LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Eljött az idő, hogy többé ne kérj elnézést az érzéseidért…

Share

Az életben állandóan új akadályokkal találkozunk. Ezek új gondolatokat, új kétségekkel és új érzelmeket szülnek. Sokunk azonban elnyomja ezeket az érzéseket, és inkább azt mutatja, hogy minden rendben van. Te ne legyél ilyen ember!

Nem kell minden alkalommal szégyenkezned azért, mert szomorú vagy. Nem kell bocsánatot kérned a könnyeidért. Nem kell szabadkoznod azért, mert nem virít az arcodon az önfeledt mosoly. Megszoktuk, hogy az érzelmeket kényelmetlenségnek tekintjük.

Pedig az érzelmek természetesek. Az érzelmek nélkülözhetetlenek a növekedéshez.

Mindannyiunknak szüksége van arra, hogy ki tudja fejezni az érzelmeit, aztán pedig elengedje őket. Ez néha könnyebben megy, máskor meg nehezebben. Ez is rendben van. Eszedbe se jusson bocsánatot kérni valamiért, ami az emberi mivoltod természetes velejárója.

Amikor elnézést kérsz az érzéseid miatt, akkor valójában azt mondod: „nincs rendben, hogy érzek”. Elutasítod az érzéseket. Elutasítod az emberi oldaladat. Korlátozod az elme és a lélek természetes válaszát az őt körülvevő világ eseményeire.

Mire jó ez?

Semmire…

Ha elfojtod az érzéseidet, később egyre jobban elszaporodnak, erőteljesekké válnak, elveszted felettük az irányítást, és rossz időben rossz emberekre vetíted rá. Ez sokkal rosszabb, mintha egyszerűen csak átadnád magadat nekik az adott pillanatban.

Minél inkább megengeded magadnak az érzéseidet, minél inkább empátiával fordulsz önmagad felé, annál inkább képes leszel hosszú távon kezelni őket.

Az érzelem nem gyengeség.

Épp ellenkezőleg: erő…

Egy lehetőség a fejlődésre. Egy lehetőség, hogy egyre jobbá válj. Ahogy mondani szokták: csak az tud igazán boldog lenni, aki megtapasztalta már a mély szomorúságot is.

Szóval remélem, nem érzel már vágyat azért, hogy elnézést kérj az érzéseid miatt. Emberi lény vagy, természetes, hogy érzel. Ha elengeded a szabadkozást és a bocsánatkérések iránti vágyat, képes leszel meglátni, mi is húzódik az érzéseid mögött.

Megérted és megéled őket. Aztán pedig egyszerűen elengeded… Ha úgy akarod…

Ez is érdekelhet:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *