LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció Lakom

10 zseniális ötlet, amire hasznáhatod a befőttesüvegeket #upcycle

Share

Általában csak lekvárok és befőttek esetében használjuk őket, pedig sokkal több fantázia rejlik bennük, mint elsőre gondolnánk.

Fogadjunk, hogy sokunknál nem egy befőttesüveg várakozik üresen a konyhaszekrény vagy a spájz polcain, hogy nyáron megtöltsük finom gyümölcsökkel. Mivel valahogy mindig több van belőlük, mint amennyi kellene, utánanéztünk mi mindenre lehetne még őket bevetni.

Növényeknek:

Simon Scarboro

Ilyen helyes üvegházakat te is könnyedén készíthetsz otthon, amelyben bizonyos növények pompásan érezhetik magukat.

Dekorációnak:

Polly Eltes

Némi kreativitással egy igazán különleges vázát alkothatsz. Nem kell hozzá más csak egy képkeret (amelyet olyan színűre festesz, amilyenre csak akarod), egy nagyobb bilincs, némi maradék anyag, no és a polcon álldogáló befőttesüveg.

Nasi tartónak:

Simon Scarboro

Ideális és nagyon mutatós tárolóhely a különböző csokiknak és cukorkáknak.

Lámpának:

Colin Poole

Dobd fel a megunt lámpát egy igazán egyszerű trükkel: csak kifúrod a kupakot és máris kész az új lámpabúra.

Hógömbnek:

Ragassz bele egy kisebb figurát az üveg tetejébe, töltsd fel szénsavas vízzel (akár csillámot is adhatsz hozzá) és máris kész a saját hógömböd.

Apróságoknak:

Simon Whitmore

Gyűjtsd össze a lakásban fellelhető összes kis apróságot, és tartsd ezekben a helyes kis üvegekben, így mindig megtalálod majd, amire szükséged van.

Mécsestartónak:

David Giles

Tegyél teamécseset a különböző méretű befőttesüvegekbe és máris kész a legmenőbb hangulatvilágítás.

Csátninak:

Terry Benson

A nyári-őszi grillszezon egyik legnagyobb favoritja a csátni, amelyet ilyen gusztusosan kínálhatunk egy befőttesüvegből.

Fotó kiállítás:

Lizzy Orme

Csak csúsztasd bele finoman a régi fényképeket és máris egy saját egyedi kiállításod van. Minél öregebb az üveg, annál jobb…

Élelmiszerek tárolására:

Lizzy Orme

A legjobb módja annak, hogy ne molyosodjon be a liszt, a bab vagy a magvak, ha kivesszük a csomagolásból (ennél még jobb, ha egyenesen csomagolásmentes boltban vásároljuk őket) és betesszük üvegbe.

Ez is érdekelhet:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *