. Már nem érdeklik a tervek, már nem akarja azt, amit te. Ha valakinek csak akkor kellesz, amikor neki kényelmes, az nem szeret téged.

5. Minden alkalommal elfut, amikor érzelmileg épp közel kerülnétek egymáshoz.

Egy egészséges kapcsolat halad előre a maga útján: érzelmileg mindkét partner benne van és mindketten tesznek azért, hogy elmélyítsék a kapcsolatot. De ő mindig megáll és magadra hagy az egyre növekvő érzéseiddel. Behúzza a kéziféket, amikor elmerülhetne a szerelemben, és magadra hagy az érzéseiddel. Bármennyire is szeretnél beszélni erről, ő a képedbe vágja, hogy drámázol és túlságosan ragaszkodó vagy. Te pedig magadat hibáztatod és átléped a határaidat, hogy elfogadd őt ilyennek, miközben egyre dühösebb és csalódottabb leszel. A saját szükségleteidet a második helyre teszed. De ez nem segít a helyzeten, csak még jobban eltávolodsz önmagadtól.

Amikor nagyon szeretünk valakit, nehéz elfogadni, hogy nem ő a mi emberünk. De van, amikor nem éri meg harcolni, bölcsebb inkább elengedni..,ha úgyis menni akar, hát menjen.

Nézd meg ezt is:


Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *